Review Allview V-bass

de
18.04.2017
...

etc Review Allview V-bass

V-bass este prima boxa portabilă cu Bluetooth/WiFi și prima ce vine cu asistentul vocal Alexa, lansată de brand-ul autohton Allview. Fiind un împătimit al device-urilor audio, lucru nu foarte greu de observat în lista cu review-uri, am cerut imediat să testez această boxă, după ce am primit comunicatul brașovenilor. Eram foarte curios mai ales de interacțiunea cu Alexa, asistentul dezvoltat de Amazon.

Specificații Allview V-bass
Dimensiuni 67mm x 64mm x 105mm
Greutate 300g
Conexiune Bluetooth V4.1 și WiFi 2.4GHz 802.11 b/g/n 
Software Compatibila cu Amazon Alexa Voice

Aplicatie dedicată: Siebo Multiroom

Putere 3W
Baterie Li Pol 3.7V 1200mAh – 4 ore autonomie

Design, materiale și portabilitate

Până să citești cu atenție dimensiunile, din imaginile oficiale V-bass îți dă impresia că este destul de mare, poate prin asocierea cu dimensiunile lui Google Home. După ce o scoți din cutie îți dai seama că ai de-a face cu o boxă compactă și ușor de transportat în orice ghiozdan sau geantă. Aceasta vine cu un design foarte simplu, care nu iese în evidență la prima vedere. Pe suprafețele vizibile nu există decât un buton pentru activarea microfonului și logo-ul Allview, realizate din cauciuc.

20170418_145038 Review Allview V-bass

Restul butoanelor, adică cel pentru Power și Bluetooth, sunt adâncite pe suprafață aderentă care se așează pe masă. Volumul se reglează prin rotirea capacului din plastic din partea de sus.

Construcția boxei este una solidă, iar materialele și finisajul se apropie de device-urile audio ceva mai scumpe. Pe cea mai mare suprafață a boxei, avem un material textil lipit peste plastic, în timp ce pe toată suprafața de sub avem cauciuc moale și foarte aderent.

20170418_145118 Review Allview V-bass

Sunet

20170418_145109 Review Allview V-bass

Sunetul lui V-bass nu impresionează prin fidelitate, dar se descurcă peste așteptări. La volum maxim tinde să băzăie puțin difuzorul. Țin să menționez că urechea mea este mai pretențioasă, învățată fiind cu boxele și căștile premium din review-urile anterioare.

Puterea ei o face suficientă pentru a asculta muzică la birou, dar și acasă într-un dormitor sau când gătiți, de exemplu. 

Faptul că are joasele mai accentuate este un avantaj atunci când folosiți asistentul Alexa. Vocea este foarte clara și se înțelege perfect ce îți răspunde. 

Funcții și conectivitate

20170418_145917 Review Allview V-bass

V-bass vine cu conexiune Bluetooth, pentru a da muzică de pe telefon sau alt device, fără alte fire, dar și cu WiFi pentru a se conecta la rețea, asistentul vocal funcționând doar „agățat” de Internet. Tot prin Wifi puteți conecta și mai multe boxe între ele, pentru a reda conținut audio în același timp.

A fost prima dată când am interacționat cu asistentul celor de la Amazon. Nici nu m-a impresionat, dar nici nu mi-a displăcut, funcțiile acestui asistent fiind destul de limitate dincolo de granițele Statelor Unite ale Americii. Cu toate acestea, asistentul știe o mulțime de lucruri, unele amuzante, altele chiar utile. De exemplu, puteți seta o alarmă sau un reminder în calendar printr-o simplă comandă vocală, puteți porni TuneIn Radio sau Spotify, puteți afla informații despre anumite personalități, locații etc. Toate acestea fără a avea nevoie de smartphone-ul vostru.

20170418_145146 Review Allview V-bass

Din păcate, aplicația dedicată Amazon Alexa nu este disponibilă în Play Store pentru țara noastră, dar poate fi descărcată și instalată ca și APK. Cu aplicația în smartphone, interacțiunea cu boxa devine și mai interesantă. Puteți instala separat „skill-uri” cu ajutorul cărora Alexa învață o mulțime de lucruri noi, chiar să se și joace cu voi.

Screenshot_20170418-143644-234x416 Review Allview V-bass Screenshot_20170418-143630-234x416 Review Allview V-bass Screenshot_20170418-143623-234x416 Review Allview V-bass

Mai jos aveți un scurt demo realizat de mine.

Configurarea boxei se face cu ajutorul aplicației Siebo Multiroom.

Preț (la data publicării articolului)

Allview V-bass este deja disponibilă pe site-ul allview.ro, la prețul de 249 lei

Concluzii

20170418_145222 Review Allview V-bass

Dacă vreți doar o boxă Bluetooth, la 250 lei există alte variante cu putere mai mare, dar dacă vreți ceva nou pentru țara noastră, o boxa cu asistentul Alexa, cu care să vă jucați și să vă impresionați prietenii, puteți merge pe modelul V-bass. Chiar dacă asistentul Alexa este limitat pentru Europa, nu se știe când Amazon va oferi suport și pentru restul muritorilor de rând din afara Statelor Unite, și astfel o să puteți să vă comandați pizza sau taxi folosindu-vă doar de boxă și de un skill instalat pe cloud-ul Amazon, cum pot cei din SUA.

Pro

  • design compact
  • materiale bune
  • conexiune Bluetooth și WiFi
  • dimensiuni reduse
  • asistent Amazon Alexa

Contra

  • calitatea sunetului nu impresionează
  • configurare nu foarte intuitivă
  • bateria ține între 3 și 4 ore

Galerie

Despre autor

Salut! Numele meu este Cristi. Sunt pasionat de tehnologie si Android, motiv pentru care am ales sa-mi dedic o mica parte din timp pentru a impartasi cu voi aceasta pasiune si a va face cunoscute ultimele noutati despre tot ce inseamna ,,robotelul verde".

Din aceeasi categorie:

Sustine
Click!