Home Altele Cum funcționează Samsung Galaxy Note20 Ultra ...

Cum funcționează Samsung Galaxy Note20 Ultra și Galaxy Watch3 cu eSIM și Number Share

03.09.2020

Dacă tot am primit la test Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, care suportă eSIM, și Galaxy Watch3 în varianta LTE prin programul Orange Smartphone Tester am fost curios să testez ambele tehnologii accesibile prin rețeaua Orange. Până acum nu m-a interesat să aflu detalii despre cele două servicii pentru că nu am avut pe ce să le încerc.

eSIM pe Samsung Galaxy Note20 Ultra

Cum funcționează Samsung Galaxy Note20 Ultra și Galaxy Watch3 cu eSIM și Number Share watch ost note20 featured esim

Pentru cei care nu știu, eSIM (embedded SIM) este o tehnologie care îți permite să te conectezi la rețeaua de telefonie mobilă, fără să mai ai nevoie de o cartela SIM.

Fiind abonat Orange, am fost și eu în shop să activez jucăria. Din aplicație sau la un operator nu poți face asta nici măcar în vreme de pandemie. La cererea mea, a titularului, mi s-a dat un cod QR pentru a putea activa funcția prin simpla scanare a codului din secțiunea Connections -> Sim card manager -> Add mobile plan -> Scan carrier QR code.

Înainte să plec am fost inspirat să întreb ce se întâmplă cu cartela mea actuală, din telefonul personal. Răspunsul: Pai devine inactivă. Auzind asta, am renunțat la funcția eSIM pentru că nu aș fi vrut să devină inutilizabilă. Al meu Galaxy S10 nu cunoaște treaba cu eSIM-ul și aș fi fost nevoit după perioada de test să mă întorc în shop pentru a reveni la varianta clasică – cartelă fizică.

Number Share pe Samsung Galaxy Watch3

Cum funcționează Samsung Galaxy Note20 Ultra și Galaxy Watch3 cu eSIM și Number Share watch ost note20 featured esim

Cum îi spune și numele, serviciul Number Share îți permite să folosești același număr de telefon pe alte device-uri. Mai pe românește, când cineva te sună pe numărul tău, primești apelul pe telefon, dar și pe ceas, tableta sau pe telefonul de rezervă. Mai mult, poți și tu să realizezi apeluri sau să primești/trimiți SMS-uri folosind același număr. Singura condiție este ca device-urile să fie LTE, adică să știe să se conecteze la rețeaua de telefonie mobilă.

În cazul serviciului Number Share procesul este mai ușor. Activarea se face direct din aplicația My Orange, dar este pe bani – 2 Euro/lună. L-am activat și eu pe ceas și chiar l-am folosit de câteva ori. Am primit și trimis apeluri și SMS-uri de pe ceas, fără să am telefonul la mine. Este mai greu să cauți în agendă sau să scrii mesaje pe un ecran așa mic, dar ca și variantă de backup mi se pare la îndemână.

Pentru apeluri am folosit difuzorul integrat, ceea ce nu e recomandat în public dacă nu vrei să afle toate lumea din jurul tău că nu mai ai pâine acasă și că trebuie să treci să cumperi, dar și căștile Galaxy Buds+ conectate direct la ceas prin Bluetooth.

Știu, totul sună simplu și frumos cu acest serviciu, doar că bateria nu este de aceeași părere. Conectat la rețeaua 4G nu am reușit să scot mai mult de 24 de ore de funcționare. Este foarte puțin, dar acesta este costul unui astfel de serviciu. În funcție de necesități rămâi la Bluetooth sau treci pe rețea.

Persoana cu care eram in apel când am făcut poza de mai sus:

Cum funcționează Samsung Galaxy Note20 Ultra și Galaxy Watch3 cu eSIM și Number Share watch ost note20 featured esim

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!