Home Jocuri Platforma de gaming Stadia de la ...

Platforma de gaming Stadia de la Google a fost lansată oficial în România și am testat-o și eu

10.12.2020

Platforma de gaming Stadia de la Google a fost lansată oficial în România și am testat-o și eu stadia google games featured

Mare lansare pe plaiurile noastre mioritice zilele trecute, de care s-a scris pe toată presa din domeniu. Platforma de game streaming Google Stadia a ajuns oficial și în România, după un an de la lansarea oficială. Fiind un gamer casual, am fost curios să văd cum este experiența și librăria noului serviciu, mai ales că vine și cu un trial de 30 zile. În afara lui, prețul pe lună este de 45 lei.

Nu sunt străin de jocuri și platforme de genul acesta, am mai testat acum câteva luni și Xbox xCloud pe Note20 Ultra, iar de cateva ori pe săptămână mă joc pe Xbox.

Google Stadia funcționează direct din browser

Platforma de gaming Stadia de la Google a fost lansată oficial în România și am testat-o și eu stadia google games featured

Am intrat pe Google Stadia fără să știu nimic de ea sau cum funcționează. Recunosc că am fost plăcut surprins când am văzut că nu trebuie să descarc nicio aplicație. Totul merge din browser, spre deosebire de GeForce Now care vine cu propria aplicație. Neavând gamepad-ul dedicat Stadia, am încercat să simulez feeling-ul de consolă cât mai mult și am conectat gamepad-ul Xbox la ea. Rapid și simplu, doar că de câteva ori nu mi l-a recunoscut și a trebuit să redeschid platforma.

Platforma de gaming Stadia de la Google a fost lansată oficial în România și am testat-o și eu stadia google games featured

N-am cumpărat nimic, dar am rulat câteva jocuri gratuite. Pe o conexiune de 350+ Mbps, testată înainte, jocurile au răspuns mai repede și au rulat mai fluid decât mă așteptam în mare parte din timp, doar că au mai fost ceva frame drop-uri de 1-2 secunde. Grafica la rezoluție FullHD cu 60FPS este decentă și suficientă pentru cine nu are altă variantă cu care să compare. Dacă deții un PC potent, o consolă next-gen sau generația precedentă – PS4 PRO sau Xbox One x – observi minusurile. Nu știu dacă era doar din pricina conexiunii mele. Laptopul pe care am testat este un  i7-8550U CPU @ 1.80GHz cu 16GB RAM.

Gameplay-ul și experiența sunt asemănătoare cu cele de pe o consolă

Timpii de răspuns sunt aproape ca pe consolă, delay-ul fiind foarte mic între acțiunea asupra gamepad-ului și reacția jocului.

Librăria m-a cam dezamăgit pentru că te limitează doar la titlurile puse la dispoziție de platformă și nu poți veni cu jocuri de pe Steam, așa cum este pe GeForce Now. Asta te obligă să cumperi jocul din nou, chiar dacă tu îl ai deja pe librăria unui publisher. Am fost surprins să văd titluri noi și populare acolo, printre care AC Valhalla, Watch Dogs Legion, Cyberpunk și Red Dead Redemption 2, însă prețul lor este mai mare decât ce găsim în format fizic sau pe store-urile Ubisoft, EA etc.

Platforma de gaming Stadia de la Google a fost lansată oficial în România și am testat-o și eu stadia google games featured

GeForce Now > Google Stadia

Cu totul, pot să spun că mi-a plăcut ideea de a rula jocuri în browser, fiind nevoie doar să ma log-ez, doar că pe mine Google Stadia nu m-a convins în 2020. Gigantul american mai are de lucrat pentru a duce Stadia la nivelul GeForce Now. Posibilități au, putere financiară au, trebuie doar să se preocupe mai mult și să nu se pună cu +1 în lunga listă cu proiecte moarte și îngropate de la Google.

Dacă te plictisești pe acasă, îți poți face un cont cu trial să te joci 30 de zile, dar nu uita să anulezi subscripția dacă renunți să o folosești.

Cauți un device Android? Gasește-l pe cel potrivit în reducerile eMAG de azi!
Despre autor

Pasionat de tehnologie, în special telefoane și Android, încerc prin acest blog să împart cu voi ultimele review-uri și noutați despre tot ce înseamnă "roboțelul verde".

Sustine
Click!