Home Reviews Review Huawei X Gentle Monster II

Review Huawei X Gentle Monster II

de
19.04.2021

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

În 2019, Huawei anunța o colaborare cu Gentle Monster pentru crearea unor ochelari de soare inteligenți. Gentle Monster este o companie sud-coreană ce produce ochelari de lux, produse de-ale lor fiind purtate și de persoane cunoscute, precum Gigi Hadid, Beyonce, Rihanna.

Spre finalul anului 2020, Huawei a prezentat al doilea model din această gamă, Huawei X Gentle Monster Eyewear II, ochelari de soare cu un design modern, îndrăzneț, care vor ieși cu siguranță în evidență.

Pentru vremea s-a îmbunătățit, am reușit ies bucur de soare și să testez Huawei X Gentle Monster Eyewear II, modelul Smart Lang.

PlusuriMinusuri
  • sunet bun pentru modul în care este trimis către urechi
  • microfoane performante
  • rame de calitate
  • toc-cutie cu încărcare wireless în pachet
  • sunetul care se aude în jur la volum ridicat
  • lentilele nu sunt polarizate
  • prețul mare spre deosebire de concurență

Specificații

Ca și specificații, spre deosebire de alte device-uri, ochelarii de soare inteligenți oferă mai puține detalii tehnice, dar suficiente încât să îți dorești să îi încerci.

Raza de acțiune wireless Până la 20 m
Tip conexiune Bluetooth 5.2
Timp de încărcare Până la 90 min
Durata bateriei Până la 5 ore streaming / 3.5 ore convorbire
Marime M
Ochelari
Dimensiuni 150 – 161 mm
Lățime lentile 65 mm
Control tactil
Grad de protecție IP54
Greutate 44.2 g
Articole în cutie Ochelarii Gentle Monster Eyewear II, carcasă cu încărcare rapidă wireless NFC , cablu de încărcare USB-C, lavetă de curățare

Design și materiale

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

Spre deosebire de niște ochelari de soare obișnuiți, Huawei X Gentle Monster Eyewear II nu ies prea mult în evidență la prima vedere.

Designul modern unisex, lentilele fumurii, plasticul de calitate, balamalele din titan și rama lucioasă sunt caracteristici prezente la acești ochelari și pe care te aștepți să le găsești la o pereche de ochelari de soare de buget mediu spre mare.

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

O diferență vizibilă față de alte modele, o fac brațele lui Eyewear II care sunt puțin mai groase. Pe fiecare din cele două brațe se regăsește câte un difuzor, poziționat în partea inferioară, aproape de zona unde se sprijină pe ureche, iar microfoanele sunt așezate discret, pe lungimea brațului.

Pe durata utilizării lor, nu am simțit că mă deranjează în vreun fel și chiar m-am bucurat că se potrivesc cu stilul pe care îl abordez atunci când aleg o pereche de ochelari de soare.

Tot pe brațe sunt prezenți mai mulți senzori, despre care vom vorbi mai târziu puțin.

La fel ca alți ochelari de soare Wayfarer, au o greutate de 44 grame.

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

Sunet

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

Sunetul pe care îl oferă ochelarii smart nu poate fi comparat cu cel pe care îl auzim atunci când folosim căști, indiferent că vorbim de căști in ear sau over ear. Este o cu totul altă experiență să participi la o convorbire sau să asculți o melodie, iar în același timp să fii conectat la toate sunetele din jurul tău.

Deși sunetul este stereo, clar și poate ajunge la un volum mai mult decât suficient, sunt situații în care, această variantă de emitere sunete nu este cea mai recomandată. Atunci când folosești ochelarii Eyewear II cu un volum crescut, persoanele din jurul tău vor auzi și ele același lucru pe care tu îl asculți, dacă este liniște. Din acest punct de vedere, tehnologia încă mai are de îmbunătățit.

În privința apelurilor sau a înregistrărilor, am primit doar complimente, microfoanele izolează foarte bine vocea de sunetele din jur pentru a oferi un grad înalt de claritate. Acest aspect m-a surprins plăcut, nu mă așteptam ca microfoanele să reducă atât de mult zgomotele de fundal, chiar și dintr-o zonă aglomerată și gălăgioasă.

Conectivitate, aplicație și baterie

Pentru a conecta ochelarii Huawei X Gentle Monster Eyewear II la telefon trebuie să descarci mai întâi aplicația AI Life (Android). Ochelarii trebuie să fie așezați în etui și să apeși butonul din spatele acestuia pentru a se conecta prin Bluetooth la telefon. Nu este prea intuitiv, însă după câteva încercări, am reușit să mă conectez.

Telefonul meu nu este un Huawei, așadar nu am avut acces la toate opțiunile din aplicația AI Life, însă am am avut acces să îmi configurez gesturile de pe brațele ochelarilor, după bunul plac.

O funcție interesantă pe care o poți activa din aplicație, este să se oprească sunetul atunci când dai jos ochelarii.

Acești ochelari au o zonă pe fiecare dintre cele două brațe unde poți folosi gesturi tactile (swipe sau double tap) pentru diferite funcții: play/pause, wake AI voice, volume control, last/next. Ideea este bună, dar practica nu prea. Atunci când porți ochelarii, nu știi unde să atingi rama pentru a folosi funcțiile disponibile. Mi-ar fi plăcut să existe o textură care să te ajute să recunoști suprafața unde funcționează gesturile tactile.

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

Durata bateriei este mulțumitoare, din punctul meu de vedere. Într-o zi normală outdoor, cât timp să folosești ochelarii de soare fără întreruperi? Huawei ne răspunde: 5 ore de streaming audio sau 3.5h de convorbiri.

Accesorii

Pachetul vine cu un etui negru cu 2 fermoare, din piele ecologică, plăcută la atingere, pe care sunt inscripționate logo-urile Huawei și Gentle Monster.

Pe lângă protecția pe care o oferă acest toc de ochelari, mai are și funcționalitatea de încărcare wireless, atunci când este conectat cu cablul USB-C inclus. În spatele cutiei se poate vedea un LED de status și portul USB-C pentru încărcarea bateriei ochelarilor.

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

Din păcate, în pachet nu a fost inclus și încărcătorul de rețea, dar în ziua de astăzi se găsesc variante alternative, cum ar fi bateria externă, laptop sau încărcătorul de la telefon.

Pe lângă cele menționate, în cutie mai găsim și un mic manual de instrucțiuni și o lavetă de curățare a lentilelor, din microfibră.

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

Preț

Huawei X Gentle Monster Eyewear II Lang pot fi achiziționați la prețul de 1480 lei, la data publicării review-ului. Vezi prețul actualizat aici.

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

Concluzii

Ideea de a avea o pereche de ochelari de soare în tendințe, cu funcționalități ascunse de ochiul liber, mă atrage. Este micul meu secret atunci când sunt în aer liber. Convorbirile decurg ușor, muzica se aude doar pentru mine, atât timp cât păstrez un volum decent. Aici apare și primul minus, daca ești fan muzică la maxim, nu vei găsi utili acești ochelari de soare, pentru că ceea ce asculți tu vor asculta și persoanele din jurul tău.

În același timp, în Romania ai vară câteva luni pe an, iar la sporturile de iarnă sunt mai eficienți ochelarii speciali de schi decât cei de soare. Așadar, merită acest produs banii pe care trebuie să îi scoți din buzunar pentru a te bucura de experiența unor ochelari de soare smart? Depinde cât timp petreci în aer liber, natura jobului sau țara în care locuiești. Poate că în Londra achiziția nu este una justificată, dar în Barcelona ochelarii smart sunt un accesoriu perfect.

Review Huawei X Gentle Monster II review huawei featured-review audio

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Curioasă din fire si pasionată de gadget-uri și tehnologie, vă invit să descoperim împreună noile produse lansate pe piată.

Sustine
Click!