Home Reviews Review Samsung Galaxy Buds+

Review Samsung Galaxy Buds+

de
05.06.2020

Review Samsung Galaxy Buds+ samsung featured-review buds audio

Samsung a ales să meargă anul acesta pe un upgrade făcut căștilor lansate anul trecut, venind cu o versiune „plus” în primăvară. Galaxy Buds+ aduc noutăți semnificative la interior, dar nimic la exterior. Nu știu dacă a fost lipsă de inspirație sau vor să pregătească ceva cu totul nou în luna august, la lansarea lui Note20. Umblă câteva zvonuri și imagini cu o pereche de căști care arată ca un bob de fasole – link.

În continuare, review-ul se bazează pe paralela dintre Buds și Buds+.

Specificații

Specificații Galaxy Buds+ Galaxy Buds    
Dimensiuni 17.5 x 19.2 x 22.5 mm – 6.3g  17.5 x 19.2 x 22.5 mm – 5.6g
Baterie Capacitate:

Buds: 85mAH

Carcasă: 270mAh

Play time:

Buds: 11 ore

Buds + Carcasă: 22 ore

Talk time:

Buds: 7.5 ore

Buds + Carcasă: 15 ore

Capacitate:

Buds: 58mAH

Carcasă: 252mAh

Play time:

Buds: 6 ore

Buds + Carcasă: 13 ore

Talk time:

Buds: 5 ore

Buds + Carcasă: 11 ore

Încărcare Fast charge: 3 min încărcare = 60 min playtime Fast charge: 15 min încărcare = 100 min playtime
Conectivitate Bluetooth 5 Bluetooth 5
Difuzor 2 Way Dynamic (Woofer + Tweeter) 1 Way Dynamic
Microfoane 2 outer

1 inner

1 outer

1 inner

Touch Pad Play, Pause, Skip, Volume, Spotify Play, Pause, Skip, Volume, Spotify
Rezistenta apa IPX2 IPX2

Design și materiale

Cum am spus și mai sus, căștile și carcasa de la Buds+ arata identic cu cele de la Buds. Singura diferență vizibilă dintre ele este faptul că anul acesta avem un design „glossy”. Arată ceva mai premium, dar sunt expuse la zgârieturi. În interiorul carcasei, poziția căștilor – L/R – este marcată printr-o inserție de cauciuc.

Review Samsung Galaxy Buds+ samsung featured-review buds audio

În construcție căștilor avem același plastic de calitate, dopuri și aripioare din cauciuc moale. Suprafețele laterale sunt dedicate by default acțiunilor play, pause, skip, volume, răspuns/închis apeluri, dar pot fi selectate și altele pentru short-touch și long-touch.

Sunet

Dacă la exterior nu vin cu nimic nou, la interior situația se schimbă. Căștile se aud bine pentru categoria lor de preț și sesizabil mai bine decât modelul de anul trecut. Galaxy Buds se aud ceva mai înfundat, cu mai multe joase. Asta se rezolva parțial din aplicație, selectând modul Dynamic. Probabil, separarea difuzoarelor pentru înalte și joase de la Buds+ a rezolvat din problema.

Review Samsung Galaxy Buds+ samsung featured-review buds audio

În apeluri, în casă, diferența dintre cele două nu a observat-o interlocutorul meu. În exterior, al doilea microfon și-a făcut simțită prezența foarte puțin. Nu vă imaginați că dacă sunt 2 microfoane pe o cască apelurile se desfășoară ca și când am ține telefonul la ureche. Nu reușesc asta și tot captează din zgomotul ambiental. Se aud mai bine ca Buds în apeluri, doar că eu mă așteptam la o diferență mai mare.

Baterie

Nu am apucat să le descarc cu totul, mai ales că îmi place să le țin mereu încărcate full, dar diferența în autonomie este cam cu 30% mai mare la Buds+. Eu nu m-am plâns niciodată nici de bateria de la Buds, a fost suficientă pentru nevoile mele – aproximativ 4 ore și ceva de muzică. N-am rezistat niciodată mai mult de 2 ore cu ele în urechi, așa că le-am dat suficient timp să se încarce la loc în cutie.

Încărcarea este mai eficientă și mai rapidă la Buds+. După 3 minute în dock avem până la 60 de minute de muzică, față de 15 minute de încărcare pentru 120 minute, cât avem la Buds.

Review Samsung Galaxy Buds+ samsung featured-review buds audio

Funcții, conectivitate și aplicație

Galaxy Buds+ nu aduc ceva funcții „revoluționare”. Inițial, acestea aveau câteva lucruri în plus în aplicație (ex. suportul Spotify în gesturi), dar după un update lansat acum aproximativ 2 luni, Galaxy Buds au fost aduse aproape la același nivel. Spun „aproape”, pentru că încă nu au primit funcția de afișare în aplicație a bateriei de la carcasă. Din câte am citit, ar urmă și asta pentru modelul de anul trecut.

Review Samsung Galaxy Buds+ samsung featured-review buds audio

Preț (la data publicării review-ului)

Samsung Galaxy Buds+ pot fi achiziționate la prețul de 599 lei de pe eMAG și sunt disponibile în 3 versiuni de culoare: negru, alb și albastru.

Concluzii

Review Samsung Galaxy Buds+ samsung featured-review buds audio

În ultimele 2 luni am văzut 2 tipuri de întrebări pe grupul Samsung Galaxy România: 1 – „Merită să fac upgrade de la Buds la Buds+?” și 2 – Buds sau Buds+?”.

Mi-ar fi plăcut să vad o versiune de căști cu totul nouă, mai ales că pe mine nu prea mă impresionează acest design și în plus nu îmi stau nici foarte bine în urechi. Cred că e de la mine, nu știu. Am încercat cu toate dopurile și aripioarele.

Chiar dacă noutățile la interior sunt numeroase, cred că răspunsul la întrebarea numărul 1 este „Nu!”. Din punct de vedere al sunetului, versiunea de anul trecut mi se pare suficientă pentru încă un an. Bateria de 4+ ore este și ea suficientă, luând în considerare că trebuie să fii ambițios să reziști atâtea ore cu ele în urechi și că pot fi încărcate cu un cablu Type-C sau wireless. Se presupune că dacă pleci mai mult de o zi undeva, iei și încărcătorul de la telefon cu tine și le mai poți alimenta câteva procente.

Pentru cei care nu dețin o pereche de căști Buds și vor să cumpere ceva de la Samsung, varianta „plus” este cea mai bună variantă dacă diferența de preț dintre ele este de maxim 200 lei. Am văzut site-uri care au vândut Buds cu 300 lei. La un așa preț sunt categoric best-buy și nu rentează să dai 600 lei pe Buds+.

Pro

  • baterie longevivă
  • 2 microfoane
  • afișarea procentelor bateriei de la carcasă în aplicația Galaxy Wearable

Contra

  • design identic cu modelul de anul trecut
  • carcasa lucioasă se zgârie ușor
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Din aceeasi categorie:
Sustine
Click!