Home Reviews Review Samsung Gear S2 Classic

Review Samsung Gear S2 Classic

02.10.2016

Review Samsung Gear S2 Classic samsung gear featured-review

Am testat Samsung Gear S2 Classic la 1 an de la lansarea oficială și cu 2 săptămâni înainte de lansarea lui Gear S3. Așa târziu pentru că nu mi-a stârnit curiozitatea până acum și nu sunt un fan al smartwatch-urilor. Îmi plac ceasurile foarte mult, nu uit niciodată să iau la mine telefonul, portofelul și ceasul, însă partea asta de device-uri n-a reușit să ma cucerească.

În 2014 am avut un Samsung Gear 2 Neo pe care nu l-am ținut mai mult de 2 luni pentru că nu i-am găsit adevărata utilitate. După ce că trebuia să-l încarc zilnic, îmi mai seca și bateria la telefon, fiind conectate continuu prin Bluetooth.

La propunerea celor de la Samsung România am zis să îi dau o șansă lui Gear S2 Classic, așa că l-am luat la test. Mi-ar fi plăcut mai mult să testez modelul Sport, doarece mi se pare mai interesant ca design.

Specificații                       Samsung Gear S2 Classic                     
Ecran Super AMOLED de 1.2 inch, 360 x 360 pixels (~302 ppi), protejat de Gorilla Glass 3
Procesor Exynos 3250 – Dual-core 1.0 GHz Cortex-A7
GPU Mali-400MP2
Memorie RAM 512MB RAM
Memorie internă 4GB
Sistem de operare Tizen
Conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC
Baterie Li-Ion – 250 mAh
Dimensiuni 43.6 x 39.9 x 11.4 mm
Greutate 42 g
Altele Schelet Stainless Steel, certificare IP68 – rezistent la praf și apă până la 1.5 metri și 30 minute, vibrații, accelerometru, Qi wireless charging, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, prindere clasică curea 20mm

Design și materiale

Review Samsung Gear S2 Classic samsung gear featured-review

Samsung Gear S2 Classic arată într-adevăr ca un ceas. Spre deosebire de seriile anterioare care semănau mai mult cu niște mini-smartphone-uri, sud-coreeni au mers pe design-ul ceasurilor clasice, influențați, probabil, de cererea consumatorilor, dar și de concurență. Gear S2 Classic poate fi purtat acum și cu o ținută mai office, fără să pară desprins din alt film. Dimensiunile, culoarea, cureaua din piele și lipsa unei camere îi dau un aer mai sobru, mai elegant.

Samsung a renunțat la plastic și a ales metalul pentru schelet și pielea pentru curea. Doar rama circulară folosită pentru navigare mi-a lăsat impresia că ar fi plastic, dar nu sunt foarte sigur. Pe margine găsim 2 butoane, Back și Home, ieșite în exterior foarte puțin și greu sesizabile, și un microfon. Pe interior este amplasat senzorul pentru monitorizarea ritmului cardiac.

Ecran

Review Samsung Gear S2 Classic samsung gear featured-review

Gear S2 Classic are un ecran Super AMOLED de 1.2 inch cu rezoluție 360 x 360 pixels. Mi s-a parut de o foarte bună calitate pentru 302 ppi, iar touch-ul reacționează imediat la cele mai mici atingeri, fără ezitări.

Chiar dacă este protejat de Gorilla Glass 3, eu aș pune o folie subțire pe ecran. Este foarte ușor să-l lovești de un material dur în timp ce îl ții la mână.

Software, performanțe și conectivitate

Review Samsung Gear S2 Classic samsung gear featured-review

Geear S2 vine cu Tizen, sistemul de operare dezvoltat de Samsung. Experiența în utilizare și navigare este impecabilă. Prin meniuri se navighează foarte fluent, iar aplicațiile răspund aproape instant. Ca suport și aplicații, store-ul mi s-a părut cam gol, iar ce este mai interesant costă. Temele ceasului (watch faces) mi s-au părut și ele puține și majoritatea urât realizate. Parcă mai multe și frumoase erau pentru Gear 2 Neo, din câte îmi mai aduc eu aminte.

Pentru a putea configura ceasul este nevoie de aplicația Samsung Gear. Cu ajutorul ei îți poți schimba temele mult mai ușor, selecta ce notificări să primești, instala aplicații sau poți trimite fișiere media direct pe ceas.

Notificările vin instant pe ecranul ceasului, dar la un moment dat te cam încurcă. Dacă stai cu mâna la vedere și primești un mesaj pe telefon, imediat este afișat pe ceas textul integral, și astfel cel de lângă tine îți poate citi mesajul și numele contactului. Cred că se poate opri afișarea textului, lâsând doar „înștiințarea” că ai o notificare, dar așa devine ușor nefolositor.

Mi-a plăcut la Gear S2 că știe să se conecteze singur la wireless-ul la care este conectat și smartphone-ul, astfel că poți primi notificări pe ceas chiar dacă nu este legat de telefon prin Bluetooth.

Autonomie

Review Samsung Gear S2 Classic samsung gear featured-review

Cu o baterie de 250 mAh, Gear S2 reușește să reziste și 2 zile cu o singură încărcare. Autonomia poate crește sau poate scadea în funcție de cât este de folosit și de frecvența notificărilor pe care le primești.

Accesorii și curea

Review Samsung Gear S2 Classic samsung gear featured-review

În cutie găsim încărcătorul wireless magnetic și cablul USB. Datorită formei, încărcătorul poate fi așezat pe masă, alimentat dintr-un USB și uitat acolo cu lunile. Ceasul se asează perfect în el, iar magnetul îl ține nemișcat.

Cureaua lui Gear S2 Classic este de 20 mm, cu prindere normală. Asta însemnă că poate fi folosită orice curea din piele cumpărată de la un magazin de ceasuri, mai ales că pielea se uzează și se rupe într-un timp foarte scurt.

Review Samsung Gear S2 Classic samsung gear featured-review

Avantajul curelei din piele este că poate fi asortată cu aproape orice vestimentație. Dezavantajul este că nu o poți folosi în activitățile sportive, pentru că transpirația o atacă imediat și nici nu prea „se pupă” cu îmbrăcămintea sport.

Preț (la data review-ului)

Samsung Gear S2 Classic poate fi achiziționat de la eMAG la prețul de 1.269 lei.

Concluzii

Review Samsung Gear S2 Classic samsung gear featured-review

Samsung Gear S2 Classic m-a făcut să realizez că smartwatch-urile nu mai sunt ce erau în 2014. Acum ele arată mult mai bine, ecranele sunt impecabile, iar peformanțele sunt la un alt nivel. Cu toate acestea, tot n-a reușit să mă convingă cu utilitatea lui.

Faptul că bateria telefonului moare mult mai repede cu Bluetooth-ul pornit și că trebuie să îl încarc din 2 în 2 zile, mă face să nu ma gândesc să achiziționez unul în viitorul apropiat. Parcă tot ceasul clasic cu mecanism este mai frumos.

Pro

  • ecran foarte bun
  • schelet metalic și curea din piele
  • design elegant
  • conexiune WiFi
  • curea ușor de înlocuit

Contra

  • suportul slab din partea dezvoltatorilor
  • lipsă GPS
  • magnet de amprente

*Acest produs a fost oferit pentru review de către Samsung România.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!