Home Reviews Review GameSir G8 Galileo

Review GameSir G8 Galileo

01.04.2024

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Gaming-ul pe telefon câștigă teren an de an, fiind cea mai accesibilă și la îndemâna modalitate de a te juca. Dovadă stau titlurile care au echivalent și pe PC, lansate sau care urmează să fie lansate pe Android – Apex Legends (lansat), Diablo Immortal (lansat), Call of Duty Warzone Mobile (lansat), Rainbow Six Mobile (în curând), The Division Resurgence (în curând) și altele. Gaming-ul pe telefon nu înseamnă doar jocuri ce pot fi descărcate din Play Store, ci și platformele de cloud gaming, cum ar fi Xbox Cloud Gaming, GeForce Now etc.

Mă joc destul de mult pe consolă (Xbox) și am făcut ceva research să găsesc un gamepad pentru telefonul mobil care să îmi ofere un gameplay decent on the go. Cum în urmă cu 6 ani am testat un gamepad Gamesir, m-am dus tot către acest brand. Nu știu dacă este cel mai mare producător de accesorii de genul acesta, dar au o listă generoasă cu modele de gamepad-uri compatibile Android și iOS, la un preț considerabil mai mic decât Razer, de exemplu.

Gamepad-ul care mi-a atras atenția a fost GameSir G8 Galileo pentru că vine cu o formă asemănătoare cu cel de la Xbox, cu poziționarea butoanelor aproximativ la fel.

Portabilitate, confort și materiale

Gamesir G8 Galileo este atent ambalat, cu accesoriile poziționate la vedere, alături de gamepad. Sincer să fiu, mă așteptam să le găsesc pe toate îngrămădite într-o cutiuță.

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Cum am spus și mai sus, forma gamepad-ului imită într-o mare măsură modelul Xbox. Chiar accesoriile și butoanele de sub gamepad te duc cu gândul la Xbox Elite controller.

După ce îl ții în mână observi că poziționarea butoanelor diferă puțin față de cele de Xbox, cu cele 2 prelungiri/mânere ale gamepad-ului mai scurte. Asta îl face puțin cam incomod în jocurile FPS, unde ai nevoie să folosești stick-ul drept într-un mod alert. Mi-ar fi plăcut să aibă prelungirile mai mari, dar asta i-ar fi stricat și portabilitatea.

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Gamepad-ul se întinde suficient să îl poți folosi cu S24 Ultra, Z Fold sau chiar o tabletă de 7 inch. Grip-ul din interior este cauciucat, să nu zgârie carcasa telefonului. L-am folosit și cu câteva huse Spigen pe S24 Ultra, iar Type C-ul flexibil te ajută să așezi și să scoți telefonul ușor. Gamepad-ul nu este Bluetooth. Acesta a fost un criteriu pentru care l-am ales, pentru a nu avea input lag și din conexiunea telefon – controller, mai ales când îl folosesc pentru cloud gaming.

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Stick-urile suplimentare pot fi schimbate ușor, scoțând capacele magnetice ale gamepad-ului. Butoanele se simt foarte bine, iar trigger-ele (LT, RT) sunt progresive, astfel că în jocurile cu mașini poți accelera cât vrei. RB și LB au click ferm și feedback-ul e bun la apăsare.

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

În partea de jos a gamepad-ului găsim și un jack de 3.5mm și port USB-C pentru încărcare. Inițial am fost dezamăgit să văd că portul duce doar fast charge la S24 Ultra, nu super fast charge, dar dacă te gândești logic este ok așa – o încărcare mai rapidă ar încinge telefonul deja cald dintr-o sesiune lungă de jucat și cel mai probabil acesta ar intra în scurt timp într-o zonă de protecție, micșorând performanțele.

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Funcții și aplicație

G8 Galileo vine cu butoanele pe care le găsim și pe un controller Xbox, iar în plus cu încă două sub D-Pad – unul pentru screenshot, iar cel cu „M” pentru câteva setări. Pe acesta din urmă eu nu l-am folosit niciodată.

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Sub gamepad mai avem 2 butoane, stânga – dreapta, ce pot fi setate din aplicația dedicată. Pentru mine, care folosesc un gamepad Xbox Elite cu butoane sub el, acestea două sunt perfecte. Pe cel din dreapta l-am mapat sa fie „A” (de obicei „jump” în toate jocurile), iar pe cel din stânga să fie „B” (de obicei „crouch” în toate jocurile). Dacă nu ai mai folosit butoane sub gamepad, ai nevoie de câteva sesiuni de gaming până te înveți să le folosești.

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Aplicația GameSir poate fi descărcată din Play Store și oferă acces la mai multe setări, cum ar fi dead-zone pentru stick-uri și triggere, dar și schimbarea butoanelor XY-AB.

Preț

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

Pe site-ul producătorului – gamesir.hk, G8 Galileo poate fi achiziționat la prețul de 317 lei, iar shipping-ul costa încă 48 lei. Din păcate, gamepad-ul nu poate fi găsit pe piața din Romania (la data scrierii articolului).

Concluzii

Review GameSir G8 Galileo gaming gamesir featured-review

GameSir G8 Galileo este una dintre cele mai bune variante de gamepad pentru telefon, dacă vrei să ai la îndemână oriunde prin casă dar și în vacanță platforma de gaming GeForce Now sau Xbox Cloud Gaming. Și dacă optezi pentru jocurile din Play Store, oferta este destul de bogată, doar că pentru FPS-uri, cum ar fi PUBG mobile sau Fortnite, ai un mare dezavantaj față de cei care folosesc touch-ul.

Pentru prețul lui și pentru calitatea ce o oferă este best buy. Eu îl folosesc mai mult decât mă așteptam, în special pe Xbox Cloud gaming, atunci când sunt prea obosit să mai stau la birou unde am și consola.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!