Home Reviews Review Allview Allwatch

Review Allview Allwatch

08.01.2017

Review Allview Allwatch featured-review allview

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, brașovenii de la Allview mi-au trimis primul lor smartwatch, dar nu și ultimul, Allview Allwatch. Nu sunt mare fan smartwatch-uri și nici nu aș da banii pe unul, dar acum că a venit gratis, să fie primit și le mulțumesc! Chiar am rămas surprins să văd unul în pachet, alături de o agendă chiar draguță și de calitate, și o felicitare scrisă de mână.

Specificații                       Allview Allwatch                 
Ecran 2.5D, LCD de 1.28 inch, cu rezoluție 128 x 128px
Procesor ARM® Cortex™ M0 Nordic 51822
Conectivitate Bluetooth 4.0
Baterie Li-Polymer – 7 zile de utilizare, 10 zile in stand-by
Dimensiuni 39 x 31 x 8.4mm
Greutate 40 g
Altele Schelet Stainless Steel, certificare IP67 – protejat la imersia cu lichide sau contactul cu praf, vibrații, lumina, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac

Design și materiale

Review Allview Allwatch featured-review allview

Ceasul celor de la Allview este unul nu prea ieșit în comun, care sa epateze. Design-ul este simplu, putând fi așezat aproape lângă orice tip de vestimentație. Când l-am scos din cutie m-am uitat la el pe toate părțile, pentru că nu știam cum să-l aprind, neavând niciun buton fizic. L-am pus la încărcat și abia atunci m-am prins ce și cum. Se aprinde ținând lung apăsat pe ecran.

Scheletul ceasului este realizat în totalitate din metal, iar cureaua dintr-un cauciuc moale și fin la atingere. Pe interior găsim senzorul pentru monitorizarea ritmului cardiac și cele 3 puncte de contact pe care se prinde încărcătorul magnetic.

Ecran

Review Allview Allwatch featured-review allview

Smartwatch-ul Allview vine cu un ecran LCD monocrom, de 1.28 inch, cu rezoluție 128 x 128px, acoperit cu sticlă ușor curbată pe margini, 2.5D. Pentru mine acest tip de ecran este cel mai potrivit pentru un astfel de accesoriu, datorită consumului mic de energie.

Nu îți trebuie un ecran color, cu 16 milioane de culori, pentru a vedea o notificare, a citi un mesaj sau pentru a vedea cine te contactează. Într-adevăr, posibilitatea de personalizare a modurilor în care este afișată ora este mult mai limitată pe un astfel de afișaj.

Nefiind un ecran color, lumina este de culoare albastră și foarte slabă, cât să vezi, dar cât să nu atragi atenția. 

Software, performanțe și conectivitate

Review Allview Allwatch featured-review allview

Soft-ul ceasului este unul destul de limitat ca și funcții, dar suficient pentru ce este dedicat. În meniu găsim funcțiile de organizator, SMS, câteva opțiuni și înregistrare a activităților fizice și a bătăilor inimii. Ceasul oferă 3 moduri de afișare a orei, 2 digitale și unul analog, fără posibilitatea de a instala altele. 

Ca orice ceas smart, acesta se poate conecta și la smartphone sau tabletă, prin intermediul aplicației dedicate. În ea vă puteți gestiona activitățile, puteți verifica caloriile, distanța, calitatea somnului, seta alarme și multe altele.

[appbox googleplay com.healthy.allwatch]

Review Allview Allwatch featured-review allview Review Allview Allwatch featured-review allview Review Allview Allwatch featured-review allview

Prin conexiunea la telefon puteți vedea notificările și apelurile primite, dar și citi SMS-urile. 

Autonomie

Review Allview Allwatch featured-review allview

Conectat aproximativ o ora la Bluetooth, Allwatch a rezistat pornit de pe data de 22 decembrie, până la data scrierii review-ului (8.01) și încă mai are 2 linii din 5 baterie. Acesta este motivul pentru care ziceam mai sus că un astfel de ecran este potrivit pentru un smartwatch.

Încărcarea completă se face în aproximtiv 1h 30 min, prin portul USB de la PC. 

Accesorii și curea

Review Allview Allwatch featured-review allview

În cutie, Allwatch vine doar cu cablul magnetic de încărcare, care se așează foarte bine pe cele 3 circuite.

Cureaua este realizată în totalitate din cauciuc, prinsă clasic cu câte un telescop de scheletul ceasului, ceea ce înseamnă că poate fi înlocuită cu ușurință. Prinderea folosește principiul majorității brățărilor fitness, prin presare. Capsa este metalică și are logo-ul Allview gravat pe ea.

Review Allview Allwatch featured-review allview

Preț (la data review-ului)

Allview Allwatch poate fi achiziționat de pe site-ul oficial, la prețul de 349 lei, sau de pe eMag, la prețul de 376 lei.

Concluzii

Review Allview Allwatch featured-review allview

Cum am mai spus, nu sun fan smartwatch-uri și nu le găsesc foarte mult utilitatea, în condițiile în care trebuie să le încarci cam la 2 zile, în cel mai bun caz. La Allwatch mi-a plăcut că bateria ține destul cât să poți trece peste acest impediment. Este primul smartwatch cu ecran monocrom cu care am interacționat mai mult de 10 minute și m-a făcut să cred că nu ai nevoie de ecrane sofisticate pentru un astfel de gadget. 

Pro

  • ecran monocrom
  • baterie mult peste așteptări
  • schelet metalic
  • curea ușor de înlocuit
  • senzor pentru monitorizarea bătăilor inimii

Contra

  • aplicația dedicată necesită ceva update-uri
  • puțin cam mic pentru mâna unui bărbat
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!