Home Reviews Review Xiaomi Mijia Bedside Lamp

Review Xiaomi Mijia Bedside Lamp

20.02.2018

Review Xiaomi Mijia Bedside Lamp xiaomi smart gearbest featured-review

În zilele noastre tot ce înseamnă smart este conceput să ne ușureze viața, activitățile și acțiunile de zi cu zi. Pe lângă telefoane, găsim pe piață și ceasuri, brățări, boxe, cântare, sisteme de iluminare, masini de spălat, aere condiționate, toate smart, făcute să poată fi accesate de pe telefon de la distanță, ba chiar să interacționezi cu ele vocal.

Am primit de curând de la retailer-ul Gearbest o lampă smart – Xiaomi Mijia Bedside Lamp. La început m-am îndoit puțin de utilitatea ei. E până la urmă o lampă de noptieră. Ce-i trebuie smart să lumineze, să se aprindă și să se stingă la o apăsare de buton?

Xiaomi Mijia Bedside Lamp știe mult mai multe și este chiar utilă. O să vă convingeți (sau nu) în continuarea review-ului.

Cuprins:

 1. Design și materiale
 2. Conectivitate, funcții și aplicație (demo video)
 3. Preț și cupon reducere
 4. Concluzii

Specificații

Specificații Lampă smart Xiaomi Mijia Bedside Lamp
Putere 10W
Intrare 12V, 1A
Durată de viață 20000 ore
Control touch și aplicație
Lumeni 300Lm
Culori 1600W RGB
Conexiune Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2.4GHz, Bluetooth 4.2 BLE
Platforme compatibile Android 4.4+ și iOS 8.0 +
Dimensiuni și greutate  10.00 x 10.00 x 22.10 cm – 1.29 kg
Design și materiale

Review Xiaomi Mijia Bedside Lamp xiaomi smart gearbest featured-review

Lampa smart Xiaomi Mijia Bedside Lamp are un design simplu care o face ușor de integrat în orice decor, pe noptieră, ba chiar și pe birou. Lampa este formată din 2 părți. O parte este dintr-un plastic alb de calitate, ce imită sticla, și alta dintr-un metal aurit pe care găsim logo-ul Mijia. În partea de sus sunt cele 2 butoane: on/off și cel care comută între 3 moduri de lumină. Pentru a regla puterea nu trebuie decât să mergi cu degetul pe marginea curbată din vârful lămpii.

Pe partea de jos, cea care este așezată pe masă, are un cauciuc aderent pentru a nu aluneca pe suprafețele lucioase.

Review Xiaomi Mijia Bedside Lamp xiaomi smart gearbest featured-review

Conectivitate, funcții și aplicație

Review Xiaomi Mijia Bedside Lamp xiaomi smart gearbest featured-review

Cum am spus și mai sus în specificații, lampa smart Xiaomi are conexiuni Bluetooth și Wifi integrate. Cea Bluetooth este folosită doar pentru prima configurare, iar cea WiFi se folosește pentru a conecta lampa la rețeaua casei.

Configurarea dar și utilizarea de zi cu zi se face cu ajutorul aplicației dedicate Yeelight.

Prin aplicație ai control deplin asupra lămpii. O poți porni/opri, alege din câteva moduri de iluminat presetate, schimba culoarea alegând dintr-un spectru de culori, nivelul și căldura luminii albe/galbene etc.

Lampa poate fi programată pe zile cum să se aprindă și în ce interval orar. Un lucru bun dacă pleci de acasă, pentru că dă impresia celor din afara locuinței că înăuntru se află cineva. Alte funcții utile sunt Sleep Timer – eu o folosesc foarte des înainte să ma culc, Music Mode – folosește microfonul telefonului pentru a lumina pe ritmul sunetelor din jur și Color Picker – folosește camera pentru a prelua o culoare din mediul exterior.

Lampa smart Xiaomi are avantajul că nu trebuie să fii neaparat acasa pentru a o utiliza. Cât timp lampa este conectată la rețeaua wireless și ai conexiune activă la internet pe telefon (WiFi sau Date), te poți juca cu lumina de la distanță.

Fiind o lampă de noptieră, lumina degajată nu este foarte puternică încât să lumineze o cameră seară de seară. În interior are un bec LED Osram cu 16 milioane de culori, dar destul de slab ca și putere. Avantajul lui este consumul foarte mic de energie.

Preț și cupon reducere

Review Xiaomi Mijia Bedside Lamp xiaomi smart gearbest featured-review

Xiaomi Mijia Bedside Lamp poate fi achiziționată de pe site-ul Gearbest.com accesând link-ul de mai jos. Prețul ei variază de obicei între 52 și 62$.

Mai jos este și un cupon de reducere Gearbest care scade prețul lămpii la 48$.

La momentul scrierii review-ului lampa este disponibilă și în 2 depozite din EU (G-W-5, G-W-6). Asta înseamnă că nu trebuie să platești alte taxe vamale ca pentru coletele primite din afara Uniunii. Și timpul de livrare este foarte scurt. Mie mi-a ajuns acasă în 5 zile, din depozitul G-W-5.

Concluzii

Review Xiaomi Mijia Bedside Lamp xiaomi smart gearbest featured-review

Mulți ar spune că o lampă smart este un moft. Nu aș putea să contrazic asta, dar pot să spun că dacă o folosești și interacționezi cu ea puțin îți dai seama că îți poate fi utilă de foarte multe ori. Mie îmi place și chiar o folosesc aproape în fiecare seară. Dacă îți dorești o jucărie, că până la urmă cam asta este, și poți trece peste prețul destul de măricel pentru o lampă, Xiaomi Mijia Bedside Lamp chiar îți poate face serile mai interesante și colorate. Cu o apăsare de buton poți crea o atmosferă romantică, liniștită sau una de petrecere.

Pro

 • materiale de calitate
 • aplicație completă și intuitivă
 • ușor de conectat
 • multe funcții
 • bec LED cu 16 milioane de culori
 • consum redus de energie
 • WiFi și control de la distanță

Contra

 • uneori nu răspunde – probabil din cauza rețelei sau a serverului
 • preț cam mare
 • bec de 10W
Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!