Home Reviews Review Samsung Galaxy A52 5G

Review Samsung Galaxy A52 5G

14.06.2021

Review Samsung Galaxy A52 5G samsung review featured-review

Seria Galaxy A de la Samsung a prins în ultimii ani un avânt incredibil pe piață, fiind a 3-a serie de telefoane a producătorului, care acoperă zona de mid-range și low-end a pieței. Reclama investită și unele dintre caracteristici împrumutate de la flagship-uri, pentru modelele de vârf, au contribuit serios la acest avânt.

Chiar dacă seria cuprinde o mulțime de smartphone-uri pentru toate buzunarele (exemplu Galaxy A12), cred că orice fan și utilizator când aude Galaxy A se gândește la A52 și A72.

Am primit și eu la test în urmă cu câteva săptămâni modelul Galaxy A52 5G, un telefon care mi s-a părut potrivit pentru toate activitățile mele de zi cu zi, mai ales că varianta 5G vine cu un hardware puțin mai potent decât varianta de bază.

Din ce am observat, Samsung are tendința de a apropia modelele de jos ale seriei S și modelele de sus ale seriei A – plastic mat pe A52 | plastic mat pe S21, ecran de 120Hz pe A52 | ecran de 120Hz pe S21, 8GB RAM pe A52 5G | 8GB RAM pe S21, ecran FHD pe A52 | ecran FHD pe S21 etc.

PlusuriMinusuri
  • ecran pe 120Hz ca și flagship-urile
  • variante de 8GB RAM pentru 128/256GB memorie internă
  • jack 3.5mm pentru cei care încă mai folosesc căști wired
  • capac spate mat de calitate
  • încărcarea wireless lipsește și de această dată
  • stereo fără Dolby Atmos

Cuprins:

  1. Design și materiale
  2. Ecran
  3. Hardware și software
  4. Baterie
  5. Cameră
  6. Preț
  7. Concluzii

Specificații Samsung Galaxy A52 5G

Ecran: Super AMOLED de 6.5 inch, 120Hz, 800 nits (HBM), cu rezoluție1080 x 2400, protejat de Gorilla Glass 5
Procesor: Qualcomm SM7225 Snapdragon 750G 5G (8 nm)
Memorie RAM: 6/8GB RAM
Memorie internă: 128GB/256GB
Sistem operare: Android 11, One UI 3.1
Senzori: cititor de amprente în ecran – optic.
Cameră principală: 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.7X”, 0.8µm, PDAF, OIS, 12 MP, f/2.2, 123˚ (ultrawide), 1.12µm, 5 MP, f/2.4, (macro), 5 MP, f/2.4, (depth)
Cameră secundară: 32 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm
Baterie: Li-Po 4500 mAh – Fast charging 25W
Dimensiuni: 159.9 x 75.1 x 8.4 mm
Greutate: 189 g

Design și materiale

Samsung Galaxy A52 nu aduce vreun upgrade vizibil la exterior pentru partea frontală. Avem același ecran, cu camera integrată în el. Nici nu mă așteptam să vine cu ceva nou aici, mai ales că de vreo 2 ani regăsim acest panou frontal de la o generație la alta, dar mi-ar fi plăcut să aducă de această dată o ramă puțin mai subțire ca anul trecut.

Review Samsung Galaxy A52 5G samsung review featured-review

Partea din spate, în schimb, aduce un aer proaspăt noii serii, cu un plastic mat elegant, de bună calitate, care ne duce cu gândul la un flagship. Se simte foarte bine în mână și nu lasă impresia de ieftin deloc. Camerele par că vor să iasă din capac și dau impresia de continuitate. Îmi place!

Review Samsung Galaxy A52 5G samsung review featured-review

Rama este metalică, lucioasă, iar pe ea se află butoanele de volum și power pe dreapta, difuzorul, portul Type C și jack-ul 3.5mm în partea de jos, iar sus slotul pentru cartelă și MicroSD.

Exact cum am spus câteva rânduri mai sus, modelele de vârf Galaxy A se apropie mult de modelele de jos Galaxy S, spre încântarea utilizatorilor Galaxy A, dar în același timp modelele de jos Galaxy S se apropie de vârfurile Galaxy A, ceea ce nu este chiar agreat de cumpărătorii și fanii celei mai bătrâne serii a producătorului.

Ecran

Review Samsung Galaxy A52 5G samsung review featured-review

Galaxy A52 5G vine cu un ecran Super AMOLED cu rezoluție 1080 x 2400, protejat de Gorilla Glass 5. Spre deosebire de Galaxy A52 care oferă o rată de refresh de 90Hz, pe varianta 5G avem 120Hz.

Nu este o diferență mare și chiar atât de perceptibilă în utilizare. Se poate observa că ecranele cu mai mult de 60Hz sunt deja un „default” pentru noile smartphone-uri și probabil anul următor o să vedem cel puțin 90Hz și mai jos de A52. Avantajul unui astfel de ecran este că îți oferă o tranziție a animațiile mai lină și utilizarea este mai plăcută.

Hardware și software

Review Samsung Galaxy A52 5G samsung review featured-review

Sub capacul negru mat elegant găsim un procesor Snapdragon 750G 5G, 8GB RAM și 256GB memorie pentru modelul primit de mine la test. Mi-a plăcut cum se mișcă, răspunde bine și încarcă repede.

Uneori mai simți mici ezitări, dar nu încât să te deranjeze. Probabil eu le-am remarcat pentru că vin de pe S21+, dar se presupune că cine cumpără A52 5G pentru zi de zi nu renunța la S21 pentru el.

L-am testat și în jocuri, în Call of Duty Mobile și PUBG, și s-a mișcat foarte bine, ceea ce înseamnă că procesorul 750G (Adreno 619) este unul potrivit și pentru casual gaming. Într-o sesiune de 10-15 minute abia daca a început să se încălzească puțin.

Ca și software, avem Android 11 și OneUI 3.1, cu nimic în minus față de același OneUI de pe flagship-uri. După cum a confirmat Samsung, acesta va primi update-uri Android timp de 3 ani și încă un an doar pentru securitate.

Baterie

Bateria de 4500mAh combinată cu procesorul Snapdragon care știe să își gestioneze energia consumată duc telefonul la 6-7 ore de ecran cu utilizare normală. Acești timp sunt relativi și diferiți de la un utilizator la altul.

Încărcarea se face fast charge pe 25W, dar din păcate nici anul acesta nu a primit încărcarea wireless. Motivul nu ține de faptul că este o tehnologie scumpă, dar cred că este un mod să te forțeze să urci o serie mai sus daca știi că ești dependent de ea.

Cameră

Review Samsung Galaxy A52 5G samsung review featured-review

Pe spate găsim 4 camere (detalii în specificații) care își fac treaba foarte bine și sunt suficiente pentru majoritatea utilizatorilor. Și pe întuneric se descurcă și reușește să capteze imagini acceptabile.

* Imaginile sunt redimensionate, așa că ele nu reprezintă 100% calitatea camerei foto.

Preț și disponibilitate Samsung Galaxy A52 5G

La data scrierii review-ului, Samsung Galaxy A52 5G poate fi achiziționat de la MediaGalaxy la prețul de 2099 lei, varianta de 256GB cu 8GB RAM. Având în vedere că industria se lovește de o criză a cipurilor, nu m-aș mira ca prețul acestuia să nu scadă în perioada următoare, ba mai mult, să și crească.

Concluzii

Review Samsung Galaxy A52 5G samsung review featured-review

Samsung Galaxy A52 5G este un mid-range interesant, care se apropie în câteva puncte de flagship-ul Galaxy S21, dar care nu își uită nivelul și piața. Prețul lui nu este unul mic deloc, dar oferă o experiență plăcută de utilizare și performanțe pentru banii plătiți, raportându-ne și la brand.

Pentru majoritatea utilizatorilor, printre care ma număr și eu, Galaxy A52 5G este un smartphone suficient pentru activitățile de zi cu zi. Dacă ar fi venit și cu încărcare wireless și cu o ramă a ecranului mai subțire mi s-ar fi părut un mid-range ideal. 

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!