Home Stiri Așa arată viitorul: Xiaomi anunță Mi ...

Așa arată viitorul: Xiaomi anunță Mi air Charge – tehnologia de încărcare wireless de la distanță

de
30.01.2021

Așa arată viitorul: Xiaomi anunță Mi air Charge - tehnologia de încărcare wireless de la distanță xiaomi miaircharge featured

Dacă ar fi să fac o glumă, aș spune că acesta este motivul pentru care producătorii au început să vândă telefoanele fără încărcătoare, să ne învețe cu viitorul ușor, ușor.

Serios vorbind, Xiaomi a prezentat ieri o nouă tehnologie de încărcare wireless de la distanță. Din punctul meu de vedere, acesta este adevăratul mod de încărcare wireless, pentru că încărcătoarele deja clasice „wireless” tot ne țin legați de un fir și de o poziție fixă.

Partea proastă este că mai durează ceva timp până o să vedem așa ceva pe piață, fiind o tehnologie experimentală momentan.

Cum ar funcționa tehnologia Mi Air Charge?

Dispozitivul dezvoltat de Xiaomi are antene de interferență cu cinci faze care pot detecta cu precizie locația smartphone-ului. O matrice de control formată din 144 de antene transmite unde de lățime milimetrică direct către telefon prin tehnologia beamforming.

Tot din comunicatul Xiaomi aflăm că noua tehnologie nu va folosi ce găsim astăzi pe telefoanele noastre cu încărcare wireless, adică tehnologia Qi. Smartphone-urile, tabletele, smartwatch-urile și alte portabile care vor putea fi încărcate la distanță vor avea 14 antene care convertesc undele în energie electrică.

Mi Air Charge ar avea o capacitate de încărcare la distanță de de 5 Wați pentru fiecare dispozitiv, pe o rază de „câțiva” metri. Nu știm exact în câți metri se traduce cuvântul „câțiva”, dar știm că obstacolele fizice nu reduc eficiența de încărcare.

Până la noi detalii despre noua și interesanta tehnologie, găsiți mai jos și un video cu explicații.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!