Home Aplicatii Cum ne protejăm dispozitivele de eventualele ...

Cum ne protejăm dispozitivele de eventualele atacuri cibernetice? Am verificat oferta Bitdefender

de
21.10.2022

Cum ne protejăm dispozitivele de eventualele atacuri cibernetice? Am verificat oferta Bitdefender bitdefender

Veștile din ultima perioadă nu sunt tocmai grozave din punct de vedere al securității. O mulțime de servicii au fost compromise, au existat baze de date sparte și vulnerabilități la tot pasul. Printre acestea se află companii mari și importante precum Rockstar, LastPass, Revolut, Bolt și Meta. Un prieten îmi povestea cum i-a fost spart contul de Facebook, iar la câteva ore distanță și cel de Instagram. Dacă astfel de companii mari sunt afectate, tind să cred că utilizatorii obișnuiți nu au nicio șansă în fața unui atac cibernetic. Și dacă nu te poți apăra singur, instalarea unei soluții de securitate cibernetică e prioritară.

Androidu’ s-a uitat în principal la soluțiile de securitate pentru smartphone-uri. Ei bine, există un antivirus pentru telefon gratuit ce se poate instala pe orice terminal Android. El oferă protecție anti-malware, scanare în cloud și, conform companiei, are un impact redus asupra bateriei.

Cum face asta? Bitdefender Antivirus Free folosește aceleași motoare de scanare ca și Bitdefender Mobile Security. Astfel, ar trebui să identifice aproape toți virușii „destinați” telefoanelor cu Android. De asemenea, în loc să descarce și să stocheze semnături de viruși pe device, antivirusul se folosește de servicii de tip cloud, acționând prompt împotriva amenințărilor cibernetice. Având în vedere că vorbim despre o soluție bazată pe cloud, Bitdefender Antivirus Free previne instalarea aplicațiilor infectate fără să consume bateria.

Manager de parole

Tot pentru Android există și un password manager. E disponibil în Google Play și după cum îi spune și numele, el stochează parole. Bănuiesc că știi cât de important e să folosim parole cât mai diversificate pentru toate aplicațiile, jocurile și platformele sociale pe care le folosim. Recomandat ar fi să folosești chiar parole generate automat care conțin litere mari, mici, cifre și caractere speciale. Prin intermediul unui astfel de manager de parole nu trebuie să le ții minte (oricum ar fi imposibil), iar conturile noastre rămân în siguranță.

Deși această aplicație se poate descărca gratuit, Bitdefender Password Manager este un serviciu pe bază de abonament lunar. Costă acum 7.49 lei / lună sau 89.99 lei abonamentul pentru primul an (12 luni).

Cum ne protejăm dispozitivele de eventualele atacuri cibernetice? Am verificat oferta Bitdefender bitdefender

Antivirus gratuit pentru Windows

Am cunoștințe care au renunțat la antivirus în favoarea soluției oferite de către Microsoft. Totuși, aș zice că merită încercat și antivirusul gratuit al celor de la Bitdefender. Oferă protecție pentru computerul tău împotriva celor mai recente amenințări electronice, protecție web în timpul navigării și scanări personalitate pentru îmbunătățirea securității. Se instalează rapid, oferă o interfață intuitivă și nu consumă prea multe resurse.

Cum ne protejăm dispozitivele de eventualele atacuri cibernetice? Am verificat oferta Bitdefender bitdefender

Există și o variantă cu plată care oferă mai multe opțiuni, pe lângă cele menționate mai sus. Aceea va evalua vulnerabilitățile, va bloca tracker-ele în timpul căutărilor web și oferă o opțiune de ștergere definitivă a fișierelor nedorite. De asemenea, integrează chiar și un VPN și opțiunea Safepay, pentru siguranța plăților. Un astfel de program te ferește de:

  • Software periculos conceput să afecteze, să distrugă sau să exploateze dispozitivele;

  • Phishing – Suntem constant expuși la site-uri web care ne pot fura informațiile personale sau cele asociate cardului bancar

  • Exploatări, instalarea programelor malițioase

  • Escrocherii și fraude online

  • Criptojacking (folosirea hardware-ului nostru de către hackeri pentru a mina monede virtuale)

După cum spuneam, amenințările sunt la tot pasul și nu strică un grad de protecție în plus. Dacă ai parole ușor de compromis, ți-aș recomanda să le schimbi, chiar periodic, dacă poți. De asemenea, nu strică să activezi autentificarea în 2 pași. Majoritatea platformelor de socializare au o astfel de opțiune în setări.

Poți încerca și acest antivirus, ușor de instalat atât pe dispozitivele cu Android, cât și pe PC-urile cu Windows.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!