Home Reviews Review Bose Home Speaker 500

Review Bose Home Speaker 500

13.04.2019

Review Bose Home Speaker 500 featured-review bose audio

Cum am mai spus și în alte review-uri, producătorul american Bose a înțeles într-un final în ce direcție se îndreaptă tendințele tehnologice și a început să vină cu produse pentru toate categoriile audio: boxe portabile rezistente la apă, căști de toate felurile, boxe de cameră etc. Au început inclusiv să ofere mai multă atenție aplicațiilor dedicate, care acum arată foarte bine și sunt intuitive.

În toamna anului trecut au mai adus pe piață încă o boxă Bluetooth/WiFi de cameră – Home Speaker 500. Era nevoie de o gură de aer proaspăt pentru fanii seriei SoundTouch. Comparația nu știu dacă este chiar corectă, dar Home Speaker 500 mi s-a părut fratele mai mic și mai deștept al lui SoundTouch 30. Aș fi putut să mă rezum doar la „frate”, fără „mai mic” făcând o comparație cu SoundTouch 20, dar mi-a lăsat impresia că este deasupra ca și sunet.

Specificații

Politica Bose este să nu publice specificațiile audio ale produselor, așa că mai jos găsiți doar câteva detalii.

Tip conexiune WiFi-Bluetooth (cu fir de alimentare)
Culoare Black
Articole în cutie Boxa Bose Home Speaker 500, Cablu de alimentare
Conectivitate WiFi și Bluetooth
Aplicatie
Aplicatie Bose Music
Boxă
Adâncime 10,9 cm
Înălțime 20,3 cm
Greutate 2,15 kg
Lățime 17 cm

Design și materiale

Home Speaker 500 este o boxă căreia îi stă bine în orice colț al casei. Forma cilindrico-ovală (nu știu de unde am scos forma asta) îi dă un aer futurist, dar și elegant.

Review Bose Home Speaker 500 featured-review bose audio

Carcasa este realizată din aluminiu, iar pe ea găsim display-ul color de aproximativ 4.4 cm lățime și 5.5 înălțime. Pe partea de sus a boxei se află butoanele tactile pentru control și încă 6 ce pot fi presetate cu playlist-uri sau albume.

Sunet

Review Bose Home Speaker 500 featured-review bose audio

Când am văzut-o în poze la lansare, boxa mi s-a părut destul de mare. Când am primit-o am rămas puțin mirat de dimensiuni. Are doar 20,3 cm înălțime și 17 cm lățime (conform producătorului) dar se aude suficient pentru o sufragerie de apartament.

Sunetul este de înaltă fidelitate, exact de ce ai nevoie atunci când vrei să asculți playlist-ul favorit. Nu știu dacă puteau să scoată mai mult din ea. Tehnologia ascunsă sub carcasa „cilindrico-ovală” știe cum să regleze sunetul în timp real fără să îți deranjeze auzul indiferent de volum sau de melodie.

Funcții, conectivitate și aplicație

Bose Home Speaker 500 este o boxă WiFi, dar care are și suport Bluetooth. Dacă ai un router wireless în zonă și plătești un serviciu de streaming ca Spotify, nu cred că o să folosești vreodată funcția Bluetooth. Prin WiFi nu pierzi calitate audio și poți trimite comenzi către boxă de pe telefon, inclusiv schimbarea melodiilor, de oriunde din casă cât timp ești conectat la aceeași rețea wireless.

Cum am am spus și mai sus, boxa este echipată și cu un ecran color. Aș putea spune că este destul de nefolositor, dar e tare. În timp ce asculți o melodie de pe Spotify vezi cover-ul albumului. Tot acolo vezi și ceasul când boxa este în standby.

Review Bose Home Speaker 500 featured-review bose audio

Ca și pe seria SoundTocuh, găsim cele 6 butoane ce pot fi presetate cu playlist-uri sau albume. Asta îmi place pentru că știi mereu care este playlist-ul romantic, care este cel pentru „morning boost” sau „chill evening”, fără să sapi prin istoricul contului sau să pierzi timp prin search. Te trezești dimineața, apeși butonul cu playlist-ul favorit și îți începi rutina.

Aplicația dedicată este Bose Music, de unde poți face câteva setări, inclusiv audio.

În SUA, dar și în alte țări compatibile Alexa, Home Speaker 500 se recomandă ca fiind o boxă „smart” pentru că vine echipată cu asistentul vocal al celor de la Amazon. România nu este pe lista țărilor compatibile cu Alexa, așa că boxa se vinde la noi ca și „dumb”, fără acces la asistent.

Preț (la data publicării review-ului)

Ee, toate bune și frumoase până aici. Tehnologie, conexiuni, sunet impecabil, materiale premium, dar toate astea vin cu un preț.

Home Speaker 500 poate fi achiziționată la prețul de 2190 lei de pe site-ul all-audio.ro, importatorul autorizat Bose din țara noastră.

Concluzii

Dacă ai vrut cândva să îți cumperi o boxă din seria SoundTouch, cred că acum este momentul să iei varianta mai deșteaptă și mai interesanta – Home Speaker 500. Nici de data aceasta Bose nu dezamăgește. Pe lângă calitatea sunetului, acum ni se oferă în plus un ecran color și mult aluminiu în carcasă. Dacă treci peste cele 2.1 kg o poți lua și în vacanță sau pe la petreceri.

Pro

  • sunet impecabil
  • conexiune WiFi
  • ecran

Contra

  • lipsa asistentului Alexa pentru Romania
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!