Bose a lansat anul trecut în septembrie al doilea model din seria de căști in-ear QuietComfort Earbuds, după cum reiese și din titlu. Nu este al doilea model true wireless lansat până acum de producător, dar este al doilea care se alătură unei serii cu renume deja – QuietComfort. Acum este mai ușor să îți dai seama imediat prin ce urmează să îți asculți muzica și la ce nivel. O mișcare inspirată, dar riscantă pentru că dacă dai greș cu ceva, compromiți și tragi în jos numele pentru al cărui succes au „luptat cu sudoare” modelele QuietComfort 25 și 35.
- sunet impecabil și echilibrat
- noise cancelling cum n-am mai auzit până acum
- egalizator în aplicație
- confortabile
- nu vin cu conexiune multipoint
- plasticul dock-ului nu te duce cu gândul chiar la premium
- nu au încărcare wireless
Design, materiale și confort
Ca de fiecare dată, Bose nu urmează trendul și vine cu o formă a căștilor ceva mai „ciudată”. Spun „ciudată” pentru că suntem obișnuiți cu toții cu forma clasică de cască in-ear, cu codiță subțire și prelungită. QuietConfort Earbuds 2 au și ele o codiță, doar că este scurtă și plată pentru a putea interacționa cu touch-ul într-un mod cât mai ușor. Prea ușor, aș spune, pentru că aproape de fiecare dată când le reașezi pui pauza la muzică, involuntar. Devine foarte enervant la un moment dat. Mereu am avut o problemă cu genul acesta de control și nu m-am înțeles cu el.
În urechi stau bine, iar cauciucul suplimentar le așază bine și nu jenează pielea urechii. Dormi lejer cu ele pe un zbor și nu numai.
Dock-ul de încărcare, din păcate, nu îmi spune nimic. Este realizat din plastic mat în totalitate și în mână nu se simte prea premium. Au făcut rabat la ceva ca să mențină costuri mai scăzute, mă gândesc, și astfel un cost de achiziție mai mic. În acest caz cred că pot înțelege alegerea lor și pot trece peste. Nu se simte rău sau nefinisat, dar când l-am luat în mână mă așteptam să mă „anunțe” că țin în mână o pereche de căști scumpe.
Sunet
La acest capitol, QC Earbuds 2 chiar mi-au plăcut mult. Nu m-au surprins, pentru că mă așteptam, cumva, la un sunet bun, dar m-au făcut să mă bucur de muzică. Au ajuns locul 1 în topul personal de căști in-ear și mă tot gândesc să achiziționez o pereche.
Dacă nu te mulțumește în totalitate sunetul și ești fan bass puternic, de exemplu, vin și cu un egalizator unde poți configura sunetul după bunul plac.
Funcții și aplicație
Dacă pui „quiet” în nume, păi trebuie să duci asta la superlativ pentru a nu dezamăgi. Am tot folosit căști cu noise cancelling, am testat și dețin câteva perechi in-ear și over, inclusiv de la Bose, dar când le-am băgat pe acestea în urechi într-o cameră în care mergea un TV am zis doar „Oooo”. Fac foarte bine asta și sunt departe de altele modele pe care le-am testat.
Cum este normal, anularea zgomotului poate fi și ea anulata (anulare la anulare, no?) și poți folosi și alte moduri ca Aware, Outdoor, dar și un altul pe care îl poți seta tu cu nivelul dorit. Mi se pare că îți oferă posibilitatea să îți legi nivelul, pe lângă altele predefinite. Îmi pare rău că n-am putut testa „Quiet mode” într-un avion, așa că m-am limitat la casă. Pe stradă nu pot folosi acest mod, pentru că îmi dă un sentiment de nesiguranță să nu aud zgomotul din jur. Nici nu este recomandat să te deconectezi cu totul de sunetul din jurul tău. Poate fi periculos.
Setările menționate mai sus pot fi făcute din aplicația Bose Music, în care ai toată lista ta cu device-uri Bose, cele lansate în ultimii 4-5 ani.
Din păcate, căștile nu suportă conexiune multi-point, adică nu poți ține conectate 2 device-uri în același timp la ele. Vin cumva cu „jumate de funcție” și pot memora mai multe device-uri și astfel nu ești nevoit să le pui în pairing mode atunci când schimbi sursa audio.
Controlul media se realizează prin acțiuni touch pe suprafață căștilor (1x, 2x etc), și în plus avem de această dată și swipe pentru volum. O funcție care ar trebuie să fie implementată pe toate căștile in-ear. Sunt câteva modele pe care am mai întâlnit asta.
Baterie
Nu le-am descărcat dintr-o singură audiție, dar producătorul spune că Earbuds II duc până la 6 ore cu o singură încărcare, iar dock-ul poate oferi până la 3 încărcări. Cu doar 20 de minute de încărcare, le poți folosi până la 2 ore. Din păcate, și nu înțeleg de ce, căștile nu oferă încărcare wireless.
Preț și disponibilitate în România
Bose QuietComfort Earbuds II pot fi achiziționate la prețul de 1499 lei, de pe site-ul importatorului all-audio.ro.