Home Reviews Review Xiaomi Mi Note 10

Review Xiaomi Mi Note 10

16.07.2020

Îmi pot permite să mă numesc de la începutul review-ului un fan Xiaomi, chiar dacă nu am avut un smartphone de la ei până acum. Pe lângă gama foarte variată de telefoane, aceștia au în portofoliu și o mulțime de alte gadget-uri smart. Dețin și eu câteva dintre ele, cumpărate cu ceva ani în urmă, dar care își fac treaba ca în prima zi: cântar smart, lampă smart, becuri smart, boxă, baterie externă, android tv box și cred că mai am ceva, dar nu îmi aduc acum aminte.

Review Xiaomi Mi Note 10 xiaomi featured-review

Smartphone-urile lor, să fiu sincer, nu m-au atras foarte tare, deși în urmă cu mulți ani era cam singurul brand chinezesc care avea standarde ridicate de calitate și performanță la prețuri accesibile. Să nu mai vorbesc de interfața MIUI care avea parte de o dezvoltare continua și suport pentru o mulțime de ROM-uri custom. Prin 2013 am pus eu prima data custom ROM bazat pe MIUI pe un Galaxy Note 2. Arată bine și era cu mult peste răposatul TouchWiz.

Revenind la personajul principal al review-ului, am avut Xiaomi Mi Note 10 la test timp de 2 săptămâni, ultimul device din longeviva serie lansată prin 2014.

Cuprins:

  1. Design și materiale
  2. Ecran
  3. Hardware și software
  4. Cameră
  5. Preț
  6. Concluzii
Specificații Xiaomi Mi Note 10
Ecran AMOLED de 6.47 inch, protejat de Gorilla Glass 5
Procesor octa-core SDM730 Snapdragon 730G (8 nm) –  (2×2.2 GHz Kryo 470 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 470 Silver)
GPU Adreno 618
Memorie RAM 6GB
Memorie internă 128GB
Sistem de operare Android 9 (update la 10), MIUI 11
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, NFC, Infraroșu, Bluetooth 5.0, LE, aptX HD
Senzori Fingerprint (optic – sub ecran),
Cameră

Principală: 

108 MP (7P lens), f/1.7, 25mm (wide), 1/1.33″, 0.8µm, PDAF, Laser AF, OIS
12 MP, f/2.0, 50mm (telephoto), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, 2x optical zoom
8 MP, f/2.0, (telephoto), 1.0µm, PDAF, OIS, 3.7x optical zoom, 5x hybrid zoom
20 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1/2.8″, 1.0µm
2 MP, f/2.4, (macro)

Secundară:

32 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm

Baterie 5260 mAh, Fast charging 30W, 58% in 30 min, 100% in 65 min
Dimensiuni 157.8 x 74.2 x 9.7 mm
Greutate 208 g

Design și materiale

Mi Note 10 vine cu un design modern și frumos în același timp. Ecranul este ușor curbat, cum cere trendul, iar camera frontală este de tip „teardrop”, agățată de rama ecranului. Pe spate, cele 5 camere sunt grupate într-un mod interesant 3 – 1 -1. Cele mai importante de 108, 12 și 8MP încadrate într-o ramă ieșită destul de mult în relief, care fac device-ul să stea înclinat pe suprafețele plane și să se balanseze la cea mai mică atingere.

Pe rama metalică – dreapta găsim butoanele de power și volum, slotul pentru cartelă, iar pe partea de jos difuzorul, portul Type C și jack 3.5mm. Că tot am adus vorba de difuzor, doar cel de jos poate fi folosit pentru media, pentru că nu avem stereo.

Review Xiaomi Mi Note 10 xiaomi featured-review

De când pui mâna pe el, Mi Note 10 se vede că e un smartphone construit, parcă, cu simț de răspundere. Pe spate are sticlă Gorilla Glass 5, iar rama dintr-un metal lucios și gros îi oferă grip bun. Este clar că nu s-au zgârcit la metal, pentru că este foarte greu și sunt sigur că nu se îndoaie la căzături. Asta nu este mereu un plus, pentru că cele 208g chiar se simt la mână.

Review Xiaomi Mi Note 10 xiaomi featured-review

M-am bucurat când am văzut pe partea de sus a ramei și senzorul infraroșu și mi-au venit imediat în gând momente de prin 2007 când, cu un telefon din seria E de la Nokia, stingeam televizoarele de la un Altex din oraș.

Review Xiaomi Mi Note 10 xiaomi featured-review

Varianta de culoare în care l-am primit eu îmi place mult și vine cu marele avantaj că nu se observă amprentele pe el și nici zgârieturile fine. Dacă te știi că poți ține un telefon fără husă, culoarea aceasta este cea mai bună alegere, zic eu.

Ecran

Vine echipat cu un ecran AMOLED, de 6.47 inch și rezoluție 1080 x 2340, ușor curbat, protejat de Gorilla Glass 5. Este luminos și se vede bine inclusiv în lumina soarelui. Cum ne-am obișnuit deja, cititorul de amprente este integrat tot în ecran. Răspunde rapid la atingere și nu s-a întâmplat să dea rateuri.

Review Xiaomi Mi Note 10 xiaomi featured-review

Hardware și software

Xiaomi Mi Note 10 este un mid-range ce are în dotare un procesor Snapdragon 730, 6GB RAM și 128GB memorie internă, fără posibilitatea de a adăuga card. L-am testat în PUBG și Call of Duty Mobile și s-a descurcat foarte bine pe setările default făcute de joc și după „boost-ul” dat de aplicația Game Turbo, cu care vine preinstalată.

Se încinge normal, dar am remarcat faptul că sistemul de răcire scoate foarte bine căldura la exterior prin rama metalică. Nu am simțit spatele sau ecranul calde ca la alte telefoane, ci doar rama metalică. Probabil, datorită aliajului și grosimii ei acționează ca un veritabil conductor termic, scoțând o cantitate mare de căldură spre exterior.

Review Xiaomi Mi Note 10 xiaomi featured-review

Baterie este mare în comparație cu ce vedem pe alte device-uri mid-range. Cei 5260 mAh duc lejer peste 5 ore de ecran, cu utilizare normală, putin Bluetooth și alternare WiFi – date. 

Mereu mi-a plăcut interfața MIUI pentru că, deși inițial inspirată de la iOS, acum mi se pare originală, ușor de utilizat și plăcută ochiului. Cum am spus și mai sus, Mi Note 10 are și un senzor infraroșu integrat care, împreună cu aplicația dedicată, poate fi folosit pe post de telecomandă pentru electronicele din casă. Dacă toate smartphone-urile ar veni cu așa ceva, mi-ar face viața mai ușoară în momentele în care nu găsesc telecomenzile (o telecomandă, două…) de la diferite device-uri. 

Cameră

Review Xiaomi Mi Note 10 xiaomi featured-review

Camera principală este alcătuită din 5 senzori foto de 108MP, 12 MP, 8 MP, 20 MP (ultrawide) și 2 MP (macro). Face poze chiar bune pentru nivelul lui de preț, iar pentru close-up-uri/macro mi se pare chiar un device potrivit.

Zoom 2X -5X:

Preț

Xiaomi Mi Note 10 poate fi achiziționat de pe eMAG la prețul de 2099 lei. Un preț ușor mare, dacă mă întrebați pe mine. Cred că un 1800 lei ar fi fost un preț corect.

Concluzii

Pro

  • design frumos
  • senzor infraroșu
  • MIUI 11 arată foarte bine
  • bateria de 5260 mAh
  • camera performantă pentru nivelul lui de preț

Contra

  • lipsa celui de-al doilea difuzor media
  • lipsa încărcării wireless
  • fără rezistență la apă
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!