Home Reviews Review Bose SoundLink Micro

Review Bose SoundLink Micro

25.03.2018

Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio

SoundLink Micro este boxa rugged de buzunar a celor de la Bose, lansată anul trecut în luna septembrie. Are dimensiuni reduse și este ideală pentru activitățile în aer liber. Este a doua boxă din seria SoundLink pe care o testez, prima fiind Mini II.

Dacă până acum căștile QC35 erau pe primul loc în wishlist, SoundLink Micro le-a luat locul și nu este nici scumpă.

Specificații

Politica Bose este să nu publice specificațiile audio ale produselor, așa că mai jos găsiți doar câteva detalii.

Dimensiuni: 9.8cm x 9.8cm x 3.4cm

Greutate: 290g

Input: MicroUSB

Baterie: până la 6 ore

Certificare IPX7 – rezistența la apă

Design, materiale și portabilitate

Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio

Bose SoundLink Micro este chiar o boxă mică, după cum îi spune și numele, care poate fi cuprinsă ușor în mână, neavând nici muchii drepte. Este acoperită în totalitate cu cauciuc aderent sau silicon (nu știu exact ce e), foarte fin la atingere. Se simte că este de calitate, ca să zic așa. Rolul cauciucului nu este doar pentru un grip mai bun, ci o face și o boxa rugged, deși ei nu o prezintă astfel. Sunt sigur că pe lângă rezistența la apă poate suporta și o căzătură luată din greșeală.

Certificarea cu care vine –  IPX7 – ne asigură că boxa poate fi udată fără probleme, ba chiar rezistă să fie scufundată în apă până la o adâncime de 1 metru timp de 30 de minute.

Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio

Pe partea frontală avem sita difuzorului, microfonul și cele 3 butoane pe care le găsim de vreo câțiva ani pe toate boxele și căștile Bluetooth are producătorului – Volume up, Volume Down și tasta multifuncțională pentru Google Assistant, Play/Pause, Next Track, acceptare apeluri.

Pe partea de sus sunt butoanele pentru Power și Bluetooth, iar între ele indicatorul bateriei și portul MicroUSB folosit pentru încărcare. Pe spate avem și o bandă din cauciuc/silicon cu ajutorul căreia putem atașa boxa de ghidonul unei biciclete, de o creangă sau chiar de curea sau rucsac. Este o boxă de exterior și un astfel de accesoriu este chiar util.

Sunet

Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio

Deși este „micro”, sunetul produs este „macro”. Mă așteptam ca SoundLink Micro să se audă tare și clar, că doar este Bose, dar tot a reușit să mă uimească. Sunetul este curat și clar până la volumul maxim. Bass-ul este și el din belșug și nu produce bâzâit deloc la volum 100%, cum fac mai toate boxele la o așa dimensiune.

Funcții, conectivitate și aplicație

Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio

Soundlink Micro are aceeași voce feminină robotică, pe care o găsim pe ultimele produse Bose, care te anunță când boxa pornește, când este vizibilă pentru împerecheat, nivelul bateriei sau cine te sună. De pe butonul multifunctional, la apăsare lungă, se poate deschide Google Assistant, iar la double tap se poate schimba melodia.

Din păcate, boxa poate fi conectată doar prin Bluetooth. Ar fi fost util și un jack pentru a salva baterie în momentele în care ești cu cortul, de exemplu, și nu ai o sursă de alimentare la îndemână.

Soundlink Micro este și ea compatibilă cu aplicația dedicată Bose Connect, cu ajutorul căreia poți face câteva setări, poți vedea bateria și conecta 2 boxe pentru o experiență stereo.

Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio

Baterie

Cum am spus și mai sus, Bose nu face publice specificațiile device-urilor audio, așa că nu am găsit cați mAh are bateria. Ca și timp, boxa rezistă între 4-6 ore, în funcție de cât de ridicat este volumul. Timpul de încărcare nu îl știu pentru că mereu am uitat-o în priză.

Preț (la data publicării review-ului)

Bose Soundlink Micro este disponibilă pe all-audio.ro, importatorul autorizat Bose în țara noastră, la prețul de 585 lei. Pe site sunt 3 versiuni de culoare: Black, Bright Orange, Midnight Black. În cutie, pe lângă boxă, este și un cablu MicroUSB pentru încărcare.

Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio

Concluzii

Review Bose SoundLink Micro featured-review bose audio

Bose SoudLink Micro este o boxă mică, dar puternică, care poate întreține atmosfera la un gratar cu prietenii sau acasa. Când te uiți la dimensiuni nu te aștepți să facă prea mult zgomot. SoundLink Micro face zgomot de calitate, numai bun pentru urechile pretențioase, la un preț nu foarte mare față de restul boxelor din aceeași categorie.

Pro

  • sunet puternic și curat chiar la volum maxim;
  • grip bun;
  • dimensiuni reduse;
  • bandă de prindere;
  • rezistență la apă cu certificare IPX7.

Contra

  • nu are husă în pachet;
  • lipsa jack-ului pentru a mai salva baterie când ești în sălbaticie.
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!