Home Reviews Review Xiaomi Mi Box TV 4K

Review Xiaomi Mi Box TV 4K

10.12.2017

Review Xiaomi Mi Box TV 4K xiaomi featured-review box

Am folosit un an jumate pe televizor un Chromecast 2.0 pentru a-l face „aproape smart”. Spun aproape pentru că în toate activitățile eram condiționat de smartphone, dar asta nu mă încurca prea tare. La acea vreme Chromecast-ul celor de la Google a fost cea mai accesibilă variantă pentru mine, având în vedere că TV-urile smart erau ceva mai scumpe.

De curând am renunțat la Chromecast și mi-am cumpărat Xiaomi Mi Box, transformând astfel televizorul dumb în unul cu Android.

Cuprins:

  1. Design și materiale
  2. Hardware și software – Demo video
  3. Telecomanda
  4. Preț
  5. Concluzii

Specificații:

Specificații                       Xiaomi Mi Box TV 4K              
Rezoluție suportată până la 4K 60fps
Procesor Quad-core Cortex-A53 2.0GHz
GPU Mali 450 750MHz
Memorie RAM 2GB DDR3
Memorie internă 8GB eMMC
Sistem de operare Android TV 6.0
Conectivitate 802.11a/b/g/n/ac, Dual-band Wi-Fi 2.4GHz/5GHz, Bluetooth 4.0/3.0
Video VP9 Profile-2 up to 4K x 2K @ 60fps

H.265 HEVC MP-10 at L5.1, up to 4K x 2K at 60fps

H.264 AVC HPat L5.1, up to 4K x 2K at 30fps

H.264 MVC, up to 1080P at 60fps

Supports HDR10/HLG HDR processing (software upgrade required)

Sunet DTS 2.0+ Digital Out, Dolby Digital Plus
Port-uri HDMI: HDMI 2.0a x 1 port (HDCP 2.2)

USB: USB 2.0 x 1 port

AV: SPDIF Out / 3.5mm audio output x 1 port

Power: 1 port

Dimensiuni 101 x 101 x 19.5 mm
Accesorii Telecomandă Bluetooth cu suport vocal, cablu HDMI, cablu alimentare

Design și materiale

Review Xiaomi Mi Box TV 4K xiaomi featured-review box

Mi Box păstrează și el, ca toate device-urile Xiaomi, aceeași calitate când vine vorba de construcție. Este destul de mic și stă foarte bine pe orice suprafață având pe partea de jos un inel aderent. Pe partea de sus este logo-ul Mi, iar pe muchie LED-ul care ne indică dacă acesta este pornit. Pe spate are 4 port-uri: alimentarea, HDMI-ul, un USB 2.0 și ieșirea audio, nefolositoare pentru mine, pentru că sistemul audio este conectat prin TV.

Review Xiaomi Mi Box TV 4K xiaomi featured-review box

Hardware și software

Box-ul este destul de performant încât să se miște fără ezitări între aplicații, prin meniu, ba chiar și în jocuri se descurcă decent. Este echipat cu procesor Quad-core Cortex-A53, tactat la 2.0GHz, procesor grafic Mali 450, 2 GB RAM și 8GB memorie internă, ceea ce mi se pare cam puțin pentru un device lansat la finele anului 2016. Totuși, are avantajul că se poate folosi cu un stick sau hdd extern ca și memorie principală, dar asta înseamnă că trebuie să mai cumpărați un hub USB dacă pe lângă memorie aveți și o tastatură wireless.

Sistemul de operare este Android 6.0 TV și oferă o interfață diferită de cea de pe smartphone-uri, fiind adaptată pentru a fi utilizată cât mai ușor cu o telecomandă. Dezavantajul este că aplicațiile din Play Store sunt limitate și adaptate și ele pentru TV, dar fiind un Android până la urmă puteți instala APK-uri. Pentru cele care nu sunt dedicate o să aveți nevoie de un mouse pentru a putea naviga prin ele.

Eu am intalat ca și APK Google Chrome, pentru că în Store nu există un browser pentru Android TV. De jucat nu ma joc, dar am instalat Asphalt 8 pentru filmulețul de mai jos. Se mișcă bine, dar uneori ii mai scad FPS-urile. Există jocuri care merg doar din telecomandă, dar majoritatea cer gamepad.

Mi Box vine și cu Chromecast integrat, adică poate face pe lângă tot ce am spus mai sus și cast de pe telefon sau alt device, la fel ca și Chromecast-ul de la Google la care am renunțat.

Eu îl folosesc cel mai mult pentru filme, cu aplicația Plex, muzică, cu aplicația Deezer pentru care plătesc lunar, și Youtube. La filmele 4K mai are momente cand se împiedică, motiv pentru care eu le văd doar Full HD. Nu știu dacă este de la routerul meu non AC sau din box.

Demo:

Telecomanda

Review Xiaomi Mi Box TV 4K xiaomi featured-review box

Telecomanda este mică, ergonomică și foarte ușor de utilizat. Pe ea există și un microfon pentru a putea folosi Google Assistant vocal. L-am testat funcționează foarte bine, iar dacă selectați limba română recunoaște foarte bine și cuvintele românești, exact ca pe telefon.

Review Xiaomi Mi Box TV 4K xiaomi featured-review box

Eu am cumpărat separat o altă telecomandă Rii MX3 cu air-mouse și tastatură pe spate. Am ales acest model pentru prețul foarte mic (aproximativ 70 de lei) și pentru suportul IR cu butoane programabile. Telecomanda poate învăța butoane de la o altă telecomandă (ex. cea a televizorului).

Review Xiaomi Mi Box TV 4K xiaomi featured-review box

Preț

În România, Xiaomi Mi Box nu mai este disponibil la niciun retailer, sau cel puțin nu l-am mai găsit eu. Era acum câteva luni în stocul QuickMobile și PC Garage. De pe GearBest.com poate fi achiziționat la prețul de 75$, din depozitul european, și la 70$ din cel chinezesc.

În unele perioade poate fi folosit și un cupon de reducere ce scade prețul cu 5$.

 

Review Xiaomi Mi Box TV 4K xiaomi featured-review box

Concluzii

Xiaomi Mi Box merită fiecare bănuț, mai ales dacă nu aveți un televizor smart. Eu ma bucur că am ales acest device în loc să achziționez un nou TV. Fiind un Android nu prea ai limite când vine vorba de aplicații, spre deosebire de ce găsim pe televizoarele de pe piață. Chiar dacă are un an de la lansare, Xiaomi Mi Box încă este de luat în calcul dacă vrei un media player Android performant, de calitate și la bani puțini.

Pro

  • preț accesibil
  • Chromecast integrat
  • telecomandă cu microfon

Contra

  • un singur port USB
  • USB 2.0
  • memorie internă prea mică – 8GB
  • lipsa unui port Ethernet
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!