Home Aplicatii Cum folosești Link to Windows cu ...

Cum folosești Link to Windows cu telefonul tău Samsung Galaxy

01.10.2020

Cum folosești Link to Windows cu telefonul tău Samsung Galaxy samsung

Ce este „Link to Windows”?

Link to Windows este de ceva vreme o „aplicație” integrată în  One UI-ul celor de la Samsung, cu ajutorul căreia poți trimite mesaje, vedea notificările sau interacționa cu aplicațiile instalate. Probabil v-ați lovit de ea căutând prin notification panel. Cum am mai spus și cu alte ocazii, între Samsung și Microsoft există o prietenie strânsă, care, dincolo de business și bani, vine în avantajul utilizatorilor. Un astfel de avantaj este și Link to Windows care ușurează interacțiunea PCtelefon Samsung de la distanță.

Până acum câteva săptămâni acțiunile erau destul de limitate, dar de la ultimul update oficial utilizatorii Samsung (exclusiv) pot vedea și controla de pe PC inclusiv ecranul telefonului. Pentru a putea folosi aplicația trebuie în primul rând să deții un telefon Samsung compatibil din această listă. Cam tot de la S9 până astăzi, inclusiv mid-range-uri, au funcția/aplicația integrată.

Cum folosești Link to Windows cu telefonul tău Samsung Galaxy samsung

Cum folosești „Link to Windows”?

Înainte de toate trebuie să te asiguri că ambele device-uri sunt conectate la aceeași rețea WiFi. Tragi de bara de notificări pe telefon și cauți în notification panel butonul „Link to Windows”. După activare va cere log-area cu un cont Microsoft. Cu acesta trebuie să fii log-at și în aplicația „Your phone” pe PC. După ce sunt date toate permisiunile urmezi pașii și instalezi aplicația „Your phone” pe PC. Este disponibilă gratuit în Microsoft store.

Cum folosești Link to Windows cu telefonul tău Samsung Galaxy samsung

De aici totul este intuitiv, dar nu uita să folosești același cont Microsoft pe ambele device-uri. În funcție de ce permisiuni sunt date poți accesa mesajele, pozele notificările, apelurile și inclusiv ecranul telefonului cu full control ca și cum l-ai avea în mână. Pentru aceasta din urmă este nevoie de fiecare dată să dai Accept de pe telefon la streaming access. Tastatura fizică funcționează și ea în aplicații precum WhatsApp, Facebook etc.

Cum folosești Link to Windows cu telefonul tău Samsung Galaxy samsung

Ai grijă, însă, din zona de Setări – Notificări a aplicației de PC ce tipuri de notificări îi permiți să trimită pentru că o să vezi în colțul dreapta al ecranului ce mesaje vin, lucru nu tocmai bun daca aplicația este pe PC-ul de lucru și obișnuiești să faci share screen foarte des sau ai colegi curioși.

Pentru a te deconecta nu trebuie decât să deschizi bara de notificări pe telefon și să dezactivezi Link to Windows.

De când au introdus și controlul telefonului, folosesc Link to Windows aproape zilnic, mai ales când îl am pus la încărcat. Este cea mai la îndemână metodă să nu las leneșul din mine să fie deranjat cu prea multe drumuri.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!