Home Reviews Review Bose Frames Alto

Review Bose Frames Alto

11.02.2020

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

După căști, boxe audio…și gulerul audio SoundWear Companion, a venit timpul să testez și ochelarii de soare Bose. Nu este un brand de fițe în materie de ochelari, dar prețul bate tot pe acolo. Avantajul lor este că cei de la Bose și-au pus amprenta cum știu ei cel mai bine, adăugând difuzoare în brațele ochelarilor. Așa au apărut ochelarii audio Bose Frames Alto și Bose Frames Rondo.

Specificații

La fel ca în cazul celorlalte produse Bose, specificațiile puse la dispoziția cumpărătorului sunt minime. Te convingi testând, nu citind caracteristici.

Raza de acțiune wireless Până la 9 m
Tip conexiune Bluetooth
Timp de încărcare Până la 2 ore
Durata bateriei Până la 3.5 ore streaming
Marime M-L
Ochelari
Lățime 148 mm
Lungime 162 mm
Distanța între lentile 18 mm
Lățime lentile 52 mm
Greutate 45 g
Articole în cutie Ochelarii Bose Frames, cablu de incarcare, saculet textil

Design și materiale

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Modelul primit la test este Bose Frames Alto, fiind unul cu un design unisex, spre deosebire de cel Rondo care este dedicat sexului frumos.

La prima vedere arată ca un model clasic de ochelari stil Wayfarer, dar brațele mult mai groase îi dau de gol.

Sunt realizați în totalitate din plastic mat, cu articulații din metal. Deși, cine îi cumpără este clar interesat de ce ascund în spate, ochelarii sunt făcuți cu simț de răspundere, la fel ca și boxele și căștile producătorului american. De când pui mâna pe ei simți calitatea premium.

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Lentilele nu sunt polarizate, dar se vede foarte bine prin ele. Am purtat ochelarii multe ore și nu am simțit deloc că îmi obosesc ochii. Ca la orice pereche de ochelari lentilele se schimbă. Acestea pot fi achiziționate de pe site-ul Bose în România.

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Cum am zis și mai sus, brațele mai groase sunt elementele care ne spun că ochelarii „ascund ceva”. Pe partea inferioară a lor găsim difuzoarele, microfoanele, iar pe brațul din dreapta butonul auriu multifuncțional, abia sesizabil, pentru power on, answer/end call, play/pause/previous/next song. Pe interior sunt poziționate contactele de încărcare.

Chiar dacă au ceva tehnologie la interior, sunt ușori și nu pun presiune pe nas sau urechi.

Sunet

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Experiența audio a ochelarilor nu poate fi comparată cu cea a căștilor. Este și normal având în vedere că în cazul ochelarilor Bose sunetul este propagat spre ureche de la o distanță considerabilă, dacă îi comparăm cu modul de funcționare al căștilor.

Datorită unghiului de emitere, cei din jur aud foarte puțin spre deloc ce se întâmplă în căști. Asta depinde foarte mult și de volumul la care se ascultă, dar și de mediul unde sunt folosiți. Eu nu am reușit să deranjez pe nimeni sau să atrag priviri.

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Cu toate astea, sunetul este clar și suficient cât să asculți muzica preferată pe stradă, dar în același timp să rămâi și conectat la mediul înconjurător.

Conectivitate, aplicație și baterie

Ochelarii se conectează la telefon prin Bluetooth, iar pe lângă muzică aceștia pot fi folosiți și în apeluri. Microfoanele sunt suficiente, iar interlocutorul te aude fără probleme. Cât timp am vorbit la ochelari (cum sună asta) nimeni nu s-a plâns că mă aude slab.

Google Assistant poate fi „invocat” și el la o apăsare lungă pe butonul multifuncțional auriu de pe brațul drept. Nu au ochelarii built-in, dar accesează din telefon cât timp există o conexiune Bluetooth activă.

Aplicația este aceeași pe care am prezentat-o la majoritatea căștilor și boxelor Bose – Bose Connect. Din ea se pot face inclusiv update-uri și se poate controla muzica.

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Bateria este marele minus al ochelarilor. Din păcate, după vreo 3 ore de audio Bose Frames rămân doar cu funcția de bază – te protejează de razele soarelui. Încărcarea durează aproximativ 2 ore.

Accesorii

Cum este normal pentru o pereche de ochelari, producătorul oferă și un toc-cutie, unul de foarte bună calitate. Pe el găsim gravat logo-ul Bose. Tot în pachet găsim și încărcătorul magnetic.

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Preț (la data publicării review-ului)

Bose Frames Alto pot fi achiziționați de pe site-ul importatorului autorizat Bose din țara noastră – all-audio.ro la prețul de 1150 lei și sunt disponibili în două mărimi: M-L, S-M.

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Concluzii

Deși mi se par mai utili dacă locuiești într-un oraș cu mult soare pe an, cum ar fi Barcelona de exemplu, nici în România nu sunt de ignorat dacă ne uităm la câte zile senine am avut iarna aceasta. Fără soare sau în interior este destul de ciudat să îi porți doar pentru audio. Sunt totuși ochelari de soare.

Review Bose Frames Alto featured-review bose audio

Cred că sunt o variantă mai bună decât căștile in-ear dacă mergi pe trotinetă electrică sau bicicletă, pentru că nu te deconectează de tot ce te înconjoară, dar în același timp îți dau sunet de calitate.

Pro

  • sunet bun pentru modul în care este trimis către urechi
  • lentile de calitate
  • toc-cutie în pachet
  • microfoane performante

Contra

  • baterie cam slabă
  • brațe groase
  • timp de încărcare lung
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!