Home Telefoane Cum să optimizezi viteza Android-ului tău

Cum să optimizezi viteza Android-ului tău

de
20.03.2017

Cum să optimizezi viteza Android-ului tău viteză CumSă

După cum știți, cu cât un device android este mai vechi, cu atât este mai lent. Anii trec, aplicațiile cer mai multă putere de procesare, iar componentele tale rămân la fel. În timp, în memoria de stocare a smartphone-ului tău se acumulează fișiere cache și aplicații uitate pe ultimele pagini, care poate „îmi vor trebui într-o zi”.

Cum să optimizezi viteza Android-ului tău viteză CumSă

  • Pentru a face o curățare rapidă și foarte eficientă eu recomand un reset total – măcar odată pe an. Astfel, vei fi sigur că nu mai există fișiere ascunse pe care nu le poți vedea sau pe care nu le poți șterge. Totuși, recomand să efectuați un reset total după ce faceți un back-up de date pe care să le restaurați apoi.

Cum să optimizezi viteza Android-ului tău viteză CumSă

Poate am mai discutat despre acest lucru în alt articol, dar menționez și acum: informați-vă despre viteza de citire și de scriere a unui card MicroSD înainte de achiziționare.

  • Există carduri de 64 de GB la 30 de lei și carduri de 64GB la peste 300 de lei. Diferența? Nu, nu este numele brand-ului care sporește prețul cu 1000%, ci viteza acestor carduri. Memoria internă a oricărui device este mult mai rapidă decât a unei memorii externe. Pentru orice device mai nou de 2013 recomand carduri de clasă 10 sau mai sus – cele cu clase inferioare vor fi mult mai lente comparând viteza de încărcare a datelor stocate pe card cu cea de pe memoria internă. Acestea fiind spuse, mai bine achiziționezi un telefon cu memorie internă suficientă, decât să ai probleme cu memoria externă.

De aici poți achiziționa carduri MicroSD de clasă 10 + 

Cum să optimizezi viteza Android-ului tău viteză CumSă

  • Un alt sfat pentru a face Android-ul tău mai rapid este să nu folosești aplicații „dublate”. Prin aplicații dublate  mă refer la folosirea aplicației Gmail când terminalul tău deja are instalată o aplicație de mail. Încearcă să ții numărul de aplicații la minim, chiar dacă asta înseamnă să folosești unele aplicații de sistem – te vei obișnui după ceva timp.

Cum să optimizezi viteza Android-ului tău viteză CumSă

  • Dacă ai un smartphone mai lent, îți recomand să selectezi funcțiile „smart” care ți se par foarte importante, iar pe celelalte să le dezactivezi,pentru a avea o experiență de utilizate fluidă.
  • În ultimul rând nu folosi aplicațiile care promit rapiditate, dar ironic, încetinesc device-ul tău.

Acest articol va face parte din seria „#CumSă”, serie care conține și articole referitoare la bateriecapacitate de stocare, fotografie, pe care ți le recomand, dacă ești un „newcomer” în lumea androidului.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Tag-uri:
Despre autor

Ma numesc Mihai și am 17 ani. Mă pasionează fotografia și tehnologia. Membru îndelungat pe XDA și fost admin pe Android Central.

Sustine
Click!