Home Altele Tu cât cheltui pe luna cu ...

Tu cât cheltui pe luna cu serviciile de streaming?

de
17.10.2020

Tu cât cheltui pe luna cu serviciile de streaming? streaming spotify netflix

Am încetat de multă vreme să mai iau muzică, filme sau jocuri de pe torrent-e sau să folosesc ceva servicii care merg pe același principiu – pirateria. Să fiu sincer, nu am făcut-o că mă mustra conștiința, deși poate că ar fi trebuit, și nici ipocrit nu sunt să zic acum că pirateria nu e bună, nu e sănătoasă. Eu am folosit-o, ca tot românul, mulți ani la rând, ba chiar excesiv în perioada ei de glorie când nu aveai prea multe variante.

Dintr-o anume comoditate am ales să plătesc pentru consumul de media, dar și pentru jocuri. Am zis că este mult mai ușor să deschid aplicația Spotify sau Netflix și să am acces oriunde la muzica sau filmele ce-mi plac. La muzică e simplu pentru că albumele artiștilor apar întâi pe Spotify. La filme este ceva mai trist, mai ales că unele titluri sunt exclusive pe anumite platforme sau apar la noi după ani.

Aia e, m-am învățat să trăiesc fără ele și să mă rezum la ce îmi oferă Netflix și HBO Go. Pe acesta din urmă nu îl plătesc oficial, ci este oferit gratuit de un operator al cărui nume nu o să-l dau să nu îi fac reclamă (DIGI).

Serviciile ce suportă plan „Family” sunt cea mai bună alegere

Pentru cât conținut video consum săptămânal, cele 2 servicii îmi sunt mai mult decât suficiente. Dacă stau puțin să mă gândesc, cred că aș putea trăi și fără ele, dar îmi place să le știu acolo, mai ales că le împart cu „familia” pentru costuri ceva mai mici. Vedeți voi, românul din mine tot a simțit nevoia să fenteze puțin „sistemul”.

La muzică și Spotify nu pot renunța. Ascult zilnic albume întregi, inclusiv atunci când lucrez. Nicio masă fără pește, nicio zi fără Spotify.

Servicii de game streaming nu folosesc, dar plătesc un abonament Xbox Live pentru consolă. Fără el nu mă pot juca online, deci sunt forțat de împrejurări.

Google Play Pass este disponibil și în România

Tu cât cheltui pe luna cu serviciile de streaming? streaming spotify netflix

Pentru cei care folosesc intens telefonul Android, trebuie să știți că Google a lansat la începutul lunii și în țara noastră serviciul Play Pass. Nu este streaming, dar este o subscripție de 15 lei (era 25 lei zilele trecute) pe lună care îți oferă acces gratuit la o mulțime de aplicații și jocuri. M-am uitat și eu prin întreaga librărie să văd dacă ar renta să fac un astfel de abonament.

Ca și aplicații n-am găsit nimic care să-mi atragă atenția, dar în lista de jocuri există câteva titluri interesante și populare: Limbo (24 lei), Kindom Rush (14.99 lei), Monument Valley (19 lei), Terraria (25 lei), Game Dev Tycoon (24.99 lei) și lista poate continua.

Totuși, n-a reușit să mă convingă. Mă joc câteva jocuri gratuite care îmi sunt suficiente momentan.

Sunt, categoric, „subțire” în materie de servicii de streaming față de mulți dintre voi, dar cam astea se mulează pe nevoile mele de zi cu zi. Ținând cont că plătesc family, eu cheltui 25 lei pe Spotify + Netflix și 37 lei pe Xbox Live, pe lună.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!
Articole populare
Review Xbox Series S