Home Reviews Review Xiaomi Mi TV Stick

Review Xiaomi Mi TV Stick

de
16.08.2020

Review Xiaomi Mi TV Stick xiaomi mi tv featured-review

Aproape cu 2 ani în urmă am renunțat la Xiaomi Mi Box TV 4K pentru că mi-am dat seama că nu îl mai folosesc deloc de când mi-am cumpărat Xbox. Înainte de asta, Box-ul de la Xiaomi mi-a făcut televizorul smart o bună perioadă de timp. A fost la acea vreme cea mai ieftină și bună variantă să am Android și Chromecast standalone pe TV.

Nu m-a mai interesat genul acesta de device-uri până să văd lansarea celor de la Xiaomi de la începutul lunii trecute, unde au prezentat și un stick cu Android. Sincer să fiu, pentru faptul că dimensiunile lui sunt cât ale unui stick de memorie mi s-a părut interesant de încercat.

Cuprins:

 1. Design și materiale
 2. Hardware și software
 3. Telecomanda
 4. Preț
 5. Concluzii

Specificații:

Specificații                       Xiaomi Mi TV Stick            
Rezoluție suportată 1080p – 60 FPS
Procesor Quad-core Cortex-A53 2.0GHz
GPU Mali 450 750MHz
Memorie RAM 1GB DDR3
Memorie internă 8GB eMMC
Sistem de operare Android 9.0
Conectivitate Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz, Bluetooth 4.2
Video VP9-10, H.265, H.264, VC-1, MPEG1/2/4, Real8/9/10

RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, MP4

Sunet DOLBY, DTS
Port-uri HDMI x 1 Micro USB x 1
Dimensiuni 92.4mm x 30.2 x 15.2, greutate 28.5g
Accesorii Telecomandă Bluetooth cu suport vocal, cablu și încărcător

Design și materiale

Review Xiaomi Mi TV Stick xiaomi mi tv featured-review

Marele avantaj al stick-ului Android față de box-ul celor de la Xiaomi este dimensiunea redusă, care îl face ușor de aruncat în bagaj și de luat în concediu sau delegație. Asta doar ca exemplu, pentru că în realitate nu știu câți se deranjează să își ia un device Android, care face TV-ul smart, în vacanță. De obicei, aceste device-uri rămân uitate undeva în spatele TV-ului, cu praful de 2 degete pe ele.

Review Xiaomi Mi TV Stick xiaomi mi tv featured-review

Cu toate astea, este interesant să vezi unde a ajuns tehnologia și din ce dimensiuni poți obține un dongle Android care să îți facă TV-ul smart.

Cum am mai spus, acesta arată exact ca un stick, doar că în loc de USB are HDMI. Încărcarea se face prin lateral, prin portul Micro USB, care este și singura intrare. Având asemenea dimensiuni, posibilitățile de răcire sunt limitate, astfel că stick-ul se încinge teribil când este folosit intens.

Hardware și software

Înainte de lansare, când am văzut zvonurile, mă așteptam să vină cu hardware ceva mai bun decât Mi Box-ul. Din păcate, acesta are chiar cu 1GB RAM mai puțin. Procesorul este același Quad-core Cortex-A53 2.0GHz, cu GPU Mali 450 750MHz și 8GB memorie internă. Suportul 4k lipsește, dar duce 1080p la 60FPS. Cred că nu au vrut să îi crească performanțele pentru a păstra un preț accesibil și la același nivel cu cel al lui Chromecast 3.

Prin comparație cu jucăria celor de la Google, pe Mi TV Stick are Chromecast integrat, dar și sistem de operare Android 9.0. Asta înseamnă că poate fi folosit și fără să ai un telefon în preajmă, ceea ce este cu adevărat un avantaj.

Review Xiaomi Mi TV Stick xiaomi mi tv featured-review

Sistemul de operare vine cu interfața clasică Android TV, cu acces la Play Store de unde poți descărca un număr restrâns de jocuri și aplicații. Pentru cei care nu știu, librăria de aplicații pe care o vedeți în Play Store pe smartphone nu se regăsește și pe Android TV. Am fost puțin dezamăgit pentru că, deși nu am mai folosit Android TV de aproape 2 ani, aplicațiile și jocurile mi s-au părut în mare parte aceleași. Interesul dezvoltatorilor pare destul de scăzut pentru TV-uri.

Review Xiaomi Mi TV Stick xiaomi mi tv featured-review

Fiind un Android, ai posibilitatea să instalezi și APK-uri, dar nefiind dedicate este foarte greu spre imposibil să le folosești.

Review Xiaomi Mi TV Stick xiaomi mi tv featured-review

Jocurile se mișcă și se văd slab. Este evident că nu este un device de gaming chiar dacă suportul Bluetooth îți permite să conectezi un gamepad, tastatură sau un mouse. Care vrea gaming pe TV merge pe o consola, iar care vrea doar filme, Youtube și muzică alege un Mi TV Stick.

Review Xiaomi Mi TV Stick xiaomi mi tv featured-review

Alimentarea se face separat, nu din HDMI. Vine cu încărcător separat, dar poate fi alimentat și din USB-ul de la televizor, ceea ce nu recomand pentru că alimentarea acestuia se întrerupe de fiecare dată când TV-ul e stins. La fiecare pornire și stick-ul se aprinde, adică boot-ează. Pe termen lung nu cred că îi face foarte bine și nici nu îți convine să aștepți după el de fiecare dată când aprinzi televizorul. Eu mereu am considerat alimentarea pe priză ca fiind cea mai bună variantă.

Telecomanda

Telecomanda nu a primit un prea mare upgrade. Pe lângă controalele clasice de home, back, google assistant, on/off, volum, avem acum și 2 butoane media care ne duc direct către Netflix sau Amazon Prime. Au păstrat microfonul integrat pentru a putea să interacționezi cu asistentul Google foarte ușor.

Telecomanda este foarte ergonomică și funcționează cu 2 baterii AAA, care nu vin pachet.

Review Xiaomi Mi TV Stick xiaomi mi tv featured-review

Preț și disponibilitate Xiaomi Mi TV Stick

Pentru preț și disponibilitate verificați pagina de Facebook Xiaomi România. Până acum nu l-am văzut anunțat oficial la retailerii din țară, dar prețul ar trebui să fie cuprins între 200 și 250 lei.

Concluzii

Xiaomi Mi TV Stick este o alternativă mai accesibilă la un televizor smart

Dacă ești unul dintre „sărakii” fără un TV smart (și eu sunt unul) și plătești cel puțin un serviciu de streaming video, Xiaomi Mi TV Stick este cea mai bună alegere la ora actuală ca raport funcționalitate/preț, luând în considerare și brand-ul. Tot ce ai nevoie este un port HDMI gol și o priza liberă. Într-adevăr, și cu un Chromecast 2 poți urmări filme și seriale pe Netflix sau HBO Go, dar ești mereu legat de telefonul tău sau un alt device de pe care să faci streaming.

Dacă vrei jocuri și alte aplicații de social media, nu este cea mai fericită alegere deoarece suportul și disponibilitatea aplicațiilor pe Android TV sunt slabe. Pur și simplu dezvoltatorii nu sunt interesați să investească bani și resurse într-un OS care de câțiva ani este pe linia de plutire, nici nu crește, nici nu scade.

Pro

 • preț accesibil
 • Chromecast integrat
 • suficient pentru streaming video și muzică
 • telecomandă cu microfon

Contra

 • lipsa un port USB
 • 1GB RAM
 • fără suport 4K
 • se încinge foarte tare
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Din aceeasi categorie:
Sustine
Click!