Home Reviews Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition

25.04.2021

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Tronsmart a devenit un brand destul de cunoscut în ultimii ani, chiar dacă multora încă nu le spune nimic acest nume. Pentru cei care încă nu au auzit de ei, aceștia sunt producători, în mare parte de device-uri audio, din China, dar care păstrează un nivel de calitate destul de ridicat, la un preț pentru toate buzunarele. Dovadă stau și review-urile pozitive pe care le găsim pe site-urile retailerilor din țara noastră, la produsele lor.

Pentru mine boxa T6 Plus Upgraded Edition este al doilea produs al lor despre care scriu, primul fiind o pereche de căști true wireless.

PlusuriMinusuri
  • materiale de calitate – cauciuc și textil
  • certificare IPX6
  • sunet bun pentru nivelul ei de preț
  • egalizator integrat cu 3 moduri presetate
  • timp de încărcare cam mare
  • rotița de volum are un joc sesizabil
  • LED-ul exterior nu arată bateria aproximativă prin diverse culori

Specificații boxă Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition

Model T6 Plus Upgraded Edition
Material ABS + aluminiu
Bluetooth 5.0
Bluetooth – compatibilitate A2DP V1.3, ACRCP V1.4, HFP V1.6
Output (watt) 2 x 20W Max
Distanță Până la 20m
Rezistență la apă IPX6
Alimentare DC 5V/3A, via USB-C port
Baterie Lithium, 3300mAh x 2
Play Time Până la 15 ore
Talk Time Până la 20 ore
Standby Până la 24 de luni
Timp încărcare 3 – 5 ore
Frecvență 20Hz – 16000Hz
dimensiuni 8.27 x 3.31 x 3.31 inches / 210 x 84 x 84 mm
Greutate 750 ± 5 g / 26.46 ± 0.2 oz
Pachet 1 x T6 Plus Upgraded Edition Bluetooth speaker, 1 x 3.5mm audio cable, 1 x USB-C charging cable, 1 x Warranty card, 1 x User manual

Design și materiale

Design-ul cilindric al lui Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition nu este unul chiar original, pentru că am tot văzut genul acesta de abordare la mai multe brand-uri, pentru boxele Bluetooth.

De când am scos-o din cutie, m-a impresionat cu calitatea materialelor. Mă așteptam să văd doar plastic, nu cauciuc pe cea mai mare suprafață a boxei și material textil în zona difuzoarelor. Ambele combinate dau un aspect rugged, ce o fac să pară ideală pentru activitățile în aer liber.

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Pe partea de sus, unde găsim și logo-ul Tronsmart, avem un potențiometru pentru volum care acționează ca și play/pause dacă este apăsat. Mi se pare o abordare chiar interesantă pentru controlul volumului, pentru că reglarea se face foarte repede. De jur-împrejur rotița de volum este luminată de un LED albastru, fiind astfel vizibilă și pe timpul nopții. Am remarcat, totuși, că rotița are un oarece joc stânga-dreapta și este destul de expusă în cazul unei căderi.

Certificarea IPX6 este și ea prezentă pe boxa Tronsmart

Pe zona din spate, unde materialul textil lipsește, avem butoanele încadrate în corpul cauciucat al boxei, iar în partea de jos găsim un lăcaș în spatele căruia se află porturile USB, AUX, TF Card și Type C. Acesta este etanș tocmai pentru a respecta certificarea IPX6 pe care o are boxa, adică rezistența la jeturile de apă. Nu este submersivă, dar dacă te prinde o ploaie serioasă de vară, trebuie să te păzești pe tine să nu răcești, nu să protejezi boxa.

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Pe partea de jos avem cauciuc aderent pe care boxa stă așezată și spre interior o membrană protejată de un plastic argintiu.

Dimensiunea și forma ei o fac ușor de pus în orice bagaj, dar și pe masă/pătură la picnic.

Sunet

Un alt lucru neașteptat pentru o boxă de buget este sunetul 360 de grade. Chiar dacă trendul din ultimii ani este să avem sunet 360 pentru boxele Bluetooth „de aer liber”, de obicei acest „feature” nu îl găsești pe modelele ieftine, chiar dacă din exterior așa pare. E o schemă de marketing să îmbraci boxa cu plasa perforată pe toată suprafața, pentru a lăsa impresia la exterior de sunet 360.

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Boxa Tronsmart vine cu 3 difuzoare – 2 pentru înalte poziționate paralel și în diagonală, iar una pentru joase – bass aflată undeva în interior, în partea inferioară.

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

T6 Plus Upgraded Edition dispune și de un egalizator cu 3 moduri presetate

Sunetul poate fi reglat de pe butonul EQ între Balanced, 3D și Deep Bass. Eu am găsit cel mai potrivit modul Balanced. Boxa nu oferă o fidelitate ridicată, dar sunetul este bun pentru ce este și dedicată – picnic și petreceri în aer liber. Se aude bine și suficient de tare pentru dimensiunea ei, dar nu reușește să scoată cei 40W promiși de producător. La volumul maxim distorsionează foarte puțin.

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Funcții și conectivitate

T6 Plus Upgraded Edition oferă multe variante neobișnuite pentru 2021 să îți asculți muzică. Sub capacul de care vorbeam mai sus, găsim ascunse mai multe port-uri care îți permit să redai sunet, pe lângă Bluetooth, prin auxiliar, stick USB și card de memorie. Între ele se poate comuta folosind butonul M.

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Poate că suna rudimentar să mai folosești aceste porturi în zilele noastre, dar eu mereu am găsit auxiliarul util. Spre exemplu, atunci când pleci cu cortul câteva zile vrei ca bateria să te țină mai mult și la telefon și la boxă, așa că recurgi la metode „străvechi” și conectezi boxa la telefon prin jack 3.5 – jack 3.5. Astfel conservi baterie în ambele. Dacă nu ai Jack la telefon, iei un adaptor de la Type C la Jack 3.5mm și ai rezolvat și problema asta.

Boxa T6 Plus Upgraded Edition se transformă și în power bank

Dacă se întâmplă să ai nevoie să îți încarci telefonul, portul USB permite boxei să fie și baterie externă și să încarce alte device-uri, doar că cei 6600mAh sunt cam insuficienți pentru muzică plus încărcarea altui device.

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Prin portul Type C boxa se încarcă, iar pentru cei care țin muzică pe un card îl pot folosi în slot-ul dedicat.

Mi-a plăcut că în partea de sus a butoanelor avem și NFC prin care împerecherea se face instant, trebuie doar să apropii telefonul, chiar și fără Bluetooth pornit.

Boxa poate fi sincronizată cu o alta, același model, pentru a reda stereo.

Baterie și încărcare

Nefiind vremea de grătare și ieșiri lungi la iarba verde, n-am apucat să o descarc dintr-o ascultare, dar producătorul spune că T6 Plus Upgraded Edition duce până la 15 ore de muzică în condiții ideale. Asta înseamnă că dacă o folosești la volum maxim, autonomia poate scădea semnificativ. Avantajul este că poate reda muzică și în timpul încărcării.

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Încărcarea se face prin portul Type C. În pachet găsim doar cablul, nu și un încărcător. Nu este o noutate, pentru că așa vin toate boxele de genul acesta.

Deși avem un LED pe exterior, acesta este folosit pentru a ști ce preset audio avem selectat, nu pentru nivelul bateriei prin diferite culori. Asta înseamnă că vei ști câtă baterie aproximativă mai ai doar dacă te uiți în telefon.

Preț boxă Tronsmart T6 Plus Upgrade Edition în România

La data scrierii review-ului, Tronsmart T6 Plus Upgrade Edition poate fi achiziționată de pe eMAG la prețul de 249 lei. Un preț foarte bun și corect pentru tot ce oferă boxa.

Concluzii

Review Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition tronsmart featured-review audio

Am rămas plăcut impresionat de o boxă de 249 lei de la un brand de buget. Nu mă așteptam să găsesc cauciuc de calitate, material textil, sunet ok și puternic pe o boxă low-buget. Se pare că piața deja populată cu oferte din zona audio – Bluetooth îi forțează pe producători să meargă pe un profit mai mic, dar să vină cu un nivel de calitate mai ridicat.

Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition este o variantă chiar bună dacă vrei să întâmpini cu muzică și voie bună vremea caldă ce va veni. La un grătar în curte, cu cortul sau la o banală ieșire în aer liber, boxa îți poate fi un partener de nădejde dacă vrei să iei cu tine și muzica.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!