Am primit de la Allview, pentru concursul care se desfășoară în această perioadă pe blog, 3 x Allfit și 1 x Allwatch S. Ambele smartband-uri au fost lansate în același timp, la începutul lunii ianuarie. Alături de Allview Allwatch, al cărui review îl puteți citi aici, acestea fac parte din categoria de wearables a brașovenilor. Sunt sigur că în funcție de cerere și de interesul consumatorilor, Allview va încerca să aducă în portofoliu smartwatch-uri din ce în ce mai interesante.
Specificații | Allview Allfit |
Ecran | OLED, 0.96 inch, cu rezoluție 128 x 64px |
Procesor | ARM® Cortex™ M0 Nordic 51822 |
Conectivitate | Bluetooth 4.0 |
Baterie | Li-Polymer de 75mAh – până la 7 zile |
Dimensiuni | 49x19x10mm |
Greutate | 17,8g |
Altele | Certificare IP67 – protejat la imersia cu lichide sau contactul cu praf, vibrații |
Design și materiale
Allview Allfit are forma clasică a unui smartband, diferit de design-ul unui ceas obișnuit. Corpul principal este realizat în totalitate din plastic, iar cureaua din cauciuc. Nici acest model nu vine cu butoane laterale, neavând nevoie de unele. Spre deosebire de Allwatch, la care am stat puțin să mă prind de unde se pornește, aici am fost cu lecția invațată și l-am aprins imediat ținând apăsat lung pe ecran.
Dacă îl scoți din cutie, nu știi nimic despre el și vrei să îl bagi la încărcat, o să ai un mic șoc. Cum se încarcă, dacă nu există în cutie un cablu, iar pe el nu există niciun punct de contact? Foarte simplu. Cureaua din cauciuc se scoate, puțin forțată, și așa ai acces la USB-ul pentru încărcare. Tare, nu? Problema este că dacă nu știi de care parte să forțezi, riști să rupi portul de încărcare, de aceea îți recomand să tragi de partea de jos (cum te uiți la el). O să simți o porțiune mai moale decât în zona de sus a ecranului, ceea ce face posibilă detașarea (vezi imaginea de deasupra).
Ecran
Allfit vine cu un ecran OLED monocrom de 0.96 inch, cu rezoluție 128x64px, suficient pentru un smartband. Nu îți trebuie mai mult să vezi pe el ora, notificările sau caloriile consumate. Dezavantajul acestui tip de ecran este că nu permite să fie configurat, iar avantajul este consumul mic de energie.
Software, performanțe și conectivitate
Soft-ul din dotare oferă exact strictul necesar pentru ce este dedicat. Meniul vine cu funcții de organizator, SMS, câteva opțiuni și înregistrare a activităților fizice, pe diferite tipuri, cum ar fi alergare, mers, sărit coarda, tenis de masă, basket și altele.
Certificarea IP67 îl face rezistent la contactul cu lichide și praf, cum îi stă bine unui device dedicat acțiunilor ce implică transpirație intensă.
Având accelerometru, ceasul știe să îți aprindă ecranul singur atunci când este adus în poziția normală pentru contactul cu ochii, ceea ce îi menajează bateria.
Prin meniu se mișcă foarte bine, iar tranzițiile dintre funcții se fac fluent, fără să agațe pe undeva.
Aplicația dedicată, Allwatch, ajută ceasul să se sincronizeze cu smartphone-ul sau tabletă prin Bluetooth-ul 4.0. În ea vă puteți verifica distanța, caloriile, calitatea somnului, seta alarme și multe altele.
[appbox googleplay com.healthy.allwatch]Fiind conectată la smartphone, puteți vedea notificările, dar și cine vă sună, cu posibilitatea să respingeți apelul printr-o apăsare lungă pe ecran.
Autonomie
Bateria lui Allfit rezistă 6-7 zile, în funcție de cât este de utilizat sau conectat la smartphone. Cum am spus și mai sus, încărcarea se face direct în portul USB, scoțând „creierul” ceasului din curea.
Accesorii și curea
În cutie, Allfit nu vine cu niciun accesoriu, pentru că nu ai nevoie, încărcarea realizându-se direct în device. Cureaua este construită în totalitate din cauciuc de calitate și moale. Prinderea se face cu ajutorul unei capse, prin presare.
Preț (la data review-ului)
Allview Allfit poate fi achiziționat de pe site-ul oficial, la prețul de 159 lei.
Concluzii
Allview Allfit este un smartband/smartwatch de calitate, numai bun pentru cei care nu sunt foarte pretențioși. Spun asta pentru că pretențiile vin cu prețuri de 3-4 ori mai mari decât ale lui Allfit. Este suficient pentru cei care vor un tracker pentru activități și un ceas smart. Este ușor de folosit și abia dacă îl simți la mână.
Pro
- ecran monocrom
- materiale bune
- curea detașabilă
- prețul mic
Contra
- aplicația dedicată necesită ceva update-uri