Home Altele Steve Jobs anunța cu 10 ani ...

Steve Jobs anunța cu 10 ani în urmă primul iPhone, în cadrul unui eveniment

09.01.2017

Steve Jobs anunța cu 10 ani în urmă primul iPhone, în cadrul unui eveniment iphone

Știu, acest blog se numește „androidu”, nu „ios-istu/iphone-istu”, dar nu puteam să sar peste ziua de 9 ianuarie fără scriu un scurt „remember”.

Cu 10 ani în urmă (9.01.2007), Steve Jobs, geniul din spatele Apple Inc, anunța primul iPhone și telefon al companiei în cadrul evenimentului Macworld SF. Până la acea dată gigantul american produsese doar computere și iPod-uri.

Steve Jobs anunța cu 10 ani în urmă primul iPhone, în cadrul unui eveniment iphone

A fost un salt uriaș pentru tehnologie, în special pentru piața smartphone-urilor, și un duș rece pentru ceilalți producători de telefoane. iPhone-ul venea atunci cu o mulțime de funcții și caracteristici îndrăznețe care aveau mai tarziu să fie nelipsite de pe telefoanele noastre. Câteva dintre acestea ar fi posibilitatea de multi-touch, un singur buton de Home, aplicații și interfețe prietenoase și intuitive, sincronizare avansată cu iTunes pentru imagini, muzică, contacte, email-uri, bookmarks-uri și notițe, navigare prin simple glisări și multe altele.

Și în 2007 urmăream cu același interes evenimentul de lansare, doar că atunci totul mi se părea rupt, parcă, din filmele SF.

Mai jos aveți întreg evenimentul de prezentare, iar dacă sunteți curioși cum arătă pagina apple.com în ziua listării primului iPhone, o puteți vedea accesând acest link de arhivă. 

Cam astea erau specificațiile primului iPhone:

Ecran: TFT LCD 3.5 inch, cu rezoluție 320 x 480 px, 165 ppi, și protecție Gorilla Glass.

Procesor: Single-Core ARM1176JZF-S, tactat la 412 MHz

Procesor grafic: PowerVR MBX Lite

RAM: 128MB SDRAM

Memorie internă: 4/8/16GB

Cameră: 2 MP

SIM: Mini-SIM

Steve Jobs anunța cu 10 ani în urmă primul iPhone, în cadrul unui eveniment iphone

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!