Home Reviews Review Xiaomi Mi Watch Lite

Review Xiaomi Mi Watch Lite

03.06.2021

Review Xiaomi Mi Watch Lite xiaomi smartwatch featured-review

Împreună cu Mi Smart Band 6, am primit la test și smartwatch-ul Xiaomi Mi Watch Lite, varianta ieftină și „ușoară” a lui Mi Watch. Am fost surprins să văd un smartwatch la 200 lei de la Xiaomi și am fost curios de experiența oferită de un astfel de device, mai ales că era primul ceas pe care-l testez de la producătorul chinez.

Mi Watch și Mi Watch Lite au fost lansate în luna decembrie a anului trecut în China, doar că în Europa au ajuns pe la finalul lunii martie.

PlusuriMinusuri
  • materiale si construcție de calitate pentru nivelul lui de preț
  • senzor pentru reglarea luminozității
  • rezistență la apă până la 5 ATM
  • aplicația Xiaomi Wear este săracă
  • ecran LCD
  • cureaua nu are prindere clasică, limitându-te la producător

Specificații Xiaomi Mi Smart Band 6

Compatibilitate: Android 5.0 și versiuni ulterioare, iOS 10 și versiuni ulterioare
Ecran: IPS LCD 1.4 inch, 320 x 320
Caracteristici: 11 moduri sport, senzor optic de ritm cardiac, pedometru, senzor de presiune a aerului, music player, rezistență la apă 5ATM
Conectivitate: Bluetooth 5.0
Baterie: 230mAh – până la 10 zile

Design și materiale

Review Xiaomi Mi Watch Lite xiaomi smartwatch featured-review

Design-ul lui Mi Watch este copiat inspirat după cel al lui Apple Watch, dar nu este nimic neobișnuit aici pentru că de câțiva ani mulți producători au ales să meargă pe forma dreptunghiulară. Adevărul este că la smartwatch-uri ești limitat și nu prea ai multe variante de design – pătrat, dreptunghiular sau rotund.

Fiind un ceas low-end, materialul predominant este plasticul, dar construcția este una de calitate. Cureaua din pachet este realizată din cauciuc moale, stă bine la mână și nu irită pielea. Nu înțeleg de ce Xiaomi a ales să își pună amprentă în modul de prindere al curelei, pentru că astfel limitează utilizatorul să nu folosească curele după bunul plac.

Review Xiaomi Mi Watch Lite xiaomi smartwatch featured-review

Ca și dimensiuni mi s-a părut potrivit atât pentru fete, cât și pentru băieții cu mâinile mai subțiri. Dacă ai ceva kg în plus este posibil ca ceasul să pară o jucărie la tine la mână.

Mi Watch lite este foarte ușor, așa că poate fi purtat în timpul somnului fără nicio problemă.

Cititorul pentru ritmul cardiac este situat pe partea interioară a ceasului.

Ecran

Review Xiaomi Mi Watch Lite xiaomi smartwatch featured-review

Ecranul este primul care ne spune că avem de-a face cu un ceas ieftin, un low-end. Mi Watch Lite este echipat cu un LCD IPS de 1.4 inch și rezoluție 320 x 320. Se vede bine și suficient pentru un smartwatch de buget, doar că tipul acesta de ecran – IPS LCD nu suportă funcția Always On Display.

Se vede bine în soare și am fost surprins să găsesc pe el senzor pentru reglarea luminozității, așa că afară când soarele bate cu putere nu ai nevoie să reglezi manual luminozitatea pentru a vedea ceva în ecran. Din păcate, pe Mi Smart Band 6 nu am găsit așa ceva.

Ecranul se aprinde prin apăsarea butonului din lateral, dar și prin ridicarea mâinii către ochi.

Conectivitate, funcții și aplicație

Mi Watch Lite dispune de Bluetooth 5.0, iar sincronizarea cu aplicația Xiaomi Wear se face relativ repede. Cum m-am plâns și în review-ul lui Mi Smart Band 6, aplicația este foarte săracă în opțiuni, dar afișează suficiente informații despre activitate, pași și somn.

Ceasul vine cu 11 moduri sport, senzor pentru citirea ritmului cardiac și senzor de presiune a aerului. Acesta rezistă și la 5ATM sub apă, ceea ce îl face foarte bun și pentru înot.

Ca și aplicații dedicate, pe ceas găsim Stats, Alarmă, Timer, Vreme, Exerciții respirație, Notificări, Hear rate, Flash Light și alte câteva. Din păcate, ceasul nu dispune de un store din care poți instala alte aplicații, dar suportă descărcarea fețelor de ceas.

Mi Watch Lite nu are difuzor și microfon pentru a susține o convorbire prin Bluetooth, dar are vibrații pentru a te ține mereu atent la notificări.

Navigarea prin meniu se face ușor, nu se blochează, utilizarea este fluidă, dar animațiile lipsesc pentru a nu-l îngreuna.

Bateria

Xiaomi Mi Watch Lite a reușit să mă ducă până la 12 zile de utilizare, cu aproximativ 5 ore de conexiune activă la telefon, dar nu cu toate monitorizările pornite non-stop.

Preț Xiaomi Mi Watch Lite

Xiaomi Mi Watch Lite poate fi achiziționat la prețul de 199 lei de pe site-ul eMAG. Vezi prețul actualizat aici.

Concluzii

Review Xiaomi Mi Watch Lite xiaomi smartwatch featured-review

Xiaomi Mi Watch Lite este un smartwatch care pe mine m-a surprins plăcut. Mă așteptam să îmi fie greu să îl folosesc non-stop, să se miște greu, dar nu a fost așa. L-am folosit ca și pe smartwatch-ul meu personal (alt producător) și nu am dus lipsa unor funcții în perioada în care l-am purtat zi și noapte.

Nu am testat alte smartwatch-uri din nivelul acesta de preț, dar pot să spun că Mi Watch Lite își face treaba foarte bine, se simte bine la mână și monitorizează precis activitatea.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!