Home Telefoane Cum să îți deblochezi bootloader-ul pe ...

Cum să îți deblochezi bootloader-ul pe Android

de
20.07.2017

În primul rând, nu la toate telefoanele pot să deblochezi bootloader-ul într-un mod oficial, de exemplu pentru telefoanele luate de la operatorii de rețea, care adaugă reclame direct în softul de bază al telefonului.

Primul pas este să descărcați Android SDK Tools de aici.

Cum să îți deblochezi bootloader-ul pe Android bootloader

 • După ce descărcați pachetul, deselectați tot înafară de Android SDK Platform-tools. (dacă aveți un telefon Nexus, păstrați și opțiunea Google USB Driver)

Cum să îți deblochezi bootloader-ul pe Android bootloader

 • Apoi, va trebui să bifați „Enable USB Debugging” din opțiunile de dezvoltator ale telefonului. (dacă nu aveți meniul de dezvoltator valabil, mergeți în setări și apăsați de 5-7 ori pe „build number”. )

 

 • Apoi va trebui să instalați driverele pentru telefonul respectiv, le găsiți pe site-ul oficial. ( ex: Samsung )
 • Bifați „Allow oem unlock” tot în developer options, dacă aveți această opțiune.
 • Ca să testați dacă totul a mers bine până aici deschideți un tab command prompt în fișierul în care se află pachetul descărcat prin Shift+Right Click și conectați android-ul la pc, apoi scrieți în cmd comanda „adb devices”. Dacă apare un număr de serie înseamnă că smartphone-ul este recunoscut, iar dacă nu, reluați pașii de mai sus.
 • Următorul pas constă în luarea unei chei de deblocare de pe site-ul producătorului ( ex: HTC ) – cei cu Nexus-uri pot sări peste acest pas.
 • Puneți device-ul în FastBoot mode. (depinde de la telefon la telefon, cea mai comună metodă este prin Power + Volume Down ).
 • Deschideți iarăși un tab cmd în fișierul respectiv și scrieți comanda pe care ați găsit-o pe site-ul producătorului. De exemplu, pentru HTC comanda este „fastboot oem get_identifier_token”. Un token lung va apărea în cmd – copiați-l și mergeți din nou pe site-ul producătorului și introduceți-l în căsuța respectivă. Dacă bootloader-ul poate fi deblocat veți primi un e-mail (pe adresa cu care v-ați conectat), iar dacă nu, va trebui să căutați altă metodă de deblocare, pe site-uri precum XDA.
 • Dacă bootloader-ul poate fi deblocat veți primi o comandă și o cheie virtuală în e-mail-ul de la producător ( pentru Nexus-uri: fastboot oem unlock sau fastboot flashing unlock, iar restul vor avea comenzi precum fastboot oem unlocktoken [CHEIE UNICĂ] ).
 • Unele device-uri probabil vor cere o confirmare fizică pe ecranul telefonului – navigați cu Volume UP / Volume DOWN și selectați YES cu Power Button.

Cum să îți deblochezi bootloader-ul pe Android bootloader

 • După ce ați terminat, navigați cu butoanele fizice și restartați device-ul. Aveți bootloader-ul deblocat acum.

Nu este nimeni responsabil de ce se întâmplă device-ului decât cel care a decis să facă modificări.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Ma numesc Mihai și am 17 ani. Mă pasionează fotografia și tehnologia. Membru îndelungat pe XDA și fost admin pe Android Central.

Sustine
Click!