Home Stiri Cum a fost la Mobile World ...

Cum a fost la Mobile World Congress 2018

09.03.2018

Cum a fost la Mobile World Congress 2018 sony samsung MWC huawei featured allview

Pot să spun că am început bine anul, eu și micul meu blog, pentru că am reușit să ajung pentru prima dată la Samsung Unpacked și Mobile World Congress 2018. Impresiile despre evenimentul Samsung, unde a fost lansat Galaxy S9, le-am așezat într-un articol cu câteva zile în urmă.

Pentru cei care nu știu, Mobile World Congress este cel mai mare târg anual dedicat telefoniei mobile și tehnologiei, un loc în care sute de producători își expun gadget-urile aflate în vânzare, proaspăt lansate sau prototipurile.

Evenimentul se desfășoară an de an în Barcelona, la sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie. Anul acesta a început pe 26 februarie și s-a încheiat pe 1 martie.

Cum a fost la Mobile World Congress 2018 sony samsung MWC huawei featured allview

Știam că este un eveniment mare, într-o clădire ce cuprinde 8 hale legate între ele, dar nu mă așteptam să am nevoie de hartă să nu ma rătăcesc (am reușit și cu ea) și să fac doar în prima zi peste 10 km printre expozanți. Toate halele adunate au o suprafață de 240.000 m² (un stadion are aproximativ 20.000-25.000 m²), cu 230.000 m² mai mult decât centrul expozițional Romexpo care are doar 10.000.

Cum a fost la Mobile World Congress 2018 sony samsung MWC huawei featured allview

Înăuntru m-am simțit ca un copil într-un magazin de jucării. Intrasem la evenimentul la care îmi doream să ajung și pe care îl urmăream cu interes de ani de zile. Nu știam de unde să încep, unde să mă duc și la ce să fac poze mai întâi.

Fiind sute de expozanți în cele 8 hale, nu pot să scriu despre prea mulți, deși mi-aș dori. O să mă rezum doar la câțiva.

Samsung

Sud-coreeni de la Samsung cred că aveau de departe cel mai interesant și cel mai interactiv stand. Acolo am putut să interacționez din nou cu Galaxy S9 și S9+, lansate cu o zi înainte. Mi-a plăcut că aveau o secțiune muzeu unde puteai admira telefoane din 1988 până azi. La câteva dintre ele am simțit un fior al trecutului, pentru că le știam, avusesem sau mă jucasem cu ele pe vremea când „smartphone” era doar un cuvânt care nu îmi spunea nimic. Tot în standul lor aveau și jocuri unde puteai să experimentezi tehnologia VR la cel mai înalt nivel.

LG

Anul acesta cei de la LG au ales să nu prezinte mare lucru. În standul lor te puteai juca cu LG V30 ThinQ, care aducea ca și noutate 6GB RAM față de modelul de baza V30 (4GB) și câteva modificări software. Nu testasem V30-ul până atunci.

Huawei

Huawei urmează să lanseze pe 27 martie noile flagship-uri din seria P20. La MWC au avut expuse doar smartphone-uri deja în vânzare, dar și laptopul MateBook X Pro care vine cu un design impresionant. Din păcate, în grămada de poze nu am reușit să localizez mai bine și acest laptop, dar îl puteți găsi cu un simplu search pe Google.

Sony

Sony a lansat noile flagship-uri Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact. Spatele oglindă viu colorat și forma camerei m-au făcut să mă duc cu gandul imediat la HTC U11. XZ2 Compact semana foarte mult cu o bucată de săpun. Grosimea acestuia am pus-o pe seama bateriei de 2870mAh.

Nokia

Eram la Samsung Unpacked când un prieten mi-a trimis o poză cu lansarea celor de la Nokia – 8110 “banana phone”. Telefonul este un „remake” al vechiului model lansat în 1996, pe care l-am putut vedea și în Matrix. Am râs și m-am întrebat ce este în mintea lor când lansează așa ceva în cadrul MWC. Abia a doua zi, când am ajuns la standul Nokia, am înțeles exact ce au vrut de fapt cu lansarea. Era totul marketing. Aceeași aglomerație pe care o vedeam la Samsung, la Galaxy S9, era și la Nokia. Cu greu mi-am făcut loc și am prins un banana phone să mă joc puțin cu el.

ZTE

Până acum o săptămână nu mai interacționasem cu smartphone-urile ZTE. Se spune că prima impresie contează, așa că ei au reușit să mă facă să spun „Wow!”. Ma jucam cu Axon M, smartphone-ul Android pliabil cu 2 ecrane. Cam nepractic, dar mi-a plăcut. Era o noutate pentru mine.

funny p.s: ignorați link-urile din imaginea cu browser-ul, că și eu am văzut acum câteva zile.

CAT

Producătorul și de smartphone-uri CAT a lansat la MWC modelul S61 rezistent la toate cele, cu cameră foto termică care te-ar putea face să te simți ca un mic Predator.

Allview

Nu puteam să ajung prima dată la MWC și să nu vizitez și standul brand-ului nostru autohton Allview. Până să ajung acolo mă așteptam să văd lansat X5 Soul, cu ecran edge-to-edge și notch, dar nu a fost așa. Anul acesta brașovenii s-au concetrat pe noua versiune a asistentului vocal AVI (în testare), care face primii pași către smarthome și controlul aparatelor electrocasnice. Tot la standul Allview am văzut și o boxă inteligentă cu display integrat – View Bass, încă în stadiul de prototip.

Cum a fost la Mobile World Congress 2018 sony samsung MWC huawei featured allview

Android

Plimbându-mă prin hale m-am tot întrebat unde este standul Android. Am căutat destul de mult după el și când l-am găsit mi-am dat seama că mă împiedicam de el. Erau mai multe de fapt, toate în linie, dar afară. Am fost foarte încântat să merg prin toate standurile lor care te duceau în lumea celui mai popular sistem de operare. Sunt foarte mândru că am reușit să îmi iau un roboțel Android stickerit cu numele meu. Am stat aproape o oră la coadă, dar a meritat.

Cum a fost la Mobile World Congress 2018 sony samsung MWC huawei featured allview

Asta a fost foarte pe scurt experiența mea la Mobile World Congress 2018 – Barcelona, în cele 2 zile cât am putut să vizitez expoziția, pentru că pe 28 februarie la prânz am părăsit orașul lui Gaudi. Sper să ajung și anul viitor.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!