Home Reviews Review Bose Frames Tempo

Review Bose Frames Tempo

03.01.2021

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Nu știu cum se face că tot iarna am primit la test ochelarii de soare Bose Frames Tempo, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut cu Bose Frames Alto. Din fericire, iarna blândă până acum mi-a permis să îi mai testez în zilele însorite, dar vara ar fi fost mult mai potriviți.

Ideea de ochelari audio smart mi s-a părut tare încă de când am testat Frames Alto, dar nu m-am gândit că se vor bucura de un așa succes încât producătorul să mai lanseze în 2020 încă 3 noi modele: Soprano, Tenor și Tempo. Toate numele ochelarilor Bose au legătură cu muzica, dar dau în același timp și un aer fashion întregii serii. Îmi place cum s-au gândit.

Specificații

La fel ca în cazul celorlalte produse Bose, specificațiile puse la dispoziția cumpărătorului sunt minime. Te convingi testând, nu citind caracteristici.

Raza de acțiune wireless Până la 10 m
Tip conexiune Bluetooth
Timp de încărcare 1 oră
Durata bateriei Până la 8
Ochelari
Lățime 157 mm
Lungime 172.5 mm
Distanța între lentile 17 mm
Lățime lentile 65 mm
Greutate 49.89 g
Articole în cutie Ochelarii audio Bose Frames Tempo; Lentile polarizate Mirrored Black; Carcasă dură din nylon; Cablu de încărcare USB-C; 3 variante de mărime de pernuțe pentru nas; Lavetă de curățare

Design, materiale și lentile

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Dintre cele 5 modele, Frames Tempo sunt singurii ochelari dedicați activităților sportive. Din ce am văzut pe social media, Bose se implică destul de mult în zona sportivă și se promovează și în această direcție.

Dacă restul ochelarilor au un design casual, Tempo sunt aerodinamici și acoperă foarte bine ochii, fără să obtureze câmpul vizual. Nu doar forma lor te duce cu gândul la sport, ci și construcția și materialele. Brațele, dincolo de difuzoare, sunt flexibile și cauciucate, oferind o fixare perfectă pe cap. Suportul pentru nas este și el cauciucat, astfel ochelarii rămân în poziția lor chiar și în timpul activitățile sportive intense. În pachet vin cu 3 dimensiuni de suporți pentru nas.

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Fiind audio, pe brațe găsim aceleași „deformări” care ascund difuzoarele, bateria și microfoanele. Arată ciudat la prima vedere, dar te obișnuiești cu ele. Tot acolo găsim și portul Type-C pentru încărcare și butonul multifuncțional. Față de modelul testat anterior, Tempo oferă control volum și acces Google Assistant prin swipe sau double touch pe suprafața brațului drept.

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Cum ne-am obișnuit deja, Bose păstrează aceeași linie impecabilă în construcție, cu design fără cusur și materiale de cea mai bună calitate. Dacă accepți brațele butucănoase, te uiți la ochelari și nu ai ce să le reproșezi. Până și modul în care se simt balamalele este premium. Am văzut ochelari normali, de la branduri cunoscute, de 1000+ lei care nu aveau aceeași calitate și atenție la detalii.

La o așa construcție, nu puteai să te zgârcești la lentile. Până la urmă sunt ochelari și lentilele contează cel mai mult. Acestea sunt realizate din policarbonat și sunt polarizate (12% VLT | 99% UVA/B).

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Fiind dedicați activităților sportive, lentilele se schimbă ușor pentru a putea fi folosiți în diferite medii. Din păcate, nu vin cu un alt tip de lentile în pachet, dar acestea pot fi achiziționate de pe site-ul all-audio.ro, unde găsim încă 2 variante: Trail Blue și Road Orange.

Ochelarii sunt și rezistenți la apă, ca să nu le duci grija când transpiri sau când te prinde ploaia.

Sunet

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Chiar dacă sunetul proiectat către urechi nu se compară cu cel din căști, mi se pare unul de foarte bună calitate și suficient să asculți playlist-ul preferat sau să porți o conversație. Mai mult decât atât, atunci când faci sport în aer liber este bine să nu fii cu totul deconectat de sunetele exterioare. De exemplu, într-o alergare de tip trail prin pădure e bine să auzi ursul sau alte animale prezente. Înlocuim acum „pădure” cu „stradă” și „urs” cu „mașină”. În toate variantele este bine să rămâi conectat cu mediul înconjurător.

Microfoanele se descurcă excelent în apeluri, ba chiar mai bine decât mă așteptam. Nu știu atunci când te dai cu bicicleta cum se aude vântul la capătul celălalt al apelului, dar având în vedere dispunerea lor nu cred ar fi prea mari probleme.

Conectivitate, aplicație și baterie

Ca toată seria, Frames Tempo se conectează la device-uri prin Bluetooth. Cum am spus și mai sus, ochelarii vin cu Google Assistant integrat, ce poate fi accesat printr-o dublă atingere a brațului drept.

Aplicația prin care se fac setările și update-urile este Bose Music. Din câteva am văzut, Bose renunță ușor, ușor la aplicația Bose Connect pentru noile device-uri. Este destul de enervant dacă mai ai boxe sau căști mai vechi, pentru că ești nevoit să ții ambele aplicații instalate.

Spre deosebire de Frames Alto care ducea vreo 3 ore de muzică, Tempo crește autonomia la 8 ore, iar încărcarea este redusă la o oră. Cred că este destul de greu să găsești un balans între dimensiunea brațelor și autonomie. Ca și la telefoane, bateria mai bună sacrifică dimensiunile sau greutatea.

Accesorii

Încă un lucru pe care l-am apreciat mereu la Bose este că atenția lor la detalii nu se oprește doar la device, ci merg și către carcase sau huse. Frames Tempo vin într-un toc solid acoperit cu material textil pe care e gravat logo-ul Bose. În interior lui găsim și cablul de încărcare într-un buzunăraș. Până și laveta de curățare are gravat pe ea logo-ul producătorului american.

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Preț (la data publicării review-ului)

Bose Frames Tempo pot fi achiziționați de pe site-ul importatorului autorizat Bose din țara noastră – all-audio.ro la prețul de 1495 lei. Un preț nu prea mic, dar să nu uităm că tot ce înseamnă premium se plătește pe măsură.

Concluzii

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Am rămas puțin surprins să văd și anul acesta alte modele de ochelari audio-smart de la Bose. Nu mă așteptam să aibă succes, dată fiind utilizarea lor – afara + soare. Se pare că cei interesați au fost suficienți încât Bose să mai lanseze încă 3 modele.

Nu sunt fan genul acesta de ochelari, mai ales că nu practic vreun sport unde să-mi fie utili. Formatul lentilei nu mă atrage și nu prea merge la o vestimentație casual, chiar dacă Arnold Schwarzenegger ii purta cu geacă din piele în Terminator 2.

Review Bose Frames Tempo frames featured-review bose-audio bose audio

Mi-au plăcut ca și formă Frames Alto, iar din cele 3 modele noi cred că Frames Tenor mi s-ar potrivi mai mult. Bose a reușit de această dată să meargă pe 2 nișe, pentru 2 tipuri de cumpărători – casual și sport. Cred că pentru bicicliști sau alergători Frames Tempo sunt ideali din toate punctele de vedere. Așa îmi vine la vară să închiriez o bicicletă și să-i mai cer o săptămână la test.

Pro

  • sunet bun pentru modul în care este trimis către urechi
  • lentile de calitate și polarizate
  • toc-cutie în pachet
  • autonomie de până la 8 ore
  • rezistență la apă IPX4

Contra

  • brațele groase – din păcate tehnologia nu permite altfel
  • prețul mai mare în comparație cu modelele de anul trecut (Frames Alto – 1150 lei la lansare)
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!