Home Stiri Altele Reclamele din aplicaţii consumă bateria mai ...

Reclamele din aplicaţii consumă bateria mai mult decât vă asteptaţi

19.03.2012

Reclamele din aplicaţii consumă bateria mai mult decât vă asteptaţi battery life android

Majoritatea posesorilor de smartphone-uri sunt norocoşi dacă bateria rezistă o zi întreagă şi încearcă din răsputeri să lungească această perioadă. Fiecare foloseşte ce consideră ca ar fi mai bun: unii înlocuiesc bateriile cu altele de capacitate mai mare, în timp ce alţii descarcă diverse aplicaţii ce ar trebui sa optimizeze consumul de energie.

Ei bine, conform cercetătorului Abhinav Pathak de la Universitatea Purdue din Indiana, cea mai bună metodă ar fi cumpărarea aplicaţiilor întregi în schimbul celor free sau lite. Împreună cu ceilalţi

cercetători de la Universitate au dezvoltat un soft ce permite analizarea consumului de energie al fiecărei aplicaţii.

Rezultatele au fost surprinzătoare! Doar între 10 şi 30% din energie este folosită pentru aplicaţia în sine, în timp ce restul este stors de reclame.

Cum aşa? De exemplu, în versiunea gratuită Angry Birds, 45% din consum este atribuit localizării utilizatorului, încărcarea coordonatelor şi descărcarea unor reclame cu un conţinut relevant pentru locaţia userului respectiv.  În plus, conexiunea 3G rămâne activă mult timp după descărcarea reclamelor, fapt ce duce la înca 28 de procente din energie consumate degeaba.

via NewScientist

zp8497586rq
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Sustine
Click!
Close