Home Stiri Samsung se pare că „umblă” la ...

Samsung se pare că „umblă” la pozele cu Luna, realizate cu Galaxy S23

14.03.2023

Samsung se pare că "umblă" la pozele cu Luna, realizate cu Galaxy S23 reddit poze luna galaxy s23

O postare de pe Reddit se pare că a încins spiritele în comunitatea utilizatorilor Samsung. Un user de pe Reddit, sub pseudonimul “ibreakphotos” a realizat un test simplu, dar eficient al funcției “Space Zoom”, ce promite poze clare cu Luna, dar și cu stelele.

Acesta a dovedit că Samsung își falsifică pozele cu satelitul natural al pământului, folosindu-se de un AI bine antrenat care să umple golurile unei poze nereușite, ca mai apoi rezultatul final să fie peste așteptările utilizatorilor.

Ce a făcut redditorul mai exact?

El a descărcat o poza de înaltă calitate cu Lună și a redimensionat-o până a ajuns la 170 x 170 de pixeli. Apoi a deschis-o pe tot ecranul, pentru a-i face o poza cu „Space Zoom”.

Rezultatul a fost o surpriză: de la o poză destul de încețoșată a ieșit o captură aproape perfectă cu Luna.

Samsung a mai trecut printr-un episod asemănător și în trecut, fiind învinuită pentru aceeași problemă. Atunci, compania a explicat cum softul umple golurile unei poze cu ajutorul unor imagini de reper, acolo unde erau doar pixeli blurați sau detalii pierdute.

Cazuri asemănătoare sunt și pe alte flaghship-uri și este de înțeles de ce se întâmplă asta, pentru că este nevoie de o astfel de procesare pentru a avea un rezultat decent și pentru a „strânge like-uri” pe social media.

Până în prezent, compania nu a venit cu un răspuns și explicații.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tech. Îmi bag nasul peste tot și câteodată stric lucruri. Mă pricep la toate și nu mă pricep la nimic.

Sustine
Click!