Home Aplicatii Plăți cu telefonul prin Google Pay ...

Plăți cu telefonul prin Google Pay cu ING și Revolut

21.11.2020

Plăți cu telefonul prin Google Pay cu ING și Revolut revolut ing gpay

Dacă ești în cel puțin un grup de tech/mobile pe Facebook nu aveai cum să ratezi faptul că plățile prin Google Pay au fost „parțial” lansate și în România săptămâna trecută. Spun „parțial” pentru că aplicația oficială Google Pay nu este disponibilă în țara noastră, dar putem folosi plățile prin serviciul „Google Pay as a service”. Până s-a dezmeticit toată lumea și până au apărut câteva articole explicative prin presă, utilizatorii Android din România au tot raportat faptul că aplicația nu este disponibilă în Play Store. Și eu am căutat-o de câteva ori.

Am fost încântat când am auzit că putem avea cardurile într-un singur loc și că putem plăti și noi ca țările civilizate cu telefonul, indiferent de bancă. Foloseam plata cu telefonul la ING, prin aplicația lor, dar îmi doream să îmi țin toate cardurile în același loc. Ca să fiu sigur că gestionarea este cât mai facilă am instalat și Google Pay ca și APK. Totul bine și frumos, doar că de vreo 2 zile aplicația tot își dă singură „disable”. Inițial am crezut că al meu telefon a luat-o razna, dar nu am fost singurul care pățea asta.

Am renunțat și am ales să le gestionez din Setări -> Google > Serviciile contului > Google Pay. Este același lucru, dar în cazul în care ai mai multe carduri și vrei să plătești cu altul decât cel default, trebuie să iei la rând pașii de mai sus pentru a avea în view cardul cu care vrei să faci plata la POS. Cu aplicația ar fi fost mai comod.

La Revolut adăugarea cardului în GPay a fost rapidă. Încă de când am deschis aplicația m-a îndrumat către proces. La ING, în schimb, mai greu. A trebuit să ajung în Home Bank > Servicii > Expand (săgeată jos pe cardul de debit) > Vezi detalii > și de acolo conectare la Google Pay. Am plătit cu ambele și totul a mers perfect.

Băncile partenere, ale căror carduri pot fi adăugate, sunt:

  • Revolut
  • Curve
  • Transferwise
  • ING Bank
  • UniCredit Bank
  • Banca Transilvania
  • Alpha Bank
  • CEC Bank
  • Viva Wallet
  • Orange Money

Băncile care au ales să fie mai rebele și să nu joace pe terenul Google sunt BCR și Raiffeisen. Nu am găsit motivul pentru care nu s-au alăturat. Poate nu sunt gata cu pregătirile sau poate doar nu vor.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!