Allview Allwatch S mi-a fost trimis, la fel ca și Allfit, pentru concursul ce se desfășoară pe blog în această perioadă. Lansate la începutul lunii trecute, acestea sunt primele smartband-uri ale brașovenilor, dar nu sunt primele din categoria de wearables, înainte fiind lansat și smartwatch-ul Allwatch, al cărui review îl găsiți aici.
Diferența dintre un smartband și un smartwatch este dată în principiu de formă, și în unele cazuri de funcții. Allwatch S și Allfit vin cu un design sport, spre deosebire de Allwatch care are un design casual și construcție metalică. Funcțiile sunt aceleași pe toate cele 3 modelele, excepție făcând Allfit care nu este echipat și cu un senzor HR.
Specificații | Allview Allwatch S |
Ecran | OLED, 0,73 inch, cu rezoluție 128 x 88px |
Procesor | ARM® Cortex™ M0 Nordic 51822 |
Conectivitate | Bluetooth 4.0 |
Baterie | Li-Polymer de 55mAh – până la 3 zile |
Dimensiuni | 39,8×19,7×9,3mm |
Greutate | 19g |
Altele | Certificare IP67 – protejat la imersia cu lichide sau contactul cu praf, senzor pentru măsurarea ritmului cardiac, vibrații |
Design și materiale
Deși numele ne duce cu gândul la un smartwatch în toată regula, Allwatch S are forma unui smartband, discret, fără să te încurce la mână în timpul sportului sau să iasă în evidență. Corpul principal este realizat în totalitate din plastic negru, iar pe laterale are un contur cromat, care ar duce pe oricine cu gândul la un smartband destul de scump. Cureaua este realizată din cauciuc moale, de bună calitate. La capătul acesteia avem închizătoarea metalică, pe care este logo-ul Allview gravat.
La fel ca celelalte 2 accesorii de mână, nici Allwatch S nu are butoane exterioare, interacțiunea realizându-se doar cu ajutorul ecranului tactil. Pe interior găsim 2 conectori pentru încărcare, dar și senzorul pentru măsurarea ritmului cardiac.
Certificarea IP67 îl face rezistent la contactul cu lichide și praf, cum îi stă bine unui device dedicat acțiunilor ce implică transpirație intensă.
Ecran
Ecran lui Allwatch S este un OLED monocrom, de 0.73 inch și rezoluție de 128 x 88px. Cum am spus și în cazul modelului mai ieftin, Allfit, afișajul este suficient pentru un accesoriu dedicat sportului. Poți vedea pe el ora, data, notificările și multe alte informații legate de activitate. Dezavantajul acestui tip de ecran este că nu permite să fie configurat, iar avantajul este consumul mic de energie.
Software, performanțe și conectivitate
Soft-ul se rezumă doar la afișajul orei și a celor necesare pentru sport. Meniul oferă funcții de organizator, SMS, câteva opțiuni și înregistrare a activităților fizice pe diferite tipuri, cum ar fi alergare, mers, flotări (așa arată simbolul), basket și altele. Găsim în meniu și funcția pentru măsurarea ritmului cardiac, asta dacă nu aveți smartphone-ul la îndemână să porniți înregistrarea pulsului.
Accelerometrul cu care este echipat face ecranul să se aprindă atunci când te uiți la el, recunoscând mișcarea mâinii. Dacă ar fi stat mereu aprins, autonomia ar fi avut vizibil de suferit.
Navigarea prin meniu se realizează foarte fluent, nu sacadează, ba chiar se mișcă foarte bine.
Ca orice smartband, Allwatch S poate fi sincronizat cu smartphone-ul prin aplicația dedicată și Bluetooth-ul 4.0. În ea poți verifica distanța, caloriile, calitatea somnului, seta alarme și multe altele.
Dacă rămâne conectat, poți vedea notificările primite, dar și cine sună, având posibilitatea să respingi apelul apăsând lung pe ecran.
[appbox googleplay com.healthy.allwatch]Autonomie
Allwatch S rezistă neîncărcat 2-3 zile, în funcție de cât este de utilizat. Spre deosebire de Allfit, a cărui încărcare era puțin mai „tricky”, Allwatch S se alimentează de la USB, prin cablu magnetic.
Accesorii și curea
În pachet găsim doar cablul magnetic USB folosit pentru încărcarea smartband-ului.
Cureaua este realizată în totalitate din cauciuc, la capăt cu o cataramă cu prindere dublă, prin presare, ceva mai „avansată” decât la Allfit. Aceasta nu este detașabilă, ceea ce ar putea fi o problemă când se deteriorează sau se rupe.
Preț (la data review-ului)
Allview Allwatch S poate fi achiziționat de pe site-ul oficial, la prețul de 279 lei.
Concluzii
Allview Allwatch S este un smartband/smartwatch de calitate, cu un design și o construcție care ar putea face pe oricine să creadă că este produsă de un brand cunoscut la nivel global. Stă foarte bine pe mână, nu jenează deloc, iar cureaua foarte moale se așează perfect. Funcțiile suficiente și senzorul pentru măsurarea pulsului o fac la 279 lei o variantă de luat în calcul.
Pro
- ecran monocrom
- design discret și frumos
- curea foarte moale
- prețul acceptabil
- senzorul HR
Contra
- aplicația dedicată necesită ceva update-uri
- cureaua nu este detașabilă