Primăvara este anotimpul pe care îl aștept în fiecare an. Temperaturile încep să crească, natura parcă prinde viață și eu odată cu ea. Anul acesta primăvara a început prost pentru întreg mapamondul. Pandemia ne-a stricat orice planuri de ieșit în natură și pare că e doar începutul. Suntem cu toții „prizonieri” la noi în case, forțați de împrejurări și de spiritul civic să nu ieșim afară.
Nu știu alții cum sunt, dar eu lucrez de acasă de vreo 3 săptămâni și deja simt că nu mai pot. Toată ziua în casă, din când în când pe balcon și la cumpărături foarte rar. În afară programului de lucru încerc să îmi acopăr timpul cu filme, gătind, jucându-mă pe Xbox și citind.
Cu toții eram învățați să umblăm, să ne ducem la muncă, școală sau facultate zilnic, să facem sport, să ieșim cu prietenii etc. E greu și enervant, dar putem întoarce acest timp în favoare noastră.
Am săpat puțin în Play Store și am găsit câteva aplicații e-learning cu care ne putem consuma timpul într-un mod productiv, fără prea multe resurse. Cred că este un moment bun să descoperim și să învățăm lucruri noi sau să aprofundăm lucruri pe care nu le știm foarte bine.
Mai jos găsiți o listă cu aplicații Android care, cu siguranță, ne ajută acum sau după perioada pandemiei, indiferent de vârstă sau pregătire.
Pot fi descărcate gratuit, dar unele vin și cu pachete premium, care costă. Este posibil ca dezvoltatorii să ofere acces gratuit în această perioadă.
Khan Academy – cursuri despre biologie, fizică, matematică, economie, informatică și multe altele. Procesul de învățare include exerciții și explicații video.
Udemy – conține peste 130.000 de cursuri video predate de instructori. Cuprinde domenii precum programare, design, yoga, scriere și multe altele.
Pocket Physics – cum îi spune și numele, aplicația oferă concepte, ecuații, explicații și formule de fizică.
SoloLearn: Learn to Code for Free – colecție de tutoriale de programare pentru începători și avansați.
Encode: Learn to Code – tutoriale și exerciții in-app de programare pentru începători și avansați.
Duolingo: Learn Languages Free – jocuri cu punctaje pentru a ușura învățarea limbilor străine. Cuprinde engleza, spaniolă, franceză, italiană și multe alte limbi.
Learn Languages with Memrise Spanish, French – lecții pentru învățarea limbilor străine, bazate pe imagini pentru o mai bună memorare a cuvintelor.
50000 Free eBooks & Free AudioBooks – peste 50.000 de cărți scrise și audio ce pot fi descărcate gratuit, pentru telefon sau ebook reader.
NASA – peste 11.000 de imagini și 9000 de video-uri realizate în misiunile NASA.
Pocket Mathematics – formule matematice, ecuații și multe alte lucruri pe care le-am uitat cu toții după terminarea liceului/facultății.
Google Arts & Culture – tururi virtuale ale muzeelor, detalii și imagini cu opere de artă.
Complete Biology – tutoriale, formule și teste practice din biologie.
Dacă mai găsesc altele interesante, o să actualizez lista. Dacă folosiți altele asemănătoare, lăsați-le numele mai jos.