Home Reviews Review OnePlus Nord 2 5G

Review OnePlus Nord 2 5G

25.09.2021

Review OnePlus Nord 2 5G oneplus featured-review

OnePlus Nord 2 5G este primul smartphone al producătorului cu care interacționez mai serios, adică mai mult de 10 minute. Mereu mi-a plăcut brand-ul, am avut prieteni cu telefoane OnePlus și au fost foarte mulțumiți de ele. Eu am intenționat de multe ori să cumpăr unul, dar am sfârșit de fiecare dată cu un alt brand. Acum, am fost chiar încântat să folosesc unul, chiar dacă nu vorbim aici de un high-end adevărat. 

PlusuriMinusuri
  • încărcarea rapidă cum n-am mai văzut până acum
  • buton lateral pentru silențios, vibrații și normal
  • 12GB RAM
  • baterie suficientă – 4500mAh
  • sticlă pe spate
  • procesor performant
  • ultimul security update din iunie
  • ecran de doar 90Hz
  • preț cam mare

Cuprins:

  1. Design și materiale
  2. Ecran
  3. Hardware și software
  4. Baterie
  5. Cameră
  6. Preț
  7. Concluzii

Specificații OnePlus Nord2

Ecran: Fluid AMOLED, 90Hz, HDR10+ de 6.43 inch și rezoluție 1080 x 2400
Procesor: MediaTek MT6893 Dimensity 1200 5G
Memorie RAM: 6-12GB
Memorie internă: 128-256GB
Sistem operare: Android 11, OxygenOS 11.3
Senzori: cititor amprentă sub ecran
Cameră principală: 50 MP, f/1.9, 24mm (wide), 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS, 8 MP, f/2.3, 119˚ (ultrawide), 2 MP, f/2.4, (monochrome)
Cameră secundară: 32 MP, f/2.5, (wide), 1/2.8″, 0.8µm
Baterie: 4500 mAh cu încărcare rapidă pe 65W
Dimensiuni: 158.9 x 73.2 x 8.3 mm
Greutate: 189 g

Design și materiale

OnePlus Nord2 nu iese cu nimic în evidență ca și design, chiar dacă cele 2 camere de pe spate strică puțin după atenție. Design-ul arată bine, îmi place, iar dimensiunea lui este potrivită pentru a putea fi manevrat ușurință, dar fără să strice experiența media a utilizatorului. 

Review OnePlus Nord 2 5G oneplus featured-review

Partea frontală, cu ramele destul de mari, te duc cu gândul direct la un mid-range, în schimb spatele din sticlă te face să îl simți ca pe un high-end.

Review OnePlus Nord 2 5G oneplus featured-review

Cum balanța este la mijloc, iar Nord2 nu se vrea a fi high-end, rama din plastic vopsit duce telefonul în zona pe mid-range. Mi se pare o combinație ciudată. Se simte bine, este finisat perfect, dar parcă se vede că e plastic. L-am întors pe toate părțile, iar faptul că din ramă lipsesc antenele m-a convins că este plastic.

Review OnePlus Nord 2 5G oneplus featured-review

Pe laterale găsim butoanele de volum și power, ia deasupra lui un buton texturat prin care poți face switch între silențios, vibrații și normal. Asta aș vrea să văd pe toate telefoanele. Pentru mine este util un astfel de switch. 

Ecran

Review OnePlus Nord 2 5G oneplus featured-review

Nord2 are un ecran AMOLED de 6.43 inch cu rezoluție 1080 x 2400, protejat de sticlă Gorilla Glass 5. Rata de refresh este de doar 90Hz, cum găsim mai pe toate mid-range-urile din 2021. Spun „mai pe toate” pentru că mai sunt unele care vin și cu 120Hz. 

Cum sunt fan AMOLED, ecranul lui Nord 2 mi-a plăcut, chiar dacă am fost puțin dezamăgit că are doar 90Hz. 

Hardware și software

Nu îmi aduc aminte ultima dată când am „butonat” un device cu procesor MediaTek și nici măcar nu mai știu care model este vârful lor de gamă, dar Dimensity 1200 se mișcă bine, nu se încinge rău și este blând cu bateria. În jocuri precum Call of Duty Mobile sau League of Legends nu agață deloc și merge fluid. Timpii de încărcarea și switch-ul rapid între aplicații sunt ajutate de cei 12GB (modelul pe care l-am testat eu). Un număr generos pentru un mid-range. 

La cei 12GB RAM oferă 256GB memorie internă, dar fără suport pentru card. Nu cred că ai nevoie de mai mult, dar pentru modelul de 128GB ar fi fost bună o extensie microSD. 

 Nord 2 oferă un Android 11 cu OxygenOS 11.3. Nu este chiar genul meu de interfață, dar asta ține de gusturi și obișnuință.

Baterie

Telefonul prinde viață de la o baterie generoasă de 4500mAh, care a reușit să ducă aproape 7 ore de ecran, din care 3 de Call of Duty Mobile. Foarte bine, zic eu. Cum am spus și mai sus, procesorul MediaTek este mai blând cu bateria decât mă așteptam. 

Ce m-a impresionat este încărcarea rapidă a celor de la OnePlus. Cu cei 65W, telefonul s-a încărcat în 35 de minute de la sub 5% la 100%. Așa da! Am înțeles că nu putem avea capacități mai mari la baterii, dar măcar dați-ne așa timpi de încărcare! 

Cameră

OnePlus Nord 2 vine cu 3 camere – wide, ultrawide și monochrome. Mi s-au părut potrivite pentru nivelul lui de preț, dar lipsește zoom-ul optic.

Preț și disponibilitatea OnePlus Nord2 5G

Pentru mixul de specificații mid și high, OnePlus Nord 2 5G poate fi achiziționat la prețul de 2500 lei, de pe eMAG, varianta de 256GB cu 12GB RAM.

Un preț ușor cam mare, din punctul meu de vedere, pentru tot ce oferă telefonul. Aș fi ales 8GB RAM, spate din plastic și încărcare la 45W pentru 2000 lei.  

În pachetul de test, pe lângă telefon am primit și 3 huse (pe lângă cea din cutia telefonului) simpatice. Nu știu dacă în formula asta se găsește telefonul la retaileri sau husele se achiziționează separat. 

Concluzii

Review OnePlus Nord 2 5G oneplus featured-review

OnePlus Nord 2 5G este un smartphone interesant, cu o combinație ciudată de specificații pe care am mai văzut-o doar la Oppo – compania care înglobează OnePlus de câteva luni. Mie nu mi se pare mereu cea mai fericită abordare să combini specificații și materiale de high cu mid. Cred că vor să câștige zona de cumpărători nehotărâți (din cauza bugetului).

Cu toate astea, OnePlus Nord 2 5G este un telefon performant și interesant, dar ciudat ca și specificații, care nu te va dezamăgi în utilizarea de zi cu zi, în media sau în jocuri. 

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!