Home Reviews Review Oppo Reno 3 Pro 5G

Review Oppo Reno 3 Pro 5G

28.06.2020

După toată reclamă de care a avut parte producătorul chinez Oppo în ultima perioadă, nu cred că mai are nevoie de încă o introducere și din partea mea. Important este faptul că acesta a intrat de curând pe piața din România, iar Reno 3 Pro este unul dintre device-urile cu care încearcă să câștige teren în țara noastră. Acesta fost lansat prin luna decembrie a anului trecut, însă la Orange nu este apărut de nici măcar o lună.

Review Oppo Reno 3 Pro 5G reno ost oppo featured-review  

Cum am mai spus într-un articol la o săptămână după ce l-am primit prin programul Orange Smartphone Tester, device-ul este o combinație ciudată de specificații. Nu știu exact unde să îl poziționez. Este la granița dintre mid-range și high-end.

Cuprins:

  1. Design și materiale
  2. Ecran
  3. Hardware și software
  4. Cameră
  5. Preț
  6. Concluzii
Specificații           Oppo Reno 3 Pro                  
Ecran Super AMOLED de 6.5 inch, protejat de Gorilla Glass 5
Procesor octa-core SDM765 Snapdragon 765G (7 nm) –  (1×2.4 GHz Kryo 475 Prime & 1×2.2 GHz Kryo 475 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 475 Silver)
GPU Adreno 620
Memorie RAM 8GB/12GB
Memorie internă 128GB/256GB
Sistem de operare Android 10, ColorOS 7
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, NFC, Bluetooth 5.1 A2DP, LE, aptX HD
Senzori Fingerprint (optic – sub ecran),
Cameră

Principală: 

48 MP, f/1.7, 26mm (wide), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS
13 MP, f/2.4, 53mm (telephoto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, 2x zoom optic
8 MP, f/2.2, 115˚ (ultrawide), 1/3.2″, 1.4µm
2 MP B/W, f/2.4, 1/5.0″, 1.75µm

Secundară:

32 MP, f/2.4, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm

Baterie Li-Po 4025 mAh
Dimensiuni 159.4 x 72.4 x 7.7 mm
Greutate 171 g

Design și materiale

Review Oppo Reno 3 Pro 5G reno ost oppo featured-review

Reno 3 Pro este un device care arată premium, dar nu iese din banalul cu care ne-am obișnuit deja. Partea cu ecranul seamănă izbitor de mult cu Galaxy S10, doar că are camera poziționată în stânga. Pe spatele din sticlă găsim cele 4 camere aliniate, cu flash-ul integrat lângă ele. Dacă partea din față nu m-a impresionat deloc, spatele chiar mi-a plăcut. Este simplu și elegant.

Review Oppo Reno 3 Pro 5G reno ost oppo featured-review

Pe partea dreapta a ramei găsim butonul de Power, în timp ce pe partea stângă avem butoanele de volum. Rama de jos ne oferă acces la portul Type-C, de pe ea lipsind jack-ul 3.5mm. Difuzorul este și el prezent în dreapta portului de încărcare.

Review Oppo Reno 3 Pro 5G reno ost oppo featured-review

Dimensiunile și greutatea îl fac un device ideal pentru o persoana cu mâini nu foarte mari. Ecranul de 6.5 inch pe genul acesta de format mi se pare o alegere foarte bună pentru a putea fi folosit decent cu o singură mână și în același timp să ai o experiență plăcută în video-uri.

Din păcate, Reno 3 Pro nu vine cu rezistența la apă și praf.

Ecran

Ecranul este un FullHD de 6.5 inch, foarte luminos. Se vede bine și în soare nu ai nicio problemă cu utilizarea lui. Punctul forte al ecranului este rata de refresh de 90Hz. Mi se pare suficient pentru un telefon că să te poți bucura de o navigare mai fluidă și mai ușor de urmărit. Din păcate, în jocuri nu am simțit diferențe între un ecran clasic de 60Hz și acesta. Este clar că industria jocurilor pe mobil mai are de recuperat pe partea de FPS-uri.

Review Oppo Reno 3 Pro 5G reno ost oppo featured-review

În ecran este poziționat și cititorul optic de amprente. Mă așteptam, la fel ca la majoritatea telefoanelor venite din China, să răspundă la deblocare impecabil și fără rateuri. Am înregistrat de 2 ori amprenta și tot a reușit să mă facă să folosesc pin-ul de câteva ori. 

Hardware și software

Cum am spus și mai sus, Oppo Reno 3 Pro vine cu o combinație ciudată de specificații. La prima vedere ai putea spune că este un flagship, dar nici nu se recomandă a fi. Varianta pe care am testat-o vine cu 256GB memorie internă și 12GB RAM. Par specificații de vârf de gamă al anului 2020, nu? Pierde în schimb cu procesorul Snapdragon 765G și procesorul grafic Adreno 620, fiind unul mid-range.

A fost prima dată când am interacționat cu un device cu SD765G și nu mă așteptam să se țină așa bine în jocuri precum PUBG, Call of Duty Mobile sau Mobile Legends. Cei de la Qualcomm au făcut o treabă bună cu acest mid-range, care nici nu se încinge așa tare. 

Oppo Reno 3 Pro ascunde sub capotă o baterie de 4025 mAh, care duce lejer la 4 ore de ecran pornit. Am testat și încărcarea, este exact cum spune producătorul – de la 0 la 50% în doar 20/21 de minute. Încărcarea wireless lipsește, din păcate.

Cele 2 difuzoare cu care vine Reno 3 Pro au tehnologie Dolby Atmos pentru o experiență interactivă în jocuri și aplicații audio-video. 

Pe partea de software, acesta vine cu Android 10 și cu launcher-ul propriu Color OS 7, care pe mine nu m-a impresionat deloc. Mi se pare un mix între Xiaomi și Huawei. Mi-a plăcut în schimb că are un „game launcher” integrat care pornește automat la deschiderea unui joc.

Cameră

Review Oppo Reno 3 Pro 5G reno ost oppo featured-review

Reno 3 Pro are o camera principală alcătuită din 4 senzori de 48MP, 13MP, 8MP și 2MP. Mi s-a părut că se descurcă bine, inclusiv în condiții de iluminare scăzută. Zoom-ul optic 2X este pus pe camera de 13MP.

Pozele sunt comprimate și nu reprezintă 100% performanțele camerei foto.

Preț

Oppo Reno 3 Pro 5G poate fi achiziționat de la Orange cu 3434 lei – fără abonament. Un preț foarte mare, dacă mă întrebați pe mine.

Concluzii

Review Oppo Reno 3 Pro 5G reno ost oppo featured-review

Oppo Reno 3 Pro este un device chiar interesant. Cum am mai spus, acesta se află la granița dintre mid-range și high-end, însă este ținut sub prag de procesor, lipsa încărcării wireless, lipsa certificării IP68 și ecranul FullHD.

Cu toate că are câteva lipsuri, prețul este unul foarte ridicat, comparabil cu al unui flagship. Nu mi se pare cea mai fericită variantă să vii cu prețuri comparabile cu ale altor producători care se află pe piața din România de când am auzit de sistemul de operare Android. Probabil, ei speră să calce pe urmele Huawei, care acum vine cu un mare handicap – lipsa serviciilor Google. Mi se pare greu spre imposibil să faci asta cu așa prețuri. Cea mai bună reclamă ți-o fac cumpărătorii, nu influencerii. 

Consider că ar fi trebuit să vină cu prețuri ceva mai accesibile, mai ales că au intrat pe o piață în care doar cei pasionați de tehnologie au auzit de ei până acum 2 luni.

Pro

  • ecran cu rata de refresh de 90Hz
  • 12GB RAM
  • încarcare 50% în 20 minute
  • 256GB memorie internă
  • difuzoare stereo cu Dolby Atmos

Contra

  • prețul foarte mare
  • procesorul mid-range
  • ecran FullHD
  • lipsa certificării IP68
  • lipsa încărcării wireless
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!