Home Reviews Review Xiaomi Mi Smart Speaker

Review Xiaomi Mi Smart Speaker

08.02.2021

Review Xiaomi Mi Smart Speaker xiaomi smart featured-review audio

Prin luna Mai a anului trecut, Xiaomi a lansat în China boxa smart Mi Smart Speaker. De când am văzut-o și am citit despre ea am așteptat-o și pe piața din România. A ajuns cam greu, ce-i drept, dar nu este nimic neobișnuit. De cele mai multe ori Xiaomi lansează produse pentru piața lor locală – China, urmând ca mai apoi, după luni bune, să vină și în Europa. La vânzare în țara noastra a ajuns prin decembrie.

O așteptam pentru că prețul părea a fi unul acceptabil, chiar și după mulțimea de taxe, iar specificațiile și asistentul vocal cam tot ce aveam nevoie pentru „camera calculatorului”. Mă pot numi un fan Xiaomi la câte produse smart dețin de la ei, iar pentru că aveam încredere că nu au dat greș nici cu Mi Smart Speaker, am achiziționat-o imediat și bine am făcut!

Plusuri Minusuri
  • best deal daca ne uităm la raportul calitate/preț
  • sunet bun
  • materiale de calitate – plastic mat si metal
  • conectivitate WiFi 5GHz
  • banda led RGB
  • control tactil
  • cu bass-ul la maxim, boxa vibrează pe anumite frecvențe/melodii
  • lipsa intrare AUX (jack 3.5)

Specificații Xiaomi Mi Smart Speaker

Model Mi Smart Speaker
Tip Boxa smart
Bluetooth Da, v4.2
Wi-Fi Da, 802.11 a/b/g/n/ac
Tensiune alimentare 12 V
Putere 12 W
Accesorii Adaptor de alimentare rețea 12V / 1.5A, Manual utilizare
Caracteristici Panou tactil, 2 microfoane incorporate, indicator LED status activitate, diametru difuzor 6.35cm (12W)
Procesor audio Hi-Fi, codec audio DTS
Banda Aurora Light
Control aplicație Da
Lungime cablu 1.5 m
Dimensiuni 151 x 131 x 104 mm
Greutate 853 g
Sistem de operare compatibil Android 5.0+
iOS 9.0+
Raza de acțiune 10 m
Altele Procesor: Amlogic A113X, Quad-Core, A53
Memorie interna: 256 MB
Memorie RAM: 512 MB
Format audio: HE-AAC, LCAAC, MP3, Vorbis, WAV (LPCM), Opus, FLAC
Diametru difuzor: 2.5′

Design și materiale

Review Xiaomi Mi Smart Speaker xiaomi smart featured-review audio

Boxa are un design minimalist, ușor de integrat și așezat pe orice birou sau mobilă. Seamănă izbitor de tare cu o altă boxă smart pe care am testat-o acum mai bine de un an, care este de vreo 7 ori mai scumpă. Să spunem că este doar o coincidență.

Materialele, cum ne-a obișnuit Xiaomi, de foarte bună calitate raportat la prețul plătit. Partea superioară a boxei este din plastic mat, pe care găsim 4 butoane tactile, cele 2 microfoane prin care se poate interacționa cu Google Assistant și o banda subțire LED RGB care ne transmite vizual că boxa răspunde la comenzi. Partea de jos este și ea realizată din plastic, iar pentru aderență și pentru a absorbi vibrațiile, stă pe 4 bumpere cauciucate.

Review Xiaomi Mi Smart Speaker xiaomi smart featured-review audio

Între cele 2 porțiuni din plastic, boxa este învelită într-o sită metalică, cu o textură fină la atingere. Dacă îi scoți logo-ul „MI” de pe partea frontală, o poți recomanda lejer ca fiind ceva brand premium. Îmbinările sunt perfecte, iar construcția îți spune că a fost realizată cu simț de răspundere, deși vorbim de un brand chinezesc de buget.

Sunet

Chiar dacă plasa metalică înconjoară boxa, trebuie menționat că sunetul nu este 360°. Cred că cei de la Xiaomi au vrut să fenteze puțin cumpărătorii, dar arata mai bine așa. Chiar și cu un singur difuzor de 6.35 cm diametru și 12W putere orientat în față, boxa se aude cum trebuie pentru prețul ei. În plus, oferă și codec audio DTS.

Avantajul boxelor Wi-Fi Smart este că poți face cast din Spotify direct pe boxă prin rețea și astfel nu se mai pierde din calitatea audio, cum se întâmplă prin Bluetooth.

Review Xiaomi Mi Smart Speaker xiaomi smart featured-review audio

Boxa smart Mi Smart Speaker este cea mai bună alegere pentru nivelul ei de preț

Pentru un dormitor de apartament, Mi Smart Speaker se descurcă foarte bine. Nu o poți compara cu boxe smart de la Bose sau alți producători premium, nu are fidelitatea și calitatea lor, deci nu vă așteptați să vă mângâie timpanele. Din tot research-ul pe care l-am făcut în direcția boxelor smart, un mai bun raport calitate/preț nu ai cum să găsești. O variantă mai ieftină (140 lei) este Google Home Mini, pe care o și dețin pentru o altă cameră, dar pot să spun că este muuult sub ca și sunet. Peste Mi Smart Speaker – de la 450 lei în sus.

Pe anumite frecvențe cu bass-ul dat spre maxim și volum peste 50% am prins-o „zumzăind” de câteva ori. Este normal, oarecum, să vibreze atunci când combini bass-ul la maxim cu volumul, dar este enervant. Se rezolva cu reducerea bass-ului la default, adică la jumate. Asta este, nu putea fi perfectă.

Funcții, conectivitate și aplicație

Review Xiaomi Mi Smart Speaker xiaomi smart featured-review audio

Marele avantaj este conectivitatea Wi-Fi, iar cu ea asistentul Google și Chromecast Audio. Pentru cele 3 menționate anterior am ales-o și eu. Aveam nevoie de o boxa ieftină, decentă ca și sunet în care să pot asculta muzică atunci când muncesc și nu am chef de căști și cu care să pot interacționa cu Google Assistant. Am devenit mai leneș de la un timp de vreme și încerc să controlez lumini și alte device-uri smart din camera/casa folosind comenzile vocale, fără a mai pune mâna pe telefon.

Chromecast pentru streaming audio prin rețea

Review Xiaomi Mi Smart Speaker xiaomi smart featured-review audio

Mi Smart Speaker este compatibilă cu rețelele de 5GHz, cât și cu cele de 2.4GHz. Bluetooth-ul este și el prezent pentru cei care vor să se conecteze cu un laptop sau telefon și să redea sunet din alte aplicații/platforme. Mi-ar fi plăcut și o intrare AUX pentru cei care vor să lege un monitor la ea, de exemplu, sau un PC fără Bluetooth.

Microfoanele din dotare, 2 la număr, captează bine comenzile chiar și atunci când muzica este pornită.

Boxa Xiaomi are și o zonă cu câteva setări în aplicația Home de la Google, unde poți regla inclusiv sunetul – Bass și Treble.

Preț Xiaomi Mi Smart Speaker

La data scrierii review-ului, Xiaomi Mi Smart Speaker poate fi achiziționată de pe eMAG la prețul de 199 lei.

Concluzii

Review Xiaomi Mi Smart Speaker xiaomi smart featured-review audio

Xiaomi Mi Smart Speaker este de departe cea mai bună alegere daca vrei o boxă smart cu Google Assistant integrat la 200 lei. La acest nivel de preț este greu să găsești și o boxa Bluetooth decentă. Xiaomi a nimerit-o și de această dată și a lansat un produs bun, de calitate, cu un preț mai mult decât corect.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!