Home Altele Cum instalăm manual Android 7.0 Nougat ...

Cum instalăm manual Android 7.0 Nougat pe Samsung Galaxy S7/S7 Edge

de
19.01.2017

Cum instalăm manual Android 7.0 Nougat pe Samsung Galaxy S7/S7 Edge s7 nougat galaxy

Pe 17 ianuarie, toți posesorii de Samsung Galaxy S7/S7 Edge au tresărit și s-au bucurat de știrea că sud-coreeni au dat drumul update-ului mult așteptat, la Android 7.0.

Entuziasmul s-a mai domolit după ce am văzut că este disponibil doar pentru Marea Britanie (BTU), urmând ca în săptămânile următoare să vină și pentru alte țări sau diverși operatori.

Din fericire pentru noi, posesorii, există și „variantă manuală” de instalare a acestui update.

Un membru al grupului Samsung Galaxy S7 & S7 Edge Romania (Iancu Silviu) a făcut un scurt tutorial cu pașii care trebuie parcurși și fișierele ce necesită descărcate înainte de a gusta din ultimul desert al celor de la Google.

Pentru început aveți nevoie de:

1. Odin v3.12.3 – Download.

2. Firmware-ul Samsung Nougat pentru Galaxy S7 sau Galaxy S7 Edge.

Atenție! Cele două firmware-uri sunt doar pentru modelele SM-G930F și SM-G935F.

Arhiva firmware conține fișierele AP, CSC, Home_CSC, BL și CP.

Aceasta metodă de instalare nu declanșează knox-ul, ceea ce înseamnă că nu afectează garanția. 

Procesul de instalare:

1. Activare OEM: SettingsAbout device ⇒ Software Info ⇒ și apăsăm repetat pe Build Number, până când se activează Developer options.

2. Revenim în Settings și intrăm în Developer options.

3. Căutăm opțiunea OEM unlock și o activăm.

4. Comutăm telefonul în Download Mode: stingem device-ul, apăsăm Home + Power + Volume Down concomitent. Va apărea imediat pe ecran un mesaj de avertizare cu 2 opțiuni și apăsăm Volume Up. Dacă v-ați răzgândit, pentru a ieși din Download Mode țineți apăsat pentru câteva secunde Volume Up + Volume Down + Power + Home, adică toate butoanele fizice, și device-ul se va restarta normal.

5. Deschidem Odin și conectăm cablul USB la telefon și PC. Pe ecranul PC-ului va trebui să apară mesajul Added!! dacă telefonul a fost detectat.

6. Introducem fișierele dezarhivate în Odin în felul următor: pentru CSC introducem HOME_CSC, CP – CP, BL – BL, AP – AP. (Vezi imaginea de mai jos dacă ai ceva nelămuriri)

Dacă selectăm pentru CSC fișierul al cărui nume începe cu CSC, nu cu HOME_CSC, device-ul își va da Factory Data Reset și este înlocuit CSC-ul.

7. După ce ne asigurăm că am introdus corect fișierele, apăsăm butonul Start în Odin și așteptăm cuminți să se încheie întreg procesul.

8. Telefonul se va restarta automat după instalare.

9. Deconectați cablul USB.

10. Ta-da! Bucurați-vă de Android 7.0 Nougat pe Galaxy S7/S7 Edge înaintea celor care îl așteaptă OTA.

Cum instalăm manual Android 7.0 Nougat pe Samsung Galaxy S7/S7 Edge s7 nougat galaxy

Notă: Chiar dacă ați instalat firmware-ul folosind acest tutorial, o sa mai primiți și update-uri oficiale.

Teoretic nu ar trebui să existe niciun risc în instalarea acestui firmware, dar niciodată nu poți ști ce se poate întâmpla, așa că ma simt împăcat lăsând mesajul de mai jos.

Atenție!
Pașii de mai sus NU necesită ROOT. Nu sunt responsabil pentru eventualele defecte și erori apărute asupra terminalului, prin nerespectarea pașilor sau din alte motive. Instalați acest firmware pe propria răspundere.

Update: La cererea membrilor grupului, Silviu a facut și un video demo cu modul în care arată și funcționează Android 7.0 pe Galaxy S7 Edge.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!