Home Reviews Review Bose Home Speaker Portable

Review Bose Home Speaker Portable

07.03.2021

Review Bose Home Speaker Portable featured-review bose audio

În ultimii doi ani, producătorul american Bose și-a completat portofoliul cu o mulțime de boxe smart, Bluetooth, căști și multiple modele de ochelari audio, ceea ce înseamnă că cererea a crescut și consumatorii au devenit din ce în ce mai pretențioși. Mi se pare un lucru bun că nu au rămas în urmă și au încercat să meargă mână-n mână cu evoluția tehnologiei și a tendințelor media.

Vreme de 3 săptămâni am folosit Bose Home Speaker Portable – o boxă cu conexiune WiFi, dar care vine și cu baterie încorporată. Acasă boxă smart, la picnic boxă Bluetooth, dar în ambele cazuri cu sunet excepțional.

PlusuriMinusuri
  • sunet impecabil
  • volum puternic pentru dimensiunea ei
  • baterie integrată și portabilitate
  • sincronizare audio cu alte boxe din serie
  • rezistență la stropii de apă – IPX4
  • Google Assistant integrat nu este disponibil în țara noastră

Specificații boxă smart Bose Home Speaker Portable

Tip conexiune WiFi, Bluetooth
Tip alimentare Acumulator (portabila)
Acumulator (portabila), Alimentare 220 V (cablu de alimentare)
Culoare Triple Black
Raza de acțiune wireless Până la 9 m
Autonomia bateriei Până la 12 ore
Articole în cutie Boxa Portable Home Speaker Cablu de încărcare USB-C Încărcător de perete
Conectivitate Bluetooth, WiFi
Aplicatie Bose Music
Boxă
Înălțime 191,5 mm (fără mâner)
Adâncime 104 mm
Greutate 1,06 kg

Design și materiale

Nu cred că am testat până acum o boxă Bose care să nu îmi placă sau să mă dezamăgească, dar cu Bose Home Speaker Portable am rezonat cumva din mai multe motive. Încă de când am scos-o din cutie mi-a plăcut mult. Are dimensiunea ideală pentru casă, dar și pentru portabilitate. Înainte o mai văzusem doar în poze.

Nici nu știu dacă mai are rost să aduc vorba despre materiale, pentru că la un așa nivel de preț și brand nu poți să dai greș la construcție: avem plastic de calitate pe jumate din boxa, sita 360 de grade din aluminiu, iar partea superioară dintr-un cauciuc fin la atingere pe care găsim și butoanele.

Review Bose Home Speaker Portable featured-review bose audio

Inițial am fost puțin mirat de faptul că butoanele nu sunt tactile, ca la celelalte modele din seria Home Speaker, doar că omisesem că această boxă este și „Portable” și rezistentă la stropii de apă – IPX4. În aceste condiții butoanele tactile te-ar încurca.

Review Bose Home Speaker Portable featured-review bose audio

Nu aveam cum să nu povestesc puțin și despre mânerul din dotare. Mi se pare tare că i-au pus un astfel de accesoriu, dar care nu îi ia deloc din frumusețe. Modul în care e prins și în care se așază chiar îmi place. În poze parcă arată în plus, dar în realitate fără el nu ar mai avea același farmec. Și construcția mânerului este de foarte bună calitate, fiind acoperit cu un material textil plăcut la atingere, ce oferă și un grip bun. De utilitatea lui nici nu mai vorbesc. Fiind portabilă e ușor să o iei și să o muți dintr-o cameră în altă. Ai treabă în bucătărie, o iei cu tine. Vrei acompaniament când cânți în duș? Nicio problemă, o iei cu tine și nici nu stai cu grija aburului sau a stropilor de apă.

Pe partea de jos a boxei găsim ceva circuite metalice pentru a o putea folosi cu un dock. Combinația ideală. O iei unde vrei fără să o mai deconectezi de la cablu, iar când scade bateria doar o așezi pe „piedestal”.

Review Bose Home Speaker Portable featured-review bose audio

Sunet

Review Bose Home Speaker Portable featured-review bose audio

Dincolo de funcții, portabilitate și dimensiuni, sunetul este cel mai important. Bose Home Speaker Portable îți mângâie timpanele cu sunet 360 grade, de înaltă calitate. Uitându-te la ea nu te-ai aștepta să îți deranjezi vecinii cu volumul. O poți folosi lejer la un party într-un living. Eu am rămas cu gura căscată când am văzut ce poate. Mă așteptam, oarecum, pentru că nu e prima dată când testez boxe Bose, dar Home Speaker Portable m-a impresionat și cucerit în același timp.

Funcții, conectivitate și aplicație

Marele avantaj al boxei este că poate fi conectată la rețeaua wireless, prin care se poate da muzică de pe Spotify, TuneIn Radio sau Deezer. Trebuie doar să te conectezi cu conturile respective. Din păcate, boxa nu are și funcție de cast, ceea ce înseamnă că de pe Youtube Music nu poți face streaming prin WiFi. Pentru mine asta nu este o problemă, pentru că muzică ascult doar pe Spotify.

Pe toată perioada am folosit boxa doar conectată la rețea. Este păcat să pierzi puțină calitate audio redând muzică prin Bluetooth, când ai altă variantă. Pentru a o testa, am conectat-o și direct la laptop. Nu am simțit o reducere a calității sunetului, dar știu că există așa ceva la toate device-urile audio.

Review Bose Home Speaker Portable featured-review bose audio

Am fost puțin dezamăgit să văd că asistenții vocali Google Assistant și Amazon Alexa nu sunt disponibili pentru România. M-am gândit că între timp producătorul a rezolvat acest minus, dar nu a fost așa. Asta înseamnă că nu îți răspunde nimeni dacă încerci să activezi asistentul vocal. Sper că în 2021 să avem Google Assistant pe boxele smart de la Bose.

Review Bose Home Speaker Portable featured-review bose audio

Boxele smart Bose pot fi sincronizate împreună din aplicația Bose Music

Ca să fie testarea completă, am primit și o a doua boxă Home Speaker Portable pentru a reda muzică pe ambele, în același timp. Gruparea lor se face din aplicația Bose Music, iar volumul poate fi controlat și individual. Experiența este interesantă, mai ales că nu trebuie să fie 2 boxe la fel, ci pot fi sincronizate și cu altele din seria Home Speaker. O funcție utilă, mai ales pentru cei care dețin mai multe modele poziționate în diferite camere.

Baterie și încărcare

Nu am reușit să contorizez sau să o descarc, dar știu sigur că într-o zi a mers pe baterie peste 6 ore fără pauză. Producătorul spune că duce 12 ore, asta în condiții ideale, dar din experiență cred că rezistă undeva la 10 ore, ceea ce mi se pare mai mult decât suficient. Încărcarea se face prin încărcătorul Type-C din pachet. Dock-ul wireless se achiziționează separat, cu prețul de 150 lei.

Review Bose Home Speaker Portable featured-review bose audio

Preț boxă smart Bose Home Speaker Portable în România

La data scrierii review-ului, prețul pe site-ul Bose în România – all-audio.ro (unicul importator Bose din România) este de 1656 lei. (vezi prețul actualizat)

Concluzii

De fiecare dată când testez produse Bose am un top al meu. Până acum, pe locul 1 era boxa Bose Home Speaker 500, dar a fost detronată de Bose Home Speaker Portable, care m-a cucerit cu totul. Faptul că se aude ca Bose Home Speaker 300, dar are baterie și poate fi folosita ca Bose SoundLink Micro, de exemplu, pentru mine e boxa ideală. Prețul nu este unul mic, dar prin comparație cu alte produse din serie și cu ce oferă, este unul justificat.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!