Home Altele Review Samsung Level Over

Review Samsung Level Over

de
15.06.2015

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Samsung Mobile Romania mi-a oferit posibilitatea să testez timp de o săptămână căștile wireless Samsung Level Over, lansate anul trecut în luna mai. Fiind un mare meloman, o săptămână m-am bucurat cât am putut de sunetul impecabil redat de acestea.

Level Over sunt primele căști din segmentul premium pe care le testez atât de mult, deci nu am putut să fac chiar o comparație, chiar dacă zi de zi folosesc o pereche de căști mid-range, al căror producător este în top când vine vorba de sunet și calitate (Sennheiser HD439).

Specificații:

Specificații   Samsung Level Over Wireless
Tip 50mm – Diafragmă
Material Piele artificială
Anularea zgomotului Da
Egalizator sunet Da
APT-X Da
Impedanță 41Ω
Sensivitate (1khz/1mW) 105dB
Frecvența de răspuns 5Hz ~ 32KHz
Control pe căști Da
Conexiune Bluetooth, NFC, fir
Tehnologie NR/EC
(noise reduction / echo cancellation)
Da
Protecție Ear Care
Comanda vocală S-Voice
Aplicație Samsung Level
Cutie transport Da
Adaptor avion Da
Cablu jack 3.5mm cu control Da

Design, materiale și confort

După cum puteți observa și din poze, Samsung Level Over sunt căști cu bandă de tip „over-ear”, de dimensiuni destul de mari, ce acoperă foarte bine urechile pentru confort sporit și izolare fonică. Design-ul este unul clasic, dar unul elegant și simplu. Acestea ies în evidență decât prin dimensiune, nu prin design. Versiunea Black pe care am testat-o eu, la prima vedere nu te duce cu gândul la „premium”. Tot ce vezi este mult plastic, iar pe laterale unul lucios care de cele mai multe ori este plin de amprente. Abia după ce interacționezi cu ele observi bureții acoperiți cu o piele artificială groasă de o foarte bună calitate, inserțiile și materialele din aluminiu.

Nu același lucru se poate spune și de versiunea White, care din poze mi s-a parut că te duce imediat cu gândul la calitate și preț ridicat, probabil din combinația de plastic alb cu piele maro.

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Spre deosebire de marii producători de căști care pun logo-ul impunător pe laterale, Samsung a ales să-și lase semnatură destul de mică, fără să atragă atenția. Sud-coreeni au încercat să se concentreze pe căști ca și device de ascultat muzică, nu ca și „accesoriu vestimentar”.

Samsung Level Over vin decât cu 2 butoane greu de observat, dar ușor de accesat, unul pentru realizarea conexiunii Bluetooh sau oprirea/activarea modului de anulare a zgomotului și unul pentru On/Off, o mulțime de microfoane pentru captarea sunetului și anularea zgomotului ambiental și portul jack 3.5mm, respectiv port-ul MicroUSB folosit pentru încărcare.

Căștile mi s-au părut destul de grele, lucru normal dacă ne gândim la materiale, baterie și tehnologia din interior, dar parcă după o ora și ceva de utilizare simți nevoie să faci o pauză. Poate ține doar de obișnuință.

Stau foarte bine pe cap și urechi, strâng cât trebuie chiar și pe un cap mai mare, iar ajustarea se face ușor, pe click-uri fine. Materialul de sus este moale și nu presează capul, chiar dacă greutatea lor este susținută și pe partea de sus. 

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Sunet

Înaltele, mediile și joasele sunt acolo unde trebuie și sunetul produs îți bucură urechile indiferent de ce muzică asculți. Bass-ul este redat foarte bine, iar la volum maxim parcă le simți „cum vor să plece”. Le-am testat în melodii cu bass mai slab, dar și în melodii bass boosted și pot să spun că nu am auzit nici cea mai mica vibrație în difuzoare.

Am redat atât fișiere MP3, cât și FLAC, iar ca device am folosit un Sony Xperia Z3 Compact, cu player-ul stock și fără modificări de egalizator. Și prin bluetooth și prin jack sunetul a fost la fel de bun și nu am observat diferențe de calitate între cele două conexiuni.

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Funcții și tehnologii

Ce mi-a plăcut foarte mult la Samsung Level Over a fost modul în care poți controla și interacționa cu player-ul. Chiar dacă are doar 2 butoane fizice, căștile oferă control pentru volum, next track/preview track, play/pause și S-Voice. Cum atâtea? Foarte simplu. Pe casca dreaptă – (R), partea lucioasă este de fapt o suprafață touch ce are rolul de control asupra funcțiilor menționate mai sus.

Acest „touch undercover” răspunde foarte bine la comenzi, fără să existe măcar puțin delay.

Echipate cu foarte multe microfoane, căștile se descurcă destul de bine și pe partea de noise cancelling, reușind să elimine o foarte bună parte din zgomotul ambiental.

Pe casca stângă – (L), Samsung a pus și un senzor NFC foarte util. Pentru a te conecta la căști nu trebuie decât să le împerechezi cu NFC-ul smartphone-ului, moment în care Bluetooth-ul se activează automat.

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Samsung Level Over vin cu Bluetooth 3.0 cu tehnologie Apt-X, un codec care îmbunătățește transferul de date, păstrând aceeași calitate audio ca cea pe fir. Ca și distanță, am reușit să le folosesc fără probleme la 10m, prin pereți.

Altele:

  • Protecție Ear Care – volumul este redus automat după o utilizare îndelungată
  • S-Voice – cu o atingere lungă pe panoul cu touch sunt lansate comenzile vocale
  • Aplicație Android Samsung Level – arată nivelul bateriei și oferă acces la o mulțime de setări audio și nu numai
  • Tehnologie NR/EC – noise reduction / echo cancellation – reduce zgomotul și ecoul.

Baterie

După o săptămână de utilizare prin Bluetooth, pot să spun că bateria pusă pe aceste căști este chiar generoasă. Nu am găsit informații cu privire la capacitatea ei în mAh, dar cert este că la un volum mediu, cu funcția noise cancellation activă, bateria ține căștile în viață între 10 și 12 ore. Conform informațiilor oferite de producător, Samsung Level Over ar avea o autonomie de 15 ore cu funcția noise cancellation activă și aproape dublă cu ea inactivă.

În cazul în care rămân fără baterie, acestea pot fi folosite cu cablul jack – jack de 3.5mm, că niște căști obișnuite wired.

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Accesorii

La accesorii nu e prea mult de povestit. Samsung Level Over vin cu o carcasă pentru transport în care au loc căștile și portofelul cu cablul USB-MicroUSB pentru încărcat, cablul jack-jack de 3.5mm și adaptorul pentru avion. Mi-ar fi plăcut să găsesc în pachet și un încărcător de priză, pentru un timp mai scurt de încărcare.

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Preț

Cum nimic nu e pe gratis, mai ales tehnologia și calitatea, am ajuns și la partea cea mai neplăcută a review-ului. Dacă până aici căștile v-au plăcut și aproape că voiați să le comandați mâine, e posibil ca acum să vă răzgândiți.

În magazinile online Samsung Level Over au un preț cuprins între 1100 și 1350 lei. Destul de mult, dar prețul este justificat pentru un produs dintr-un segment premium.

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Concluzii

Chiar dacă nu este un producător de căști, este clar că Samsung a încercat să ducă o luptă 1v1 cu producătorii specializați doar pe segmentul audio, lansând Level Over (a și reușit). Mie mi-au plăcut aceste căști și în săptămâna în care le-am folosit m-am bucurat aproape zilnic de ele ascultând muzica preferată.

Dacă sunteți genul care merge cu căștile cu bandă la gât prin mall, ca accesoriu vestimentar, reorientați-vă spre alt producător, pentru că acestea nu vor atrage atâtea priviri ca „b”-ul.

Review Samsung Level Over samsung level over featured-review audio

Pro

  • sunet foarte bun
  • bass puternic și fără vibrații
  • pielea artificială pare destul de rezistentă în timp
  • panoul de control cu touch

Contra

  • prețul cam mare
  • suprafețele lucioase de pe laterale strâng amprente și dau impresia de murdar
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!