Home Telefoane Huawei Mate 30 PRO – există ...

Huawei Mate 30 PRO – există smartphone Android fără Google apps?

de
21.02.2020

Huawei Mate 30 PRO - există smartphone Android fără Google apps? ost mate huawei

Au trecut mai bine de 24 de ore de când am primit prin programul Orange Smartphone Tester controversatul smartphone Huawei Mate 30 PRO.

Nu sunt fan Huawei, dar am deschis cutia cu maxim interes când l-am primit. De cum îl scoți din folie îți dai seama că Huawei a ajuns la un nivel de top în materie de calitate și design.

L-am pornit și m-am lovit de primul hop – logarea cu un cont Huawei. Mi-am făcut și am mers mai departe până în homescreen. Nu, nu am omis partea cu logarea cu un cont de Gmail, pentru că Huawei Mate 30 PRO este disponibil fără suita de aplicații de la Google, adică Play Store, Gmail, Youtube, Chrome, Drive și altele.

Știți și voi cunoscutul scandal și sancțiunile date de către americani celor de la Huawei, acuzați de spionaj. Încetarea parțială a colaborării dintre producătorul chinez și Google este una dintre ele. Spun parțială pentru că device-ul încă are sistem de operare Android.

Huawei Mate 30 PRO - există smartphone Android fără Google apps? ost mate huawei

Revenind la Mate 30, am navigat cu nerăbdare prin aplicații și mi-am dat seamă că nu prea am ce face pe el. Nu ai Netflix, Spotify, Uber, Facebook, Instagram și restul de 90% din aplicațiile pe care le are orice utilizator de smartphone. Sunt dependent de ele, ce să fac?

Mate 30 vine și el cu un store dedicat, dar este neinteresant. Doar aplicații necunoscute și nimic folositor acolo. Am văzut TikTok, aplicație chinezească, dar nu folosesc.

Am luat apk-ul Facebook și l-am instalat manual. O să iau și Instagram, tot apk, și il voi instala pentru că este păcat să ai o așa cameră genială pe un telefon și să ții pozele doar pentru tine. Cred că este cea mai bună cameră cu care am interacționat până acum. Îmi place!

Rămâne de văzut în restul perioadei cum ma voi descurca și o sa revin cu un review detaliat. În momentul de față mă simt ca și cum aș fi primit ultimul model de Ferrari, impecabil, roșu, piele maro în interior, dar fără motor. Ce să fac cu el? Cam așa este și cu Mate 30.

Huawei Mate 30 PRO - există smartphone Android fără Google apps? ost mate huawei

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!