Home Reviews Review Allview Allfit

Review Allview Allfit

16.02.2017

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

Am primit de la Allview, pentru concursul care se desfășoară în această perioadă pe blog, 3 x Allfit și 1 x Allwatch S. Ambele smartband-uri au fost lansate în același timp, la începutul lunii ianuarie. Alături de Allview Allwatch, al cărui review îl puteți citi aici, acestea fac parte din categoria de wearables a brașovenilor. Sunt sigur că în funcție de cerere și de interesul consumatorilor, Allview va încerca să aducă în portofoliu smartwatch-uri din ce în ce mai interesante.

Specificații                       Allview Allfit              
Ecran OLED, 0.96 inch, cu rezoluție 128 x 64px
Procesor ARM® Cortex™ M0 Nordic 51822
Conectivitate Bluetooth 4.0
Baterie Li-Polymer de 75mAh – până la 7 zile
Dimensiuni 49x19x10mm
Greutate 17,8g
Altele Certificare IP67 – protejat la imersia cu lichide sau contactul cu praf, vibrații

Design și materiale

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

Allview Allfit are forma clasică a unui smartband, diferit de design-ul unui ceas obișnuit. Corpul principal este realizat în totalitate din plastic, iar cureaua din cauciuc. Nici acest model nu vine cu butoane laterale, neavând nevoie de unele. Spre deosebire de Allwatch, la care am stat puțin să mă prind de unde se pornește, aici am fost cu lecția invațată și l-am aprins imediat ținând apăsat lung pe ecran.

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

Dacă îl scoți din cutie, nu știi nimic despre el și vrei să îl bagi la încărcat, o să ai un mic șoc. Cum se încarcă, dacă nu există în cutie un cablu, iar pe el nu există niciun punct de contact? Foarte simplu. Cureaua din cauciuc se scoate, puțin forțată, și așa ai acces la USB-ul pentru încărcare. Tare, nu? Problema este că dacă nu știi de care parte să forțezi, riști să rupi portul de încărcare, de aceea îți recomand să tragi de partea de jos (cum te uiți la el). O să simți o porțiune mai moale decât în zona de sus a ecranului, ceea ce face posibilă detașarea (vezi imaginea de deasupra).

Ecran

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

Allfit vine cu un ecran OLED monocrom de 0.96 inch, cu rezoluție 128x64px, suficient pentru un smartband. Nu îți trebuie mai mult să vezi pe el ora, notificările sau caloriile consumate. Dezavantajul acestui tip de ecran este că nu permite să fie configurat, iar avantajul este consumul mic de energie.

Software, performanțe și conectivitate

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

Soft-ul din dotare oferă exact strictul necesar pentru ce este dedicat. Meniul vine cu funcții de organizator, SMS, câteva opțiuni și înregistrare a activităților fizice, pe diferite tipuri, cum ar fi alergare, mers, sărit coarda, tenis de masă, basket și altele.

Certificarea IP67 îl face rezistent la contactul cu lichide și praf, cum îi stă bine unui device dedicat acțiunilor ce implică transpirație intensă.

Având accelerometru, ceasul știe să îți aprindă ecranul singur atunci când este adus în poziția normală pentru contactul cu ochii, ceea ce îi menajează bateria. 

Prin meniu se mișcă foarte bine, iar tranzițiile dintre funcții se fac fluent, fără să agațe pe undeva.

Aplicația dedicată, Allwatch, ajută ceasul să se sincronizeze cu smartphone-ul sau tabletă prin Bluetooth-ul 4.0. În ea vă puteți verifica distanța, caloriile, calitatea somnului, seta alarme și multe altele.

[appbox googleplay com.healthy.allwatch]

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

Fiind conectată la smartphone, puteți vedea notificările, dar și cine vă sună, cu posibilitatea să respingeți apelul printr-o apăsare lungă pe ecran.

Autonomie

Bateria lui Allfit rezistă 6-7 zile, în funcție de cât este de utilizat sau conectat la smartphone. Cum am spus și mai sus, încărcarea se face direct în portul USB, scoțând „creierul” ceasului din curea.

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

Accesorii și curea

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

În cutie, Allfit nu vine cu niciun accesoriu, pentru că nu ai nevoie, încărcarea realizându-se direct în device. Cureaua este construită în totalitate din cauciuc de calitate și moale. Prinderea se face cu ajutorul unei capse, prin presare.

Preț (la data review-ului)

Allview Allfit poate fi achiziționat de pe site-ul oficial, la prețul de 159 lei.

Concluzii

Review Allview Allfit smartwatch smartband featured-review allview

Allview Allfit este un smartband/smartwatch de calitate, numai bun pentru cei care nu sunt foarte pretențioși. Spun asta pentru că pretențiile vin cu prețuri de 3-4 ori mai mari decât ale lui Allfit. Este suficient pentru cei care vor un tracker pentru activități și un ceas smart. Este ușor de folosit și abia dacă îl simți la mână.

Pro

  • ecran monocrom
  • materiale bune
  • curea detașabilă
  • prețul mic

Contra

  • aplicația dedicată necesită ceva update-uri

 

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!