Home Jocuri Am testat Xbox xCloud pe Samsung ...

Am testat Xbox xCloud pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G [Video]

de
12.09.2020

Am testat Xbox xCloud pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G [Video] xbox ost note20

La începutul lunii august, Samsung a prezentat 5 produse noi, printre care și Samsung Galaxy Note20 Ultra și Galaxy Watch3 pe care le-am primit și eu la test prin Orange Smartphone Tester.

În cadrul evenimentului de lansare, directorul executiv al diviziei de gaming din cadrul Microsoft – Phil Spencer a spus câteva cuvinte despre Xbox xCloud și prietenia MicrosoftSamsung.

Nu mai este o noutate că între cei 2 giganți există o anumită tovărășie. Se poate observa asta din faptul că toate device-urile Galaxy vin de ani buni cu Outlook și Office pre-instalate și că Samsung recomanda OneDrive ca și cloud storage.

Am testat Xbox xCloud pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G [Video] xbox ost note20

Xbox xCloud nu este disponibil în mod oficial în România

Revenind la xCloud, pentru cine nu știe, acesta este serviciul de game streaming al celor de la Microsoft/Xbox. Ce este un game streaming? Cum îmi place mie să îi spun, este un Netflix cu jocuri. Tu plătești un abonament lunar și te joci ce vrei (sau ce îți oferă platforma – în cazul Xbox Gamepass Ultimate) pe tabletă, telefon sau pe alte device-uri care în mod normal nu ar fi capabile să ruleze acele jocuri din cauza incompatibilității sau a specificațiilor slabe.

Microsoft a prins un moment bun să își anunțe serviciul în cadrul evenimentului Samsung Unpacked și a promis beneficii pentru utilizatorii de device-uri Galaxy. Cel mai probabil aceștia vor putea achiziționa abonamente Game Pass Ultimate și accesorii Xbox pentru device-uri la prețuri ceva mai bune. Poate și ceva exclusivități, având în vedere că se poartă în industria consolelor.

Xbox xCloud a fost blocat pe iOS pentru „încălcarea” politicilor companiei – cloud gaming-ul nu este tolerat de Apple

Curios cum funcționează Xbox xCloud pe Android și fiind utilizator Xbox l-am testat și eu pe Galaxy Note20 Ultra, așa cum au făcut și cei de la Samsung în prezentare. Serviciul este încă în Beta, iar librăria nu este foarte populată. În mare parte conține jocurile dezvoltate de Xbox Game Studio (și partenerii), cum ar fi Forza Horizon 4, Gears 5, DayZ, Halo și multe altele.

Ca și experiență de joc, trebuie să recunosc că este interesantă ideea de la rula jocuri de PC/Xbox pe telefon cu gamepad-ul, dar vine cu un mare dezavantaj al dispunerii pe ecran. Rezoluția serviciului nu știe să se adapteze la ecranul lui Note20 Ultra (19:9), așa că păstrează două margini negre în lateralele ecranului. Am căutat, am încercat să fac ceva legat de asta dar nu am reușit. Și în prezentarea lor apar acele margini. M-am conformat și mi-am văzut liniștit de joc. Sunt sigur că pe viitor o să reușească să se muleze și pe alte raporturi de imagine, diferite de 16:9.

Nu mă așteptam ca timpul de răspuns să fie atât de bun. Nu simți că interacționezi de fapt cu un streaming, iar input-ul ajunge rapid în joc. Este făcut în așa fel încât să îți scadă calitatea imaginii instant, dar să nu crească latența.

Mai jos am pus un mic demo – gameplay făcut de mine cu 2 jocuri din platformă, foarte populare printre posesorii de console Xbox: Forza Horizon 4 și Gears 5. 

Am ales să filmez ecranul lui Note20 Ultra pentru a se vedea experiența de gameplay, cu tot cu video și sunet din device. Momentele când sacadează sunt din pricina conexiunii mele, ceea ce se poate vedea și din icon-ul care tot apare în stânga-sus pe ecran. Luam Internet de la un extender pe 5GHz. La al doilea joc am pus pauză înregistrării pentru a nu pierde timp cu partea de încărcare.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!
Articole populare
Review Xbox Series S