Home Altele Cum optimizezi traficul de date pe ...

Cum optimizezi traficul de date pe device-ul tău Android

de
12.07.2017

Cum optimizezi traficul de date pe device-ul tău Android reclame firefox featured chrome

După cum știți, la un abonament de date mobile putem alege doar două dintre cele trei opțiuni prezentate mai sus, iar cei mai mulți dintre noi nu vor să aibă unul cu o factură usturătoare. Rămânem astfel cu două categorii de oameni: cei care au un flux de date mobile limitat și cei care au viteză limitată la fluxul respectiv.

O parte dintre datele pe care le primești (pe care le descarci) atunci când accesezi un site au foarte puțină legătură cu content-ul – mă refer la reclame – diferite bannere sau pop-up-uri care te blochează și care devin enervante. Aceste reclame nu au doar rol de display, ci și de preluare a informațiilor pe care le încarcă într-o bază de date. 

Majoritatea site-urilor pe care le folosim frecvent (Facebook) au cam tăiat din spațiul nostru privat și unele ajung să intre până în chat-ul personal. Majoritatea se scuză, spunând că sunt funcții de securitate etc.

La ce vreau să mă rezum este modul de eliminare ale acestor reclame.

Pentru terminalele cu TouchWiz

(cu Samsung Browser)  :  Setări – Extensii – Content blocker (blocare conținut) :

Cum optimizezi traficul de date pe device-ul tău Android reclame firefox featured chrome

De aici vă puteți alege orice aplicație care servește drept content blocker (recomand AdBlockPlus ).

Pentru terminalele fără acces administrator

Cum optimizezi traficul de date pe device-ul tău Android reclame firefox featured chrome

Cei care nu au root și nici Samsung Browser sunt mai ghinioniști – vor trebui să instaleze alte browsere care suportă extensie de adblocking, precum Firefox. Dacă totuși trebuie neapărat să folosiți Chrome, vă recomand o aplicație editată de către cei de la XDA. Este o versiune veche, dar dacă doriți neapărat să folosiți Chrome, asta e singura soluție. Puteți găsi thread-ul aici. 

Pentru terminalele cu acces administrator

Cei cu acces root sunt cei mai norocoși, deoarece ei pot să scape de reclame system-wide. Multe aplicații pot face asta, dar cea pe care o recomand este AdAway – are cel mai simplu mod de instalare și de folosire plus numeroase surse.

Totusi…

Unele aplicații oferă eliminarea tuturor reclamelor, nu doar cele „lipsite de bun simț”. Este o funcție destul de plăcută, dar majoritatea dezvoltatorilor mici au nevoie de aceste reclame pentru „a supraviețui” și recomand să fim cât de cât corecți cu cei care mențin totul sub un nivel respectabil.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Ma numesc Mihai și am 17 ani. Mă pasionează fotografia și tehnologia. Membru îndelungat pe XDA și fost admin pe Android Central.

Sustine
Click!