Home Aplicatii 4 aplicații care îți oferă informații ...

4 aplicații care îți oferă informații în timp real despre seismele produse

24.09.2016

4 aplicații care îți oferă informații în timp real despre seismele produse recomandari aplicatii

La fel ca o bună parte din populație, am simțit și eu cutremurul de 5.3 pe scara Richter (conform INFP) ce s-a produs noaptea trecuta la ora 2:11 AM. O senzație confuză de panică m-a cuprins și până să realizez exact ce se întâmplă, s-a și oprit (Craiova, etajul 3).

Ca orice om în plină era digitală am intrat imediat pe …? Nu ați ghicit! Nu am intrat pe Facebook, ci pe pagina Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, adică infp.ro, unde poți găsi informații în timp real despre un seism produs.

Deși am accesat site-ul la maxim 10 secunde după ce s-a oprit zgâlțâiala, acesta era căzut și inaccesibil mai ceva ca eMag în primul an de Black Friday. Abia după asta am intrat pe Facebook unde prietenii mei internauți mi-au confirmat cutremurul. 

Văzând că nu pot verifica magnitudinea, adâncimea etc, am căutat în Play Store după aplicații ce ar putea să-mi hrănească curiozitatea. Am găsit câteva, le-am instalat pe toate și am păstrat 4 dintre ele să le împărtășesc cu voi, ca data viitoare (sper să nu existe, dar inevitabil va fi) să aveți o sursă de informații în afară de pagina INFP.

Toate afișau aceeași locație, însă magnitudinea era diferită la 2 dintre ele, arătând 5.6, respectiv 6.1. Cred că depinde de locația seismografului. Eu le las aici pe toate 4 și voi alegeți. Toate sunt gratuite, dar au și versiuni PRO care oferă câteva detalii în plus sau vă scapă de reclame.

Înainte de a instala aplicațiile, informați-vă cu privire la modul corect de comportare în cazul producerii unui cutremur. Detalii pe portalul fiipregatit.ro.

Update: lista a fost reverificată în urma cutremurului de 5.7 grade din data 14.02.2023.

1. My Earthquake Alerts

2. LastQuake

3. MyShake

4. Earthquake Alert!

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!