Home Reviews Review Bose Home Speaker 300

Review Bose Home Speaker 300

05.11.2019

Review Bose Home Speaker 300 smart featured-review bose audio

Pe la jumătatea lunii august, Bose a lansat o nouă boxă din seria Home Speaker, o versiune mai mică a modelului Home Speaker 500. Cumva încearcă să acopere vechea serie SoundTouch cu modele mai noi, mai performante și mai frumoase. Home Speaker 300 este, din punctul meu de vedere, echivalentul SoundTouch 20, boxa WiFi lansată pe undeva prin 2015.

O diferență de 4 ani între seriile de boxe de cameră mi se pare decentă pentru a nu frustra fanii posesori. La căști povestea este altă, pentru că publicul e altul și „consumul” este mai mare, la fel și concurența pe această nișă. De aici lansările mai dese pe partea de căști bluetooth ale producătorului american.

Specificații

Tip conexiune WiFi-Bluetooth (cu fir de alimentare)
Culoare Silver
Articole în cutie Boxa Bose Home Speaker 300, Cablu de alimentare
Conectivitate WiFi și Bluetooth
Aplicatie
Aplicatie Bose Music
Boxă
Lățime 14 cm
Înălțime 16 cm
Greutate 0.95 kg

Design și materiale

Și pe Home Speaker 300 avem același design minimalist, ușor de încadrat în orice peisaj. Spre deosebire de modelul 500, ecranul color pe care poți vedea cover-ul melodiilor lipsește, locul lui fiind luat de un LED care transmite diverse mesaje în funcție de culoare sau pulsație.

Review Bose Home Speaker 300 smart featured-review bose audio

Pe partea superioară avem consola principală de unde putem controla muzica și selecta playlist-uri presetate.

Boxa este realizată în mare parte dintr-un plastic mat de foarte bună calitate, iar sita audio este metalică.

Sunet

Review Bose Home Speaker 300 smart featured-review bose audio

Dacă te iei după poze, fără să o vezi în realitate sau să consulți dimensiunile ei, raportând la preț ai impresia că este vorba de o boxă măricică. Pentru dimensiunile 16 x 14 cm sunetul este chiar wow, ca volum și calitate/fidelitate. Într-o sufragerie de bloc reușești lejer să te faci remarcat printre vecini.

Cei de la Bose nu publică specificațiile audio ale produselor, așa că trebuie să testați să vă convingeți.

Funcții, conectivitate și aplicație

Review Bose Home Speaker 300 smart featured-review bose audio

Marele avantaj al boxei este posibilitatea de conectare wireless. De când am primit-o la test am folosit-o doar via wifi, pentru că astfel nu pierzi calitate audio și este și mai ușor să interacționezi cu ea. Mai mult, nu ai nevoie nici de telefon să pornești muzica. O poți face și de la un calculator, cu condiția să ai un cont de Spotify/Deezer/TuneIn logat pe boxă. De pe telefon sau calculator nu se face streaming ca în cazul unui Chromecast, acestea au doar rol de control.

O altă variantă de control sunt butoanele presetate pentru playlist-uri și butoanele media aflate pe partea superioară.

Review Bose Home Speaker 300 smart featured-review bose audio

Aplicația folosită pentru setări, update-uri și interacțiune este Bose Music. De ceva timp, prin aplicație poți avea acces la feed-ul Spotify, cu categorii și playlist-uri, dar mai limitat decât cu aplicația dedicată.

Boxa vine și cu Google Assistant integrat, dar nu este disponibil/activ pentru țara noastră. Nu îmi dau seama care ar fi motivul, dar asta se întâmplă și în cazul modelului Home Speaker 500.

Un avantaj al întregii serii este posibilitatea de redare a melodiilor în „tandem”. Asta înseamnă că dacă mai ai alte boxe Home Speaker le poți sincroniza să redea aceleași melodii, playlist-uri etc, totul fiind centralizat din aplicație. Este o experiență interesantă de care m-am bucurat când am testat 4 membri ai familiei SoundTouch.

Preț (la data publicării review-ului)

Bose Home Speaker 300 poate fi achiziționată cu 1390 lei de pe all-audio.ro, importatorul autorizat Bose din țara noastră.

Concluzii

Review Bose Home Speaker 300 smart featured-review bose audio

Este greu să găsești lucruri care să nu-ți placă atunci când testezi produsele Bose. La Home Speaker 300 eu nu am găsit ceva care să nu-mi placă. Dimensiunile, calitatea sunetului și volumul suportat fac din ea cea mai bună alegere pentru o sufragerie de apartament. Prețul nu este unul mic, dar mi se pare meritat pentru tot ce oferă. Calitate pe bani puțini nu prea găsești indiferent despre ce produs vorbești.

Dacă asistentul vocal Google Assistant era activ, cred că boxa ar fi fost cu adevarat win.

Pro

  • sunet impecabil
  • volum suficient pentru dimenisunea ei
  • materiale de calitate
  • aplicație intuitivă
  • conexiune WiFi
  • sincronizare audio cu alte boxe din serie

Contra

  • Google Assistant cu care vine integrat nu este disponibil în țara noastră
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!