Home Reviews Review Tronsmart Onyx Ace

Review Tronsmart Onyx Ace

03.10.2020

Review Tronsmart Onyx Ace tronsmart audio

Dacă ai dat 3 – 4 scroll-uri pe blog probabil ai observat faptul că îmi place să testez device-uri audio. Pe partea de căști am testat doar produse premium ale căror prețuri sunt cuprinse între 500 și 2000 lei. Era timpul să interacționez și cu o pereche de căști de buget, așa că am ales Tronsmart Ace Onyx.

Dacă nu ai auzit până acum de Tronsmart, trebuie să știi că nu sunt tocmai niște chinezi no-name care rebrand-uiesc. Au propriile produse și sunt pe piață de prin 2013. Căștile și boxele lor sunt dedicate celor care nu sunt dispuși să arunce sume ca cele menționate mai sus pentru muzică.

Specificații Tronsmart Onyx Ace

Tehnologie: Qualcomm aptX audio technology, cVc 8.0 noise cancellation technology, Environment Noise Cancellation technology, DSP
Bluetooth: Da, v5.0, HFP/HSP/AVRCP/A2DP
Rezistență apă: IPX5
Baterie: cască – 40 mAh, cutie încărcare – 400 mAh
Frecvență: 20 – 20K Hz
Impedanță: 32Ω

Design, materiale și confort

Căști wireless ieftine cu design ce aduce cu Apple AirPods

Tronsmart Onyx Ace au design popular și foarte cunoscut. La prima vedere îți par a fi Apple AirPods, doar că după ce le acorzi mai mult de 5 secunde îți dai seama că de fapt doar s-au inspirat, nu au copiat 1 la 1 ca în cazul replicilor. Cred că asta au și dorit, având produsele proprii, să nu meargă pe un design identic cu cel al AirPods-urilor.

Review Tronsmart Onyx Ace tronsmart audio

Au o carcasă foarte lucioasă care se comportă ca un magnet de zgârieturi. Mi-ar fi plăcut mai mult dacă erau mate. Pe față găsim și o inserție argintie care pare ieftină. Este plastic vopsit. Pe el se află LED-urile care indică nivelul bateriei din carcasă, dar și dacă ambele căști sunt încărcate. Încărcarea se face printr-un port Type-C. Capacul este magnetic și stă foarte bine închis. Are un mic joc când este deschis, dar nu încât să te deranjeze.

Căștile arată și ele cunoscut și se agață de ureche. Eu m-am învățat cu cele cu dopuri, dar sunt persoane care le suportă mai bine agățate. Codița este ceva mai groasă și are un LED alb care licăre până la conectarea cu un device. Sunt comode, ușoare și stau bine în urechi chiar și în activitățile sportive. Eu le-am suportat în urechi vreo 2 ore, dar asta depinde de toleranța fiecăruia și de cum s-a obișnuit în timp. Spun asta pentru că ale mele Galaxy Buds nu le puteam folosi mai mult de o ora și acum uit de ele, le pot ține 3-4 ore lejer.

Sunet

Pentru cât costă, Tronsmart Onyx Ace îmi par că oferă sunet de toți banii. Dacă folosești sau ai folosit înainte ceva mai de renume, simți imediat diferența. Sunetul nu este chiar balansat, dar este decent. La volum maxim nu vibrează și nu distorsionează. Bass-ul este suficient, dar cred că ar mai fi trebuit ceva înalte. Din păcate nu au o aplicație prin care să poți face ajustări sunetului.

Review Tronsmart Onyx Ace tronsmart audio

În apeluri se aud bine și înțelegi ce zice interlocutorul. Ca la toate căștile de acest fel, microfonul nu este strălucit și nu captează sunetul prea bine afară. Asta se întâmplă și la case mai mari, nu doar la Onyx Ace.

Cu totul, mie mi s-au părut chiar ok pentru muzică și apeluri la prețul lor.

Baterie

Nu le-am descărcat de tot să le pot testa autonomie, dar producătorul promite până la 5 ore de muzică cu volumul la 50%. Știm și noi aceste cifre, așa că din experiența mea cred că nu sar de 3 ore. Cu toate acestea, mi se pare suficient având în vedere că după fiecare utilizare ajung în cutie, la încărcat.

Funcții și conectivitate

Bluetooth 5.0, tehnologie aptX și interacțiune prin atingeri

Tronsmart Onyx Ace vin cu Bluetooth 5.0 cu tehnologie aptX. Conexiunea se face ușor la telefon încă de la primul „pair”. N-am avut probleme să le conectez. După prima utilizare totul este și mai ușor: scoți căștile din cutie, pornești Bluetooth-ul și le conectezi.  Nu mi-a plăcut că nu știu să se oprească singure când sunt scoase din urechi, ba mai mult o dată mi s-a întâmplat să cânte și după ce le-am așezat în cutie. A trebuit să opresc eu din telefon. A doua oara nu au mai făcut așa și s-au oprit după câteva secunde. Probabil a fost un mic „rateu”.

Review Tronsmart Onyx Ace tronsmart audio

Cum am spus și mai sus, căștile nu vin cu o aplicație dedicată, ceea ce înseamnă că nu se pot face ajustări audio și nici update-uri.

Neavând butoane, reacționează pe atingeri mai bruște. La 1 x tap se crește (casca dreaptă)/scade volumul (casca stângă), 2 x tap Play/Pause și răspuns/închis apel, iar la 3 x tap se deschide Google Assistant. Nu am reușit să schimb melodiile. Nu știu dacă se poate, dar nu am găsit cum.

Preț Tronsmart Onyx Ace

Prețul lor am văzut că variază cu plus/minus 20 – 30 de lei în funcție de magazin. Cel mai bun preț la un magazin mai cunoscut l-am găsit la evoMAG – 149 lei.

Concluzii

Dacă știi că ești un consumator de muzică mai nepretențios și nu ești dispus să plătești mai mult pentru căști de brand, cred că Tronsmart Onyx Ace fac toți cei 150 lei. N-am mai testat alte căști la un preț asemănător, dar mă așteptam să fie sub orice critică. Nu a fost așa. Este clar că Tronsmart încearcă să își mențină un oarece nivel de calitate, pentru a nu fi aruncați în „tagma chinezăriilor”.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!