Home Jocuri Ai nevoie de un flagship din ...

Ai nevoie de un flagship din 2020 cu ecran de 120Hz pentru jocuri?

05.09.2020

Ai nevoie de un flagship din 2020 cu ecran de 120Hz pentru jocuri? ost jocuri

De mai bine de un an de zile m-a apucat o poftă nebună de jocuri pe telefon. Nu știu de unde și cum, dar în ultima perioadă am început chiar să renunț la jocurile pe Xbox, care nu sunt puține deloc, doar ca să fac un meci – două de Call of Duty sau PUBG pe telefon. Acum sunt în faza shooter-elor, iar anterior am fost cu jocurile de tip MOBA – Mobile Legends și Arena of Valor.

În perioada asta am folosit pentru jocuri în mare parte din timp telefonul meu Galaxy S10, dar și multiplele telefoane care au ajuns la mine. Cam acesta era primul test pentru telefoanele primite.

Cum trebuia să respect obiceiul, așa s-a întâmplat și cu Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G pe care l-am primit la test prin programul Orange Smartphone Tester împreună cu Samsung Galaxy Watch3, mai ales că experiența de joc este la alt nivel pe un ecran de 6.9 inch.

Din păcate, multe dintre jocurile populare nu știu ce să facă cu ratele de refresh peste 60Hz, așa că cei 120Hz ai lui Note20 Ultra au fost ca și inexistenți in testele mele.

Având în vedere că cei care se joacă nu sunt deloc puțini, telefonul fiind acum cea mai la îndemână și simplă metodă de a omorî plictiseala, m-am gândit să ma joc pe Galaxy S10 și Note20 Ultra și să fac treceri de la unul la altul să văd dacă chiar simt nevoie unui flagship din 2020 pentru jocuri și dacă simt diferența între ele.

Ai nevoie de un flagship din 2020 cu ecran de 120Hz pentru jocuri? ost jocuri

Comparând detalii grafice din meniu la ambele device-uri, se pare că Note20 Ultra arată câteva foarte mici detalii față de S10. Se poate observa mai bine la PUBG, în zona norilor (comparația 1). În meci, pe modul Battle Royale care este ceva mai solicitant datorită numărului mare de jucători și environment-ului ceva mai cuprinzător, diferențele nu au fost vizibile. Am încercat să mă uit, inclusiv, la muchiile obiectelor, dar nu am observat diferențe sau zone mai pixelate la unul față de celălalt.

În benchmark-uri scot scoruri cu mult diferite, dar în jocurile disponibile diferența nu există

Nu am reușit să găsesc un mod fără root să afișez FPS-urile în joc, așa că n-aveți decât să ma credeți pe cuvânt. Încă nu mă înșeală simțurile. Le-am pus în paralel și am putut să fac treceri bruște de la unul la altul. Nu am simțit diferențe absolut deloc între ele ca și frame-uri. Cu toate astea, cum am spus și mai sus, experiența de joc este mult mai bună pe un ecran de 6.9 inch.

Diferența între cele două ar fi evidentă dacă jocurile ar putea folosi cei 120Hz ai lui Note20 Ultra. Până atunci, dacă ai un flagship din 2019, ba chiar 2018, și vrei să treci la unul din 2020 special pentru experiența în jocuri, o să fii dezamăgit. Diferențele pe partea de grafică sunt insesizabile și gameplay-ul identic, cu același răspuns și frame-uri. Este evident că Note20 Ultra este mai performant decât S10 și în benchmark-uri scoate scor mai bun și fps-uri mai multe, dar în jocurile existente aceste diferențe nu sunt puse în valoare.

Deși par avansate, jocurile pe telefon sunt încă la un nivel destul de jos și nici nu cred că or să se ridice prea repede, având în vedere că serviciile de game streaming sunt pe o pantă crescătoare și încetul cu încetul or să devină și mai accesibile.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!