Home Stiri Iaşiul este gazda Campionatului Mondial de ...

Iaşiul este gazda Campionatului Mondial de eSports de anul acesta

16.03.2023

Iaşiul este gazda Campionatului Mondial de eSports de anul acesta gaming esports

 

Între 24 august și 4 septembrie, Iașiul va găzdui Campionatul Mondial de eSports, eveniment organizat de Federația Internațională de eSports. Circa 120 de țări se vor lupta în cele 7 competiții pentru 6 jocuri de top: Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Digital Throne, ce va aduce scene multimedia, artiști și proiecții pe Palatul Culturii din Iași și nu în ultimul rând, nelipsita parada de cosplay. La eveniment sunt așteptați participe peste 20.000 de pasionați ai jocurilor video, iar audiența online se va ridica la peste 30 de milioane de oameni.

Campionatul are parte și de o premieră- integrarea primului campionat mondial de Counter Strike: Global – Offensive destinat echipelor feminine.

„Federația Internațională de Esports luptă în mod continuu pentru incluziune și diversitate în esports. Echipele feminine sunt o parte esențială a Campionatelor Mondiale de Esports și suntem încântați de viitoarele competiții feminine pe care le vom organiza. Cea mai valoroasă jucătoare de CS:GO din lume a momentului este Ana Dumbravă, originară din zona Moldovei, nu departe de Iași, și sunt sigur că fi o inspirație pentru echipele feminine din întreaga lume pentru a participa la competiție, reprezentând una din cele peste 120 de țări”, spune Vlad Marinescu, Președintele IESF.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 de euro, o valoare record pentru un Campionat Mondial.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tech. Îmi bag nasul peste tot și câteodată stric lucruri. Mă pricep la toate și nu mă pricep la nimic.

Sustine
Click!