Smartband-ul Galaxy Fit a ajuns la a 3-a generație și parcă este la fel de timid ca și precedentele, chiar dacă de data aceasta avem un design mai apropiat de al unui smartwatch. Probabil vânzările slabe i-au făcut pe cei de la Samsung să nu investească in acestă serie sau poate că au vrut să îi mențină prețul foarte jos, fiind accesibil pentru cei care vor monitorizarea activităților și câteva funcții smart. Au și reușit, pentru că își face treaba foarte bine, iar prețul mi se pare decent pentru ce oferă.
- bateria duce până la 13 zile, fără AOD
- ecranul se vede bine, iar interacțiunea este smooth
- ușor și comod
- nu are GPS integrat
- puțin mai scump decât alte modele asemănătoare, cu aceleași funcții
Design, confort și materiale
Nu sunt fan al acestui design dreptunghiular, un hibrid intre smartwatch și smartband. Trecând peste gusturile mele, Fit3 arată foarte comun, ușor de confundat cu alte brand-uri.
La mână se simte bine, este comod, ușor și uiți de el. Mi se pare cam mic pentru un bărbat. Parcă nu arată la locul lui pe o mână păroasă și din acest motiv l-aș recomanda doamnelor și domnișoarelor. Cum am zis și mai sus, gusturile nu se discută și până la urmă îl poartă fiecare cum vrea și cum simte. Eu îl văd prea mic să poată fi purtat ca un smartwatch, dar prea mare să poate fi purtat ca un smartband, împreună cu alt ceas.
Pe exterior avem metal, în lateral un singur buton, iar pe interior plastic care încastrează și senzorii. Cureaua din pachet mi se pare de foarte bună calitate și nu este deloc rigidă.
Tot pe spate avem și cele 2 circuite pe care se prinde încărcătorul magnetic.
Funcții și aplicație
Cel mai tare lucru, ca și utilizator de Samsung de ani buni, mi se pare sincronizarea cu aplicația Health a lor. De ce? De exemplu, un alt brand vine cu propria aplicație, iar atunci cand nu iei ceasul la tine nu ai pașii înregistrați. In schimb, aplicația Samsung Health înregistrează și pașii făcuți cu telefonul in buzunar. Eu am multe momente cand vreau sa port un ceas clasic și asa că în ziua aia nu am pași în aplicația dedicată, îmi strică average steps sau cine stie ce challenge-uri.
Galaxy Fit3 recunoaște singur câteva activități, după 10 minute. Nu e nicio tehnologie, mai toate fac asta, dar merita menționat pentru acest preț.
Baterie
La acest capitol, smartband-ul stă chiar bine, dacă este folosit fără always-on-display, reușind să rezistă 12-14 zile. Cu always-on-display autonomia ajunge la undeva 4-5 zile. Destul de puțin, dar asta este valabil pentru toate smartwatch-urile și smartband-urile cu ecrane color, touch și interactive.
Preț
Samsung Galaxy Fit3 poate fi achiziționat acum la 279 lei, după ce inițial a fost lansat la 350 lei. Era de așteptat să vină rapid o reducere substanțială de preț, având în vedere că există modele mai ieftine care fac exact același lucru și arată la fel.
Concluzii
La prețul actual, Galaxy Fit3 mi se pare o variantă de luat în calcul, mai ales dacă ai un smartphone Samsung. Nu aduce nimic nou față de concurență, dar este un smartband suficient pentru un începător în ale activităților sportive și pentru cei care vor să știe câteva detalii despre somn și puls.