Home Reviews Review Huawei FreeBuds Studio

Review Huawei FreeBuds Studio

22.02.2021

Review Huawei FreeBuds Studio huawei freebuds featured-review audio

Pasiunea mea pentru device-urile audio și plăcerea de a testa căști mi-au îndreptat atenția către Huawei FreeBuds Studio, primele căști over-ear lansate de producătorul chinez. Seria FreeBuds este ceva mai veche și se bucură deja de câteva modele de căști de tip „buds”, adică in-ear. Numele seriei nu este cel mai potrivit, pentru că te duce cu gândul la căștile mici, dar „Studio” este acolo să ne spună exact despre ce fel de căști este vorba.

Le-am cerut să le testez cu toată încrederea, pentru că, în timp, Huawei ne-a arătat că știe ce face când vine vorba de tehnologie. Nu aveau cum să dea greș nici de data asta, chiar dacă vorbim de un segment de produse în care doar ce au intrat, comparând cu brandurile cu vechime în zona de audio.

Design, materiale și confort

Cred că Huawei a vrut să meargă la sigur cu design-ul noilor căști, alegând o construcție simplă, cu nimic ieșită din comun. Nu sunt genul de căști cu care să atragi priviri dacă le folosești pe stradă, în autobuz sau în avion, dar nici nu cred că au vrut asta.

Review Huawei FreeBuds Studio huawei freebuds featured-review audio

Materialele folosite sunt de calitate, cu piele pe bureți și în zona interioară a suportului pentru cap. Sistemul de ajustare este realizat dintr-un metal foarte bine finisat.

Ambele capace de pe difuzoare sunt în totalitate din plastic, la fel și partea superioară a suportului pentru cap, care încearcă să imite pielea cu textura sa. Cred că au folosit prea mult plastic.

Review Huawei FreeBuds Studio huawei freebuds featured-review audio

Bureții sunt moi, se așază bine pe urechi și te izolează de mediul exterior. Din păcate, zona suportului pentru cap combinată cu greutatea căștilor fac ca presiunea pe creștet să fie mare și deranjantă după o oră de folosință. Astfel simți nevoia să le repoziționezi sau să le dai jos câteva minute. Dacă ar fi mers pe un burete mai moale și ceva mai gros pe suport, acestea ar fi fost chiar confortabile.

Butoanele fizice și microfoanele sunt discrete și abia dacă se observă.

Review Huawei FreeBuds Studio huawei freebuds featured-review audio

Sunet

Huawei FreeBuds Studio se aud bine, exact cum mă așteptam, fidelitatea este unde trebuie, doar că bass-ul este cam slab pentru gustul meu și pentru genul de muzică predominant din playlist-urile mele. Este posibil ca în timp să se mai îmbunătățească prin update-uri.

Review Huawei FreeBuds Studio huawei freebuds featured-review audio

Funcții și aplicație

Cum nu puteau să fie altfel, FreeBuds Studio vin cu funcție de anulare a zgomotului ambiental pe 3 nivele, care împreună cu bureții îți dau o liniște ideală pentru te bucura de sunet.

Controlul pentru muzica și apeluri se realizează de pe capacul drept al căștilor și este intuitiv, cu swipe-uri și double-tap: swipe sus/jos – volum, swipe față spate – next/previous track, double-tap – pauza/play sau răspundere/închidere apeluri.

Review Huawei FreeBuds Studio huawei freebuds featured-review audio

Controlul pentru Power, Bluetooth și nivelul ANC se realizează prin butoanele dispuse pe lateralul capacelor. Nu mi-a plăcut modul de „Power On” pentru că trebuie să ții câteva secunde apăsat butonul. Ar fi fost mai bine daca se aprindeau instant, mai ales că nu este un buton pe care să îl apeși din greșeală.

Căștile se actualizeaza prin aplicația Huawei AI Life

FreeBuds Studio pot fi conectate și la aplicația Huawei AI Life, doar că versiunea din Play Store este neactualizată și pentru a le recunoaște aplicația trebuie să descarci întâi AppGallery și de acolo Huawei AI Life cu update-urile la zi. Cred că cei de la Huawei sunt supărați pe Google, dar consumatorii lor nu au nicio vină.

O funcție interesantă și utilă este „Wear detection”, care îți oprește muzica atunci când căștile sunt date jos de pe cap și îți pornește muzica atunci când le pui la loc.

Husă și accesorii

FreeBuds Studio vin cu o husă dedicată, numai bună pentru a transporta căștile fără a risca să fie rupte sau îndoite. Tot în cutie găsim un compartiment acoperit cu o ușiță magnetică unde stă cablul USB Type C. Aceeași cutie am văzut-o și la alte căști premium, ceva mai scumpe, lansate înaintea celor de la Huawei.

Review Huawei FreeBuds Studio huawei freebuds featured-review audio

Bateria

Producătorul susține că FreeBuds Studio pot duce până la 20 de ore cu funcția ANC activă. Nu am am apucat să le descarc, dar din experiență, nu țin cât spune manualul, ci cu 10-15% mai puțin.

Preț (la data review-ului)

La data scrierii review-ului, Huawei FreeBuds Studio pot fi achiziționate la prețul de 1299 leivezi prețul actualizat.

Concluzii

Review Huawei FreeBuds Studio huawei freebuds featured-review audio

Chiar dacă este prima pereche de căști over-ear de la Huawei, cred că au reușit să se ridice aproape de așteptări. Este greu să o nimerești chiar din prima, dar sunt sigur că la modelul al doilea, dacă va mai fi, vor învăța din greșeli și vor putea să ofere o pereche de căști și pentru pretențioși.

Este greu să te bați cu veteranii în audio, pe un nivel de preț asemănător cu al lor. Bazându-mă pe asta, cred că și vânzările sunt sub ce își propuseseră ei. Un preț cu 200-300 lei mai mic ar fi fost mai justificat, mai ales că aveau nevoie să își croiască drum în piață, așa cum au făcut și cu smartphone-urile. Lumea îi știe, dar nu pentru audio.

Pro

  • funcția de ANC performantă
  • sunet bun și de calitate, chiar dacă bass-ul nu este foarte pronunțat
  • baterie potentă și încărcare rapidă

Contra

  • prea mult plastic în construcție
  • aplicația din Play Store nu este actualizată și nu recunoaște căștile
  • ușor incomode pe creștet după o oră de utilizare
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!